Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (307)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání, neboť jsem se bohužel namlsal moderními Cronenbergovými filmy, které jeho starší díla vůbec nepřipomínají (je to obrovský skok ve vývoji tohoto režiséra a za to chválím). To jsem samozřejmě věděl a i s tím počítal, jenže jsem netušil, že se budu po značnou část stopáže nudit. Bylo to napínavé, ale Mrtvá zóna není příklad filmu, kdy by se pořád něco dělo - a když už se neděje, je materiál zaplněn nápaditými dialogy. To zde prostě naneštěstí neplatilo. Christopher Walken je dobrý herec a filmu pomohl, ale nemohu se zbavit dojmu, že jeho charisma a téměř ďábelský vzhled se hodí spíše do záporných rolí. Vcelku jde o dobrý mysteriózní snímek vhodný na jedno nezávazné zkouknutí, a kdybych čekal méně, asi by se mi to moc líbilo. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně zatím jeden s nejslabších Cronenbergů. Po předchozích snímcích jsem čekal více, i když je ve filmu znatelný režisérův rukopis, film mě nepohltil a jedná se o další slabší přepis Kingovi knížky na plátna, knihu samotnou jsem nečetl. Herecky vyčnívá Ch.Walken, který hraje klasicky výborně a zkažený kandidát na prezidenta. V těch pár krvavých scén je dobře natočených, hlavně scéna s nůžkami, kamera je ale tentokrát neukazuje v „plné kráse“ finále vyšlo do ztracena a nebylo moc povedené. 6+/10* ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Ukážkový príklad toho, ako veľmi záleží na tom, v ktorej dobe sa film pozerá. V čase jeho vzniku by som ho určite ohodnotil na plný počet. Ale časom nároky rastú a nároky na kvalitu sú tak vyššie. Scenár od Kinga nemôže sklamať, filmu vždy dodá punc kvality a záruku dobrej zábavy. Ani v tomto prípade nesklamal. A keď si k tomu prirátame skvelý výkon Christophera Walkena, mohli by sme chrochtať blahom, keby.... Keby režisér dokázal z tak kvalitného scenára vyťažiť viac. Chýbala mi tu tá správna, dusivá, ťaživá Kingovská atmosféra. To je ten rozdiel medzi týmto filmom a povedzme filmom Osvietenie (1980), kde by sa atmosféra dala krájať. Škoda, s iným režisérom by mal film určite naviac. Ale aj napriek tomu, snímok určite stojí za pozretie. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Cronenbergova Mrtvá zóna, na kterou navazuje nebo spíše z ní čerpá stejnojmenný seriál, který běží i na českých televizích, je jeho dalším zajímavým filmem, tentokrát asi nejvíce "normálním" z rané tvorby. Christopher Walken je skvělý a jeho obsazení bylo opravdu trefou do černého. Horší to je s příběhem, protože film, i když má slušnou atmosféru, tak naprosto postrádá mrazivější okamžiky, kterým scénář a příběh celkově nedává snad kromě jediného momentu šanci. Vize budoucnosti, kdy právě volený politik spustí atomovou válku, je asi nejlepším momentem filmu. Jinak se ve filmu jen chodí a občas hlavní postava někoho zachrání. Je to škoda, ale seriál v tomhle není tolik odlišný. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá Kingovina s mladým Christopherem Walkenem, který hraje naprosto fantasticky a Sheenem, kterej zde naprosto uvolnil meze svýho magorství. Co mě ale hodně potěšilo, byla relativně výrazná vedlejší role mého oblíbence Herberta Loma. Zajímavě řešen konec to pozvedá na 4*. Doporučuju zhlédnout už jen kvůli Lomovi. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Christopher Walken vo filme cituje z poviedky Washingtona Irvinga, „Ospalá diera“, ktorá sa stala predlohou rovnomenného filmu, v ktorom Walken taktiež hral. (tiradentes)
  • Johnny Smith na začátku filmu říká svým žákům, aby si přečetli knihu "Legenda o Ospalé díře", ve které řádí bezhlavý jezdec. Christopher Walken, který Smithe hrál, se o šestnáct let později objevil ve filmu Tima Burtona Ospalá díra právě coby bezhlavý jezdec. (MrCreosote)

Reklama

Reklama