Reklama

Reklama

Moje sestra vlkodlak

  • Česko Dravá Ginger (více)

Obsahy(1)

Krev, mrtvoly a okultní vědy. Ginger a její sestra Brigitte jsou ty největší kamarádky a mají opravdu dost neobvyklé záliby. Střední škola, biologie, rodiče, randění - to všechno je pro ně dokonalá nuda. Blíží se úplněk. Šestnáctiletá Ginger má svou první menstruaci a jednoho večera se domů vrátí pokousána po celém těle. Co se stalo vědí obě dvě. Temný noční přízrak nemohl být nikdo jiný než vlkodlak. Dívka se pomalu a jistě mění v krvelačnou bestii. Město plní strach a v ulicích přibývají roztrhané mrtvoly zvířat i lidí. Vlčí přirozenost nabývá vrchu s každou přibývající nocí, po které se Ginger probouzí s chutí krve v ústech, a je jasné, že za chvíli bude jakýkoliv vztah i k vlastní sestře dalekou minulostí. Zůstane jen hlad... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mam uz cosi vlkodlacich filmov napozeranych ..... zacalo to Vlkolakom z roku 1941. No a tento zarez na pazbe vlkodlacich filmov je jednym z kvalitnejsich. Chvalim strasidelnu atmosferu a dost desive prechody cloveka vo vlkolaka. A ak chce hororovy fanda pochopit zaklady werevolf films, tu je to pekne zobrazene a vysvetlene. 78 % ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, můj šálek čaje tahle Ginger zrovna nebyla. Vlkodlačí horory mám rád, ale  generace smutných teenagerů mě minula. Ocenit se dá rozhodně originální přístup k látce, kdy horor  zůstává až do samotného závěru de facto v pozadí  a sledujeme spíš drama o dvou sestrách a jejich narušeném vztahu.  Už tak pobóchaným segrám hodí vidle do sluníčkově mrtvolného (emo, no) vztahu vlkodlak a jednu z nich, tu hezčí, kousne do ... vlastně nad kozu.  A když v průběhu lykantropie navíc dostane krámy, je zaděláno na průser a nepomůže ani vlčí mor. Ne nezajímavé, v závěru i slušně krvavé, ale všechno to dys, včetně dysproporčního vlkodlaka, který jako by ze Třech bratrů vypadl, mě za srdce ani nic jiného nevzalo. Těžko říct, zda si někdy dám další díl. Do trojky bych se ségrama nešel.. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mě se snad ještě začnou líbit vlkodlačí filmy? Je pro mě stále ještě záhadou, proč mi zrovna tenhle hodně sedl, docela mě zaujal a ano, docela se mi líbil. A to navzdory pár podivnostem, které obsahuje (dost cáklá matka Fitzgeraldová v podání Mimi Rogers, podivuhodné dějové linky apod). Možná to je proto, že jsem se na to díval ve čtyři ráno, když jsem se vzbudil a nemohl už dál spát a prostě mi to velmi zpříjemnilo brzké ráno, možná je to proto, že je ten fil natočen dost zajímavě , nebere se zase až tak moc vážně a v něčem se odlišuje od ostatních klasických vlkodlačích příběhů, určitě to bude zásluhou výborné dvojice Emily Perkins a Katharine Isabelle, ty svým výborným herectvím a uchopením obou jejích postav daleko převyšují film jako celek (ostatně, obě jsou "staré" horrorové harcovnice). Prostě, i když to má pár chyb (místy je to jaksi nevyzrálé, některé postavy jsou dost mimo a některé triky mohly být lepší), je to docela povedený film s náznaky originality (ten ocas je fakt dobrej a dobře zpracovanej nápad, fotodokument o smrti stejně tak), tu a tam dobrými dialogy a poměrně povedeným humorem. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Umně natočený vlkodlačí horor a vzhledem k tomu, co jsem zatím do teď ve vlkodlačím hororu viděl (Howling, Dog Soldiers a polský film Wilczyca) hororem velmi dobrým. Přeměna titulní hrdinky je moc pěkně podaná a udělaná. Avšak moje favoritka je jasně její sestra Brigitte s věčně načuřeným výrazem. Nedávno jsem znovu viděl polskou Vlčici, která je o několik tříd lepší a je určitě na poli tohoto žánru nepřekonaná. ()

Hadža 

všechny recenze uživatele

I s Kanady nam obcas dorazi kvalitni dilko,jde o napinavou prijemnou podivanou,jako ze stare skoly horroru.Sledujem pomalu prerod pokousane Ginger v bestii ,pomalu se sestre odcizuje a pohani ji zvetsujici se zizen po krvi!Brigit se snazi ze vech sil svou sestru zachranit,mrknete se jestli se ji to podari!;) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (29)

  • Jedná se o jeden ze dvou filmů, v nichž Katharine Isabelle (Ginger) hraje a kde je ženská menstruace eufemismem pro rozvoj určitých schopností. Hraje v tomto filmu a v remaku klasického románu Stephena Kinga Carrie (2002), v nichž obě hlavní postavy procházejí podobnými „bolestmi z dospívání“. (ČSFD)
  • Slovíčko “fuck“ a jeho různé varianty zazní ve filmu celkem 75 ×. (Stocki)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama