Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ji-hae (Ye-jin Son) psala e-maily za svou kamarádku klukovi, který se jí líbil. Při tom objevila deník své matky, která zažila něco podobného se svou první láskou. A v tomto bodě se začnou ovíjet dvě paralelní větve příběhu. Jedna s ní, druhá s její matkou Ju-hae (kterou stvárnila stejná herečka jako Ji-hae). Objevují se zde potom různé romantické okamžiky z jejich života. Ale vše nakonec skončí dobře. Abyste se dověděli jak, tak byste se na to měli podívat. (c.tucker)

(více)

Recenze (160)

Laputa 

všechny recenze uživatele

Skvělý film. Ye-jin Son ztvárnila Ji-hae. Ye-jin Son je podle mě jedna z nejnadanějších korejských hereček a moje oblíbenkyně. Spolu se skvělými výkony In-seonga Jo a Seung-u Joa a úžasnou hudbou provázející celý tento úžasný film. Jedna věc mě, ale mrzela, když chvíli před koncem Ye-jin Son velice brečela, tak jí vůbec netekly slzy a podle toho, jak brečela, tak by s ní měly téct proudem. Ale tato maličkost nezkázi film velikých kvalit. ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Větší dávka rozpolcenosti = má další zkušenost s jihokorejskou kinematografií. Keullaeshik je na jedné straně relativně příjemný film, který nabízí několik milých a hravých romantických not, poměrně zdařilou hlavní zápletku i sympatické, leč herecky spíše průměrné herce, ale nedá se říci, že by se té neustále úsměvy a slzami obdařené hře na city dalo v plné míře věřit. Pokud však nahlédneme na věci z roviny pohádkovější, nedá se vytýkat až tak příliš... 60% ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

KRÁSNÝ FILM!!! Smál jsem se, bylo mi smutno, usmíval. Krásná hudba, krásná hlavní hrdinka, krásný příběh! Balzám na duši (psáno bezprostředně po vidění filmu). 96% (vzhledem k faktu, že jsem a Moment to Remember dal 120% to tedy může být ještě lepší, ale v porovnání s čímkoli jiným, nejihokorejským, výborné). ■ Doplněno druhý den: Upřímně se těším, až to pustím ženě a dceři. Bude se jim líbit :)))))). ■ Doplněno 3.1. 2010: Moje dcera si dnes vyžádala promítání číslo 2 :). ■ Doplněno 14. 1. 2010: Byl jsem přesvědčen, že se ve filmu střídají dvě hlavní melodie, "klasická" a "moderní". Ve skutečnosti je to jen jeden motiv zahraný dvěma odlišnými způsoby. Klasicky pomalu a s orchestrem, moderně rychleji, na kytaru a se zpěvem. Výborný nápad, který dodává filmu kompaktnost. KLASIKA ROMANTICKÉHO FILMU. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Film mě tedy nedojal, nějak u mě nezafungovala chemie mezi hlavními představiteli... Co oceňuji jsou moc milé komické scénky, taková slušnost a ostýchavost v rodících se vztazích nám servírovaných a pěkné prolínání mezi těmi dvěma příběhy... kdy mi tedy z minulosti přišel mnohem silnější... Právě díky tomu, že se ve filmu prolínají dvě příběhové linky, se film ani moc netáhne a nenudí, ale ten konec mi přišel dost znásilněný a takový umělý... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jae-young Kwak .. III. Můj druhý film s Ye-jin Son a také od režiséra Jae-young Kwak. Pro první jmenovanou to byla mnohem výraznější role, respektive rovnou dvojí role, což jako její milovník jen oceňuji. U druhého jmenovaného se jedná o posun od romantické teen komedie k vážnější a plně romantické záležitosti, který u něj beru jako posun k lepšímu. Příběh o dvou časových rovinách je místy hodně smutný, drsný, přesto nakonec tak neskutečně pozitivně působící snímek! Ano, někdy se jedna láska táhne i přes generace. I přes to všechno se přiznám, že s výsledným vysokým hodnocením jsem dlouho váhal, neboť některých maličkostí a scén nás mohl režisér opět ušetřit. Zážitku ale hodně pomáhá nádherná hudba a hlavně emoce druhé poloviny filmu, zejména loučení u vlaku jedoucího s vojáky do války a poté následný závěr, který odhalíte pointu onoho použití dvou časových rovin vyprávění, mě skutečně emocionálně dostaly a děkuji filmařům a také hercům za ten krásný pocit při závěrečných titulcích! 90%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • V prvých minútach filmu hrá pri monológu hlavnej hrdinky v pozadí "Pachebel canon". Rovnakú skladbu použil režisér Jae-young Kwak aj vo filme Yeopgijeogin geunyeo (2001) v scéne, kde Gyeon-woo podáva ružu dievčaťu hrajúcemu túto skladbu na klavíri. (RigorMortis)

Reklama

Reklama