Reklama

Reklama

Mláďata

  • Kanada The Brood (více)
Trailer

Obsahy(1)

Frank Carveth se obává o duševní zdraví své bývalé manželky a jeho dopad na jejich šestiletou dceru. Jednoho dne je učitelka jeho dcery Ruth napadena dvěma znetvořenými dětmi ve školce, což Carvetha vede k odhalení souvislostí mezi sérií vražd, bouřlivým vztahem s bývalou ženou, radikální psychoterapeutickou sektou a tajemným doktorem Raskinem. Hrozba děsivých a nebezpečných bytostí se stále více přibližuje a Carveth musí udělat vše pro to, aby ochránil sebe i svou milovanou dceru. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Mláďata jsou kvalitní a originální horor s velmi znepokojivým námětem, přesně ve stylu kanadského mistra ujeťáren. Asi mi tam trochu chybělo víc přímo těch Cronenbergových trademarků - jeho proslulých gore transformací i přesto že je tam jedna opravdu ultimátní. Na druhou stranu mě hodně bavil samotný příběh, dialogy a výkony herců, jelikož příběh je odhalován velice postupně a ani v jedné části filmu jsem nevěděl co přijde, respektive co za tím vším doopravdy je. Jasným příkladem je třeba vývoj a chování postavy Olivera Reeda - to považuju za velké plus. Opět se mi tedy potvrdilo že Cronenberg dokáže točit skutečně kvalitní horory, které nestavějí pouze na násilných scénách, ale u kterých existuje i určitý intelektuální přesah. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu jak tohle mohlo přivodit skoro až trauma několika uživatelům, protože mi to přišlo takřka bez hororový atmosféry, jen pár průměrných lekaček a že bych z těch malejch "dětí" měl strach to se teda taky říct nedá, krom toho ty psycho sezení mě dost nudily. Jediný co tak trochu boduje je hudba Howarda Shore a jak už to tak u těhle starejch hororů je, tak i konec se poved, tam mi konečně předved asi 10ti minutovou parádní hororovou scénu a musim říct, že sem si jí s chutí užil, ale to co bylo předtim si tu chválu fakt nezaslouží, hrůza z toho fakt jde jen minimální, drsný to je jen tak zlehka a realný to neni vůbec. Trošku mi přijde, že sem asi viděl jinej film než ostatní, protože jak to tady tak čtu, tak tady je samá chvála na něco co film vůbec nenabízí. ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

David. David Cronenberg. Podzim na krku, léto v řiti a já mám zkaženej celej podzim. Moje příští setkání s pětiletým bastardem libovolného (nebo žádného!) pohlaví ve slušivé kombinézce s kapucí, skončí mým úprkem do již zmiňované řiti, nebo útokem na ono ONO. Pan režisér, se svojí fascinací tělesnými modifikacemi, opět slaví úspěch. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Tohle je psychoplasmie. A je to nakažlivé. Od samého začátku je divák uvrhnut do nevědomí, co se s ním děje. Do mrazivé psychologické hry, kterou Cronenberg rozehrává. Čím více děj pokračuje, tím více atmosféra houstne, ale pořád divák přemítá a vstřebává tísnivou látku. Poznává Noly. "Někdy to dělají. Někdy. To jsou ale špatné maminky, pěkně zkurvené maminky. A neví zda jí litovat nebo nesnášet. Jedno ale ví. Frank mu více a více přirůstává k srdci a chce pro Candice to nejlepší stejně jako on. Jenže to nebude zadarmo. Mnozí to již schytali a ONI si s dalšími brát servítky nebudou. "Protože ona je včelí královna, jasný?" Nakonec David Cronenberg připraví takovou nechutně dramatickou, sci-fi hororou atmosféru, až člověk zapomene mrkat. Jak film skončí, tak do chvíle je na CSFD:cz a dává tomuto filmu *****. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Frank prechádza najťažším životným obdobím. Jeho žena Nolan je hospitalizovaná u súkromného psychológa, ktorý sa za pomoci špeciálnych sedení, snaží potlačiť jej vnútornú zlosť, nasmerovanú voči vlastnému dieťaťu. Je ale všetko skutočne tak, ako sa na prvý pohľad zdá? Som nasratý! Nie na film, ale sám na seba, že som si prečítal niektoré komentáre, v ktorých užívatelia bezhlavo, absolútne nerozumne, smelo "spoilerujú", ako by sa v júly nechumelilo. Navyše som taký idiot, že som si ich prečítal počas sledovania filmu. Ani neviem čo ma to napadlo, no veškeré čaro "The Brood" razom vyprchalo. Posnažím sa pri hodnotení odosobniť, lebo bohužiaľ, pointu či samotné rozuzlenie som "prehltol" už v 50 min. Nuž, moja chyba. Každopádne, po psychologickej stránke je tento film skutočne nadštandard. Záver pripravil zážitok v jednej z najnechutnejších scén aké som kedy videl. No a opäť sa budem po miliónty krát opakovať, horory s deťmi sú pre mňa tá najchorejšia tvorba. By ma skutočne zaujímalo, aké to má psychické dôsledky na malých "hercov" - 65%. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • Cronenberg napsal scénář po obtížném rozvodu a přetahování o dceru Cassandru s bývalou ženou Margaret Hindsonovou. Charakter Noly Carveth má údajně některé její charakteristické rysy. (PußyMagnet)
  • Samantha Eggar pracovala na filmu pouhé čtyři dny. (Zdroj: ČSFD)
  • Film obsadil 78. pozici v anketě televizní stanice Bravo "100 Scariest Movie Moments". 88. pozici film obsadil v anketě "Chicago Film Critics Association's 100 Scariest Movies of All-Time". (Chatterer)

Související novinky

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama