Reklama

Reklama

Moje sestra vlkodlak

  • Česko Dravá Ginger (více)

Obsahy(1)

Krev, mrtvoly a okultní vědy. Ginger a její sestra Brigitte jsou ty největší kamarádky a mají opravdu dost neobvyklé záliby. Střední škola, biologie, rodiče, randění - to všechno je pro ně dokonalá nuda. Blíží se úplněk. Šestnáctiletá Ginger má svou první menstruaci a jednoho večera se domů vrátí pokousána po celém těle. Co se stalo vědí obě dvě. Temný noční přízrak nemohl být nikdo jiný než vlkodlak. Dívka se pomalu a jistě mění v krvelačnou bestii. Město plní strach a v ulicích přibývají roztrhané mrtvoly zvířat i lidí. Vlčí přirozenost nabývá vrchu s každou přibývající nocí, po které se Ginger probouzí s chutí krve v ústech, a je jasné, že za chvíli bude jakýkoliv vztah i k vlastní sestře dalekou minulostí. Zůstane jen hlad... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 4/10 Hudba 3/10 Efekty 6/10/// +přeměna Ginger ve vlkodlaka, atmosféra jak z Terminátora (hlavně v závěru), herecké výkony -dlouhá stopáž, téměř bez hudby, jako Teenagerská vyvražďovačka slabé, herečky mi nepřišli moc přitažlivé/// Tak jsem se na to konečně dokoukal. Moc jsem od toho nečekal, ale přecejen mohlo to být i lepší. Vše důležité jsem zmínil v kladech a záporech, tak snad jen takové dloubnutí. Lucy Lawless od roku 2000 natočila 4 známější filmy (viz. moje předešlé komentáře). Ovšem ani v jednom mě neuchvátila, mnohdy jsem měl problém ji vůbec poznat a když už se tak stalo, tak mě napadla myšlenka, že se jedná o jednu z nejhorších hereček které znám. Jinak údajně druhé a třetí pokračování tohoto filmu je lepší, tak jsem zvědavej./// Celkem 44%/// ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No horor to jako moc neni, co si budem povídat, těch pár kravých scén a dost divně vyrobenej vlkodlak asi jen tak někoho nepostraší, i když, kdo ví. Vlastně skoro za celej film se pořádně setkáme s vlkodlakem až někdy na konci, jinak to je takovej čajíček. Ale zase na druhou stranu můžu říct, že sem se prakticky nenudil a to hlavně díky docela slušný temný atmosféře, ale jako horor bych to fakt nebral a ani jako komedii, hororovejch je tam asi jenom posledních 20 minut, ale zase zato velice slišně krvavejch a z komedie tam neni ani minuta ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách povedená kombinace coming of age a vlkodlačího hororu, která je nápaditou metaforou dospívání a všeho, co s tím souvisí, od menstruace, přes měnící se tělo, sexuální probuzení, nakažení pohlavní chorobou a drogy, až po odcizování nejlepších kamarádek... Ginger a Brigitte jsou velice sympaticky napsané, obsazené i zahrané outsiderky, lehce vyšinutá kamera tomu dodává krásně znepokojivou atmosféru a není nouze o krev, zábavné nechutnosti a oldschool masky a efekty. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Jedné noci za úplňku sestry Ginger a Brigitte napadne temný noční přízrak a jednu ze sester kousne. Zanedlouho se začne měnit v krvelačnou bestii. Jak se bude děj dál odvíjet už není třeba ani naznačovat. Příběh si všímá hlavně psychologie obou děvčat. Hlavně Ginger, která se mění nejen fyzicky. Její sestra to s ní nebude mít vůbec jednoduché. Je třeba také dodat, že snímek se vůbec nesnaží kopírovat obdobné filmy, netlačí na pilu a nechává všemu volný průběh až do grandiózního finále, které stojí za to. A můj názor je, že takhle nějak by měli vypadat lehce pojaté 'horory', kde napětí stoupá sice pomaleji, ale jistě. A kde není potřeba špičkových efektů k tomu, aby vše působilo věrohodně. Co se týká obsazení, neumím si představit lepší herecké sestavy než jsou Katharine Isabelle a Emily Perkins. Nejvíce ze všeho se mi líbí vztah sester a jejich dokonalá zvrácenost, která filmu značně dodává něco originálního. Nutno také podotknout, že tento snímek se řadí mezi jeden z nejlepších filmů s vlkodlaky své doby. Řeknu to asi takhle; tenhle film jsem poprvé viděla někdy v 11 letech, kdy jsem si ho ještě stihla nahrát na nostalgickou VHS kazetu a už tenkrát, od prvního shlédnutí, jsem měla jasno. Tenhle snímek už navždy bude mojí srdcovkou a asi se mi nikdy nepodaří vysvětlit proč. Kdyby se dalo hodnotit nad rámec, udělala bych to a vůbec bych se za to nestyděla. Děkuji tvůrcům, že teď existuje film, který mě svou atmosférou a hudbou dokáže vždy vrátit do nostalgie a mých dávných vzpomínek. - "Out by sixteen or dead on the scene, but together forever." ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Vlkodlačí horory to mají těžké - lykanti mnohé sdílí se svými upřími bratry, ale nemají ani zdaleka tak silné charisma a sympatie diváků. A jen velmi zřídka je lze vidět na plátně v jejich změněném stadiu tak, aby při tom nepůsobili lacině a směšně, čímž krutě trpí i Ginger Snaps, protože masky v posledních dvaceti minutách vypadají přinejlepším jako něco co dřív použili v televizní Buffy. Což už tak dost nejisté atmosféře opravdu mnoho nepřidává... a přitom je to nemalá škoda, protože první polovina je vysloveně skvělá, a to obzvlášť co se "obyčejného" úvodu se dvěma teenage outsiderkami týče. Jejich dekadentní a anarchistické působení na maloměšťácké škole, a i pozdější poznávání tajů přícházejícího vlkodlačího prokletí je totiž nejen zábavné, ale kupodivu i dosti chytré a civilní. Leč, poslední třetina už holt kvalitativně klesá, takže počáteční nadšení pomalu ale jistě vyprchává... až k lehce znuděnému průměru. 7/10 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (29)

  • Austrálie byla jediná země, která dala tomuto filmu přístupnost od 15 let. Všude jinde včetně Německa, Kanady a Velké Británie film obdržel přístupnost až od 18 let. (ČSFD)
  • První premiéra filmu neproběhla v Kanadě ale na festivalu Fantasy Filmfest v německém Mnichově dne 1.srpna 2000, kanadská premiéra proběhla až o 41 dní později na filmovém festivale v Torontu. (Stocki)
  • Ačkoliv je Katharine Isabelle ve skutečnosti o čtyři a půl roku mladší než Emily Perkins, ve filmu hraje o rok starší - šestnáctiletou sestru právě Katharine. (Stocki)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama