Reklama

Reklama

Mláďata

  • Kanada The Brood (více)
Trailer

Obsahy(1)

Frank Carveth se obává o duševní zdraví své bývalé manželky a jeho dopad na jejich šestiletou dceru. Jednoho dne je učitelka jeho dcery Ruth napadena dvěma znetvořenými dětmi ve školce, což Carvetha vede k odhalení souvislostí mezi sérií vražd, bouřlivým vztahem s bývalou ženou, radikální psychoterapeutickou sektou a tajemným doktorem Raskinem. Hrozba děsivých a nebezpečných bytostí se stále více přibližuje a Carveth musí udělat vše pro to, aby ochránil sebe i svou milovanou dceru. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (181)

misterz 

všechny recenze uživatele

Bizarná, zvrhlá Cronenbergova psycho jazda do najtemnejších zákutí ľudskej psychiky, kde mozog a podvedomie sú tak záhadné, lákavé a neprebádané, že nič nie je nemožné. O týchto veciach vieme naozaj pramálo. Keby ste dali predo mňa 10 neznámych filmov s cieľom vybrať ten od Cronenberga tak sa určite trafím, jeho rukopis je tak výrazný, tak originálny, že sa skrátka nedá zameniť. A tento snímok nie je žiadnou výnimkou. Aj tu režisér dokázal poriadne zatriasť mysľou diváka a vytvoriť perfektnú nepríjemnú atmosféru, ktorá všetky aspekty filmu (hlavne ten psychologický) ešte zvýrazňuje. Scéna, kde Nola rodí ďalšieho mutanta mi zostane v pamäti ešte veľmi dlho, aj v tom je Cronenberg majster, občas pridá do filmu niečo tak šokujúceho a nečakaného, že sa toho človek už nezbaví, časom sa síce zo scénky stane iba nepríjemná predstava, ale spomienka samotná už zostane - jeho nezmazateľná stopa. 85/100 ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Spíš slabší z Cronenbergovy tvorby. Nedočkáme se žádných obrazových orgií a skvělých nápadů jako vytahování kazety z břicha nebo vybuchování hlavy, často se o nepříjemnostech jen mluví. Můžeme pochválit výbornou atmosféru - místy klasický hororová, kdy se dá čekat lekačka - a originalitu námětu. A oproti statečnému Rob Royovi (který byl sice také sám doma) se mi každé zavřené dveře neodevíraly snadno... ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Cronenbergova Mláďata se mnou nejen pohnula, ale celkem slušně mě i rozhodila.. Uvědomím-li si, že se jedná o snímek z roku 1979, zdá se to až neuvěřitelné, jaká obrovská síla v něm je.. Psychologická sonda lidské mysli za hranicí toho, co je schopna unést.. Matka izolovaná od své rodiny v léčebně - skvělá Samantha Eggarová, lékař se zvláštním přístupem, pokusničením a téměř démonickým vystupováním - výborný Oliver Reed, no a zoufalý otec malé holčičky, o jejíž život se tu svádí boj.. Napínavé, mrazivé, bizarní, strhující, znepokojující, prostě Cronenberg.. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

David. David Cronenberg. Podzim na krku, léto v řiti a já mám zkaženej celej podzim. Moje příští setkání s pětiletým bastardem libovolného (nebo žádného!) pohlaví ve slušivé kombinézce s kapucí, skončí mým úprkem do již zmiňované řiti, nebo útokem na ono ONO. Pan režisér, se svojí fascinací tělesnými modifikacemi, opět slaví úspěch. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem Monster horor a dostal jsem zcela něco jiného,ale Horor se zmutovanými skřítky jsem ještě neviděl,takže proč ne. Cronenberg opět skvěle zvládá atmosféru hlavně v závěrečné třetině,ale tentokrát mě v první polovině neuspokojil natolik,abych jásal nadšením jako v půlce druhé,takže s klidným svědomím dát 4* nemohu. Po Mouše a Shivers jednoznačně Cronenebergův nejlepší horor. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • Cronenberg napsal scénář po obtížném rozvodu a přetahování o dceru Cassandru s bývalou ženou Margaret Hindsonovou. Charakter Noly Carveth má údajně některé její charakteristické rysy. (PußyMagnet)
  • V roce 2003 Cronenberg prohlásil, že The Brood je jediný jeho film bez jakékoliv známky humoru. (BoredSeal)

Související novinky

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama