Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rushmore je příběhem nadaného a rebelantského teenagera Maxe Fischera (Jason Schwartzman), studenta desáté třídy elitní Rushmorské akademie. Redaktor školních novin, kapitán nebo prezident nespočetných klubů a spolků, je zároveň jedním z nejhorších studentů ve škole, nad nímž neustále visí hrozba vyhazovu. Jeho svět se otřese, když se Max zamiluje do učitelky prvního ročníku slečny Crossové (Olivia Williams) a chce na její počest postavit akvárium. O její přízeň však musí soupeřit se svým přítelem, ocelářským magnátem panem Blumem (Bill Murray), bohatým otcem jeho dvou spolužáků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

zette 

všechny recenze uživatele

Hlavni postava urcite nebudi sympatie na pockani, musite si k Maxovi najit cestu, aby jste zjistili, ze jeho vtiravy styl a rec je minimalne vtipna a zabavna. Alespon ve filmu to tak funguje, za kamarada bych ho nechtel:-). Z hercu urcite zaujme Bill Murray a Olivia Williams. Nenarocna, ale jinak humorna komedie z americkych skolnich lavic. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Andersonův druhý díl, vlastně film nás dějově vrazil na Rushmore, střední školu, kde šéfuje jistý Max Fischer. Je mu 15, není pro něj problém cokoliv sehnat, zařídit, vyjednat. Jenže jednoho dne se zamiluje do své učitelky a věci se tím pádem zamotají. Lepší a vypilovanější než pouze místy zajímavá prvotina. 70% ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Jedno vím zcela jistě. Že originální režijní rukopis Wese Andersona v Rushmore zcela jistě zakořenil a byl poznat už po pár minutách. Jeho dvě hlavní postavy Max Fisher a pan Blum jsou toho jasným důkazem. Max se svým komisním výrazem ve tváři a obrovskými, šerednými brýlemi, který byl schopen čehokoliv a kdykoliv, obzvlášť pak v situacích týkající se jeho náklonnosti ke slečně učitelce a Bill Murray svou rolí vysloveně žil. Jeho výstup ve výtahu nemá chybu. Možná neobvyklý snímek, ale plný vtipných nápadů, kde vytáhnu třeba ten s medailemi za docházku a nebo za dochvilnost, plus bezvadný soundtrack byl příjemným zpestřením v této žánrové mixáži. Já se po skončení šla už jen podívat, jak vypadá Jason Schwartzman v reálu. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

nehnevajte sa na mňa, mám slabosť na Wesa Andersona, a som na tú slabosť hrdý, myslím, že je oprávnená, lebo je to očividne génius, jeho filmy sú plné humoru, nápadov, skvelých postáv, scén, žiaden záber, žiaden interiér ani exteriér, žiadne dianie nie je náhodné a plocho jednoplánové, keď sa k tomu pridá naozaj dobrý casting (mimo iného herecký poloboh Bill Murray a nádherná Olivia Williams, ktorej v mnohých scénach nádherne vytŕčajú bradavky) a super soundtrack, tak máte film "na pohledání". B.E.A.Utiful ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

(Anderson má na české distribuční názvy opravdu smůlu.) Svět s vlastními pravidly nevcucl tak jako v Tennenbaumových, asi proto, že Rushmore je ještě o něco odtrženější od reality, jako bychom se z toho úvodního puberťáckého snu o nadpřirozených matematických schopnostech až do konce tak úplně neprobudili, jenom matiku vystřídají nadlidské social skills (dle scenáristické libovůle prokládané okamžiky naprosté sociální zabedněnosti, přičemž trapnohumor není můj oblíbený typ humoru) a inscenování divadelních koláží poskládaných z profláknutých filmů, což je sice legrace, leč toho, co je jenom jako, je na mě tentokrát zkrátka příliš. Nepotěšilo vypiplaným formálním hračičkovstvím až tak jako Grandhotel, zajímavě vybraná muzika jako by stála tak trochu mimo film, Murrayho dojemný milionářský taťka to úplně nedohonil. Takže přes nepopiratelné mimoňské kouzlo oproti zmíněným dvěma o hvězdičku míň. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (17)

  • Brian Cox bol do úlohy Dr. Guggenheima obsadený vďaka hereckému výkonu, ktorý predviedol v snímke Manhunter (1986). (m.a.t.o.)
  • Wes Anderson pôvodne zamýšľal, že hudobný doprovod k filmu by tvorili iba piesne skupiny The Kinks. (m.a.t.o.)

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Reklama

Reklama