Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (660)

boshke 

všechny recenze uživatele

Doplnění základního filmového vzdělání. Škoda toho scénáře. Celý Notting Hill je až k zulíbání britský, už jen zloděj Moran strašně potěšil, Hugh s tou svoji roztomilou tvářičkou, jeho švihlý kamarádi, spolubydlící Spike a vůbec. Ale nebavila mne husa Anna, x krát po sobě se zachovala jako kráva, rve chudákovi Williamovi srdce, ten ji vždy odpustí, jen aby ho opět kopla do prdele... 60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V škole som nikdy veľmi neobľuboval chémiu a dvojica Julia Roberts - Hugh Grant mi vlastne splnila želanie. Oni sú úplne bez chémie. S inou dvojicou by to dopadlo oveľa lepšie, ale títo dvaja protežovanci, najmä slizúň Grant kazia romantickú náladu. Najlepšou z filmu sa tak stala pesnička Ronana Keatinga - You say it best when you say nothing at all. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Když postavíte vedle sebe Prázdniny v Římě a Notting Hill, uděláte si přesný obrázek, kam se posunul žánr romantické komedie. Zápletka je skoro totožná, ale zatímco v 50. letech divačky vyžadovaly hranatě chlapáckého Gregoryho Pecka, jehož kouzlu váhavě podléhá nesmělá princezna, o půl století později se role obrátily. Je to protřelá světačka Julia Roberts, na čí straně je iniciativa, kdežto Hugh Grant je jen koktavý mončičák, kterého naviguje. Mimochodem, teď po letech, kdy hraje všechny ty sebestředné syčáky, musejí snad jeho tehdejší kritici uznat, že je dobrý herec. Jeho dva charakterové typy jsou si podobné asi jako plameňák a nosorožec, takže něco z toho přece jen musí být herecký výkon, ne? ;o) 80% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie s mými oblíbenými herci Julií Roberts a Hugh Grantem, navíc ozdobená velmi vtipným cameem Dylana Morana, který proslul jako hlavní představitel seriálu Black Books. Už jsem to viděl asi popáté a i popáté se mi to líbilo a já se bavil. Scéna se Spikem, který vyběhne před novináře jen ve slipech je prostě nezapomenutelná. Já tuhle romantickou komedii považuji za jednu z nejlepších romantických komedií vůbec a nemám k ní téměř žádné výhrady, ale přece jen oproti snímkům, kterým jsem udělil pět hvězdiček mi přijde slabší, a tak uděluji čtyři hvězdičky. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Po mnoha letech jsem se znovu podíval na tuhle romanťárnu... A okouzlila mě víc než kdy dřív. Možná je to i tím, že jsem "dozrál" v tom, že považuju Julii Roberts za neskutečně krásnou (a ne za divnou holku s příliš širokým úsměvem), ale myslím, že je především tenhle film v podstatě romantický majstrštyk. Lidi, kteří zase tak na romantiku ve filmech nejsou, si může získat všudypřítomným britským suchým humorem. Vynikajícím způsobem se postavy navzájem uráží a zároveň si utahují sami ze sebe. K superkrásce Julii Roberts tu máme supercharismatického Hugha Granta, nervózního zmatkáře, který se zbytečně podceňuje. Notting Hill působí jako taková moderní pohádka... A je to hlavně asi pohádka pro chlapy. Scénář je podle mě naprosto excelentní a krásně graduje. Možná je v něm poměrně zvláštní, jak se místy Julie k Hughovi chová, ale jak už jsem řekl, beru to jako pohádku. Tuhle malou chybku u mě zcela zastíní spousta drobných vtípků, které jsou v rovnováze s dramatickými momenty. Mimořádně vydařený romantický film. (9/10) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • Když má William (Hugh Grant) na natáčení nasazená sluchátka, tak kabely od nich mění v různých záběrech svou polohu. (Duoscop)
  • Reálné knihkupectví, ve kterém se natáčelo, si po uvedení filmu do kin dalo do výkladní skříně ceduli s nápisem "We're almost famous" ("Jsme skoro slavní"). (don corleone)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama