Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (307)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mrtvá zóna je film, jehož hodnocení u mě ovlivňuje znalost literární předlohy a předchozí Cronenbergovy tvorby. Potenciál byl v obou případech mnohem větší, a tak mám pocit, že Mrtvá zóna je snímek, kterému chybí koule. Ranný Cronenberg dokázal jít hodně proti proudu a natáčel provokativní, ujeté a depresivní kousky, které sice zdaleka ne každý zkousne, ale které posunovaly žánr dopředu. Tohle je prostě moc konvenční a i takový Christopher Walken dokáže být mnohem tvořivější a pro žánr mysteriózního filmu využitelnější, než předvedl v Mrtvé zóně. Základ sice zůstal, ale všechny ty hloubky, bolesti, nejistoty, zoufalství, mučivý pocit odpovědnosti a strachu z budoucnosti, to film zdaleka neukázal. Možná, že Cronenbergovi přistřihl křídla producent, možná, že měl až příliš pietní vztah ke Kingovu románu, ale tohle se dalo natočit kreativněji. Celkový dojem: 60 %. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na Cronenberga překvapivě umírněný ale přesto velice povedený hororový thriller o muži, který po automobilové nehodě vidí do budoucnosti a díky tomu je schopen zachraňovat lidské životy nebo pomáhat policii s dopadením vraha. Film má povedenou atmosférou, dobře padnoucí hudbou a slušný výkon Christophera Walkena. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Pokud přetrpíte velice vlažný začátek, tak se můžete potěšit celkem zajímavou záležitostí. Stejně jako žlutí lidé nedokážou svými krátkými údy uspokojit ženu, tak Stephen King nedokáže napsat sračku. Pokud se jeho dílo rozhodne zfilmovat kvalitní režisér, tak to nikdy nekončí úplně zle. Byl jsem dost zvědavý, kterak hlavní hrdina naloží s nabytou dovedností. Snímek se dokázal brutálně rozběhnout a dost se mi líbila jeho role vyšetřovatele - senzibila. Jak špatně snímek odstartoval, tak nezajímavě i skončil. Trošku mě zamrzelo, že tak zajímavá myšlenka skončila u zabití ambiciózního politického retarda. Lepší 3 kousky. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Cronenbergovi se podařilo zachytit ducha Kingovy knihy v obstojné míře. Mamutí podíl na tom má vynikající Christopher Walken v hlavní roli, kterému jsem tu zničenost a zoufalství dokonale uvěřil. Takže i když z příběhu předlohy zbyla jenom páteř a místy pokroucená, celkové vyznění myslím zůstalo zachováno - po celou dobu má film nepříjemně drásavou atmosféru. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších kingovských adaptací, která se sice výbornému románu ani zdaleka nevyrovná, navzdory výraznému krácení však funguje i bez znalosti knihy. Spíš drama než thriller, k jehož kladům patří nečekaně krotký Cronengerg, vynikající Walken, civilní pojetí, které umocňuje působivost příběhu a znepokojivá místy mrazivá atmosféra. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Snímka vznikla podľa cca 400 stranového románu Stephena Kinga "The Dead Zone" z roku 1979. (tron)
  • Film sa drží knižnej predlohy pomerne verne; jednu z výnimiek tvorí fakt, že kým vo filme hrdina dostane do vienka veštecké schopnosti po dopravnej nehode, v knižke za ne mohla detská nehoda na zamrznutom jazere. (tron)
  • Báseň, kterou čte Johnny na konci filmu, je "The Raven" od Edgara Allana Poa. (Chatterer)

Reklama

Reklama