Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ji-hae (Ye-jin Son) psala e-maily za svou kamarádku klukovi, který se jí líbil. Při tom objevila deník své matky, která zažila něco podobného se svou první láskou. A v tomto bodě se začnou ovíjet dvě paralelní větve příběhu. Jedna s ní, druhá s její matkou Ju-hae (kterou stvárnila stejná herečka jako Ji-hae). Objevují se zde potom různé romantické okamžiky z jejich života. Ale vše nakonec skončí dobře. Abyste se dověděli jak, tak byste se na to měli podívat. (c.tucker)

(více)

Recenze (160)

Idaho 

všechny recenze uživatele

Tedy abychom si rozuměli, nejsem na sladké a jeden z mých nej filmů je Conan Barbar. Z celkové délky 133 minut jsem se za doprovodu úžasného soundtracku plných 90 minut nudil. Již jsem film zařazoval po bok Windstrucku, když tu náhle se děj rozeběhl a já jsem byl svědkem romantického dramatu při němž jsem nezvládal dýchat a jehož následky cítím dodnes. Přesto filmu nudu ani skvělý soundtrack neodpustím a hodnotim jej poctivými 80 procenty. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Jak to ti korejci dělají, že vždycky natočí tak krásný a čistý romantický snímek? Snímek, který může připadat normálním evropským divákům jako jakýsi druh zjevení ve valné hromadě prvoplánových rychlokvašek. The Classic je nádherné melodrama, které už svým vyzněním a pojetím si nezadá s těmi nejlepšími životními ingrediencemi. Tak pocitově vyvážený, tak emocionálně nabitý, tak čistě romantický, že nenechá jedno oko suché. Jistě, že příběh je občas velmi naivní, ale i v takové prostotě vás dokáže překvapit. Navíc sledovat skvělou herečku Ye-Jin Son jako dceru i matku ve dvou dějových liniích je opravdu krása. Proč tedy ne plný počet? Bohužel na můj vkus film příliš tlačí romanticky na pilu (hlavně v závěru) a některé scény zaváněly až prvoplánovým citovým vydíráním. Což mnohdy nevadí, ale zde je to až příliš znát. Neuškodilo by také drobné prostříhání a zkrácení některých natahovaných momentů. V tomto ohledu malinko ztrácí vůči dokonalému A Moment to Remember, ale i tak je The Classic film, který by neměl uniknout vašemu romantičtějšímu já. P.S. Co ta "titanicovská" hudba? :) ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Jihokorejská klasika. Nejen podle názvu, ale i dle obsahu. Krásná hudba, opět krásná a milá Ye-jin Son a konečná pointa, kterou jsem bohužel již od nějaké poloviny vytušil. V podstatě nemůžete tomuhle filmu nic vytknout, jen je na vás a na vašem rozpoložení, jak moc si ho necháte k sobě připustit. Ovšem na civilnější, a pro mě o mnohokrát více emocionální, Nae meori sogui jiugae to zdaleka nemá. 7/10 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Kromě krásně natočeného dvojpříběhu, který, už proto, že má dvě linie a děj je tak hutější, nenudí, jsem se mimo jiné i asi třikrát zasmál, a to hodně... "Potřebuju vzorek vaší stolice! Po obědě a pěkně zabalený." A pak geniální scéna s potleskem v divadle. Každopádně hlavní devizou tohoto snímku není humor, ale paralela vztahu matky (k někomu) a dcery (k někomu) plná lásky a citu. Navíc vizuální a hudební zpracování výborné. 85%. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] I po sedmi letech od premiéry zkrátka klasika - jak příhodný to název. Jednoduchá romantická schémata, která jsou tentokráte trochu zašmodrchaně vyprávěna (ale přehledně) se setkávají s korejskou, samozřejmou, precizností. Ke konci diváka trochu počtem minut unaví, ale pocitový zážitek skončí jen těsně pod Olympem uspokojení. 80 % ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • V prvých minútach filmu hrá pri monológu hlavnej hrdinky v pozadí "Pachebel canon". Rovnakú skladbu použil režisér Jae-young Kwak aj vo filme Yeopgijeogin geunyeo (2001) v scéne, kde Gyeon-woo podáva ružu dievčaťu hrajúcemu túto skladbu na klavíri. (RigorMortis)

Reklama

Reklama