Reklama

Reklama

Moje sestra vlkodlak

  • Česko Dravá Ginger (více)

Obsahy(1)

Krev, mrtvoly a okultní vědy. Ginger a její sestra Brigitte jsou ty největší kamarádky a mají opravdu dost neobvyklé záliby. Střední škola, biologie, rodiče, randění - to všechno je pro ně dokonalá nuda. Blíží se úplněk. Šestnáctiletá Ginger má svou první menstruaci a jednoho večera se domů vrátí pokousána po celém těle. Co se stalo vědí obě dvě. Temný noční přízrak nemohl být nikdo jiný než vlkodlak. Dívka se pomalu a jistě mění v krvelačnou bestii. Město plní strach a v ulicích přibývají roztrhané mrtvoly zvířat i lidí. Vlčí přirozenost nabývá vrchu s každou přibývající nocí, po které se Ginger probouzí s chutí krve v ústech, a je jasné, že za chvíli bude jakýkoliv vztah i k vlastní sestře dalekou minulostí. Zůstane jen hlad... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

sullafelix 

všechny recenze uživatele

počiatok slabučkej quasihorrorovej série ... porovnateľný s jeho druhou časťou nudnou ..trápnou .... fádnou .... pri ktorej som sa cítil skôr ako štatista ...a čakal som kedy sa tá mizéria skončí .... túto trojsériu snáď trochu zachránila trojka pri ktorej som sa aspoň nenudil ..............o klasifikácii horror tu ale nemôže byť žiadnej reči ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Jedné noci za úplňku sestry Ginger a Brigitte napadne temný noční přízrak a jednu ze sester kousne. Zanedlouho se začne měnit v krvelačnou bestii. Jak se bude děj dál odvíjet už není třeba ani naznačovat. Příběh si všímá hlavně psychologie obou děvčat. Hlavně Ginger, která se mění nejen fyzicky. Její sestra to s ní nebude mít vůbec jednoduché. Je třeba také dodat, že snímek se vůbec nesnaží kopírovat obdobné filmy, netlačí na pilu a nechává všemu volný průběh až do grandiózního finále, které stojí za to. A můj názor je, že takhle nějak by měli vypadat lehce pojaté 'horory', kde napětí stoupá sice pomaleji, ale jistě. A kde není potřeba špičkových efektů k tomu, aby vše působilo věrohodně. Co se týká obsazení, neumím si představit lepší herecké sestavy než jsou Katharine Isabelle a Emily Perkins. Nejvíce ze všeho se mi líbí vztah sester a jejich dokonalá zvrácenost, která filmu značně dodává něco originálního. Nutno také podotknout, že tento snímek se řadí mezi jeden z nejlepších filmů s vlkodlaky své doby. Řeknu to asi takhle; tenhle film jsem poprvé viděla někdy v 11 letech, kdy jsem si ho ještě stihla nahrát na nostalgickou VHS kazetu a už tenkrát, od prvního shlédnutí, jsem měla jasno. Tenhle snímek už navždy bude mojí srdcovkou a asi se mi nikdy nepodaří vysvětlit proč. Kdyby se dalo hodnotit nad rámec, udělala bych to a vůbec bych se za to nestyděla. Děkuji tvůrcům, že teď existuje film, který mě svou atmosférou a hudbou dokáže vždy vrátit do nostalgie a mých dávných vzpomínek. - "Out by sixteen or dead on the scene, but together forever." ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Mno, teda...První půlku jsem čekala jestli se něco začne dít, ale dívat se na to ještě dalo. Druhá půlka je jak vystřižená z nějaké parodie. Bez nápadu a originální myšlenky. Stopáž je neúnosně dlouhá na to, že se neděje nic zajímavého a ke konci jsem se vážně hodně nudila. Hudba téměř žádná a herci nic moc. Pokračování si s radostí nechám ujít a pokud nejste nadšenými vlkodlačími fanoušky tak vám doporučuji se tomuhle snímku který není ani horor ani komedie vyhnout. Dávám jednu silnější hvězdu. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Sam už nikdy nevyjede vstříc zapadajícímu slunci. Jasona čeká bezpočet útrpných hodin ve školní lavici. Injekční stříkačka s dávkou "oměje" zůstává nevyužita...prozatím. Nikdy však nebudete zapomenuty.. :) "Umřít na scéně, ale navždy spolu" : Brigitte :) "Sama v temnotě, sníh přikryje moje stopy" : Ginger ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu, potažmo většina děje je pro EMO populaci jako stvořená. Nicméně i já patřím k těm, kterým se film docela líbí a hodnotí ho jako průměrný hororový počin. Herecké výkony obou filmových sester jsou na velice slušné úrovni (především pak Emily Perkins). Dokonce i hlášky které se zde objeví, jsou místy opravdu trefné a dokázaly mě rozesmát. Horší to už je s vizuální podobou samotného vlkodlaka, který je doslova katastrofální. 6/10 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (29)

  • Film se natáčel od 25. října do 6. prosince roku 1999. (Stocki)
  • Speciální sběratelská edice kanadské verze DVD obsahuje přes dvacet minut vynechaných a prodloužených scén a mnoho dalších bonusových materiálů jako casting, zkoušky z natáčení apod. Česká verze je bohužel "čistá jako lesní studánka", disk neobsahuje jediný bonus. (Stocki)
  • Když Brigitte čte knihu a zapisuje si poznámky, v televizi běží film I Bastardi (1968). (Stocki)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama