Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ji-hae (Ye-jin Son) psala e-maily za svou kamarádku klukovi, který se jí líbil. Při tom objevila deník své matky, která zažila něco podobného se svou první láskou. A v tomto bodě se začnou ovíjet dvě paralelní větve příběhu. Jedna s ní, druhá s její matkou Ju-hae (kterou stvárnila stejná herečka jako Ji-hae). Objevují se zde potom různé romantické okamžiky z jejich života. Ale vše nakonec skončí dobře. Abyste se dověděli jak, tak byste se na to měli podívat. (c.tucker)

(více)

Recenze (160)

Gereth 

všechny recenze uživatele

Velmi dlouhé, ale kouzelné. Jihokorejci jsou schopní přijít s romancí tak všední, tak jednoduchou a tak čistou, že zamotává hlavu i nejzarytějším cynikům. Možná nemám tu jejich kinematografii tolik nakoukanou, ale vždycky když si pustím nějaký jejich film, přijde mi to jako svěží závan větru. Stále jsem nad některými momenty kroutil hlavou a tu scénu se sbíráním vzorků stolice jsem přešel s výrazným krčením ramen a nosu, ale v porovnání s klasickými romantickými komediemi západního vzoru Jae-young Kwak stále jasně vede. // 80% ()

Jira K 

všechny recenze uživatele

Jae-young Kwak navázal na to, co se mu povedlo již v My sassy girl a nemohl si k tomu pozvat nikoho lepšího nežje Ye-jin Son. Ta v obou rolích doslova exceluje a i přes poměrně delší stopáž drží diváka stále ve střehu. Až příště bude pršet, budu uvažovat, zda si vzít deštník... "Duha je branou do nebe. Když lidé zemřou, odcházejí od nás skrz ni..." ()

Reklama

wipeout 

všechny recenze uživatele

Ako už názov sám napovedá jedná sa o klasiku žánru Kórejského pôvodu. Záleží už len na tom koľko máte v tejto oblasti napozeraného. A vlastne tím aj rok výroby stráca svoj význam lebo podstatné je kedy sa práve vám dostal do rúk. A musím uznať, že mne poriadne neskoro. A tak už som schopný vidiet, že síce nemá tento film čím sklmať fanúšika ale tím pádom ani nejako extra prekvapiť(až na pár vínimiek). Ale ono to ale vôbec nevadí jednoducho zasadnete a vychutnávate presne to čo sa vám páči. Príbeh je síce havne v záverečných častiach poemrne atipický, no udržiava si veľmi silný štandard, aj keď musím uznať, že celý čas som sa tešil najmä na dejovú linku odohrávajúcu sa v súčastnosti. Mohol by som vyčítať pomerne amatérsky zvládnutú bojovú miniscénku aj keď splnila svoj účel. Ako obvykle treba pochváliť posledných 20 minút, čaká vás to pravé orechové slzami oči čistiace predstavenie. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Rukopis režiséra spozná pozorný divák už v prvých dvoch minútach, keď hrá skladba, ktorá sa objavila už v My Sassy Girl . Prvá polovica Classicu pripomenie MSG zas milým a neotrelým humorom. Mínusom filmu je stopáž a prílišná natiahnutosť niektorých na city hrajúcich častí. I keď sledujeme vlastne príbeh dvoch lások, chvíľami Classic naozaj nudí. Každopádne koncová pointa je úžasná, rovnako ako Ye-jin Son v hlavnej roli. A HUDBA v tomto filme je naozaj skvostná, inak povedane ja ten Pachelbelov Canon milujem temer ako Air od Bacha. 9/10Update 19.2.06 Ako často sa Vám stáva, že film (a hudba) vo Vás rezonuje ešte týždeň po tom, ako ste ho videli ? Mne zriedka takže zvyšujem na 10/10 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Kromě krásně natočeného dvojpříběhu, který, už proto, že má dvě linie a děj je tak hutější, nenudí, jsem se mimo jiné i asi třikrát zasmál, a to hodně... "Potřebuju vzorek vaší stolice! Po obědě a pěkně zabalený." A pak geniální scéna s potleskem v divadle. Každopádně hlavní devizou tohoto snímku není humor, ale paralela vztahu matky (k někomu) a dcery (k někomu) plná lásky a citu. Navíc vizuální a hudební zpracování výborné. 85%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • V prvých minútach filmu hrá pri monológu hlavnej hrdinky v pozadí "Pachebel canon". Rovnakú skladbu použil režisér Jae-young Kwak aj vo filme Yeopgijeogin geunyeo (2001) v scéne, kde Gyeon-woo podáva ružu dievčaťu hrajúcemu túto skladbu na klavíri. (RigorMortis)

Reklama

Reklama