Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (307)

Shakers 

všechny recenze uživatele

David Cronenberg natočil pár výborných filmov a Stephen King zas pár výborných kníh napísal. To je dôvod prečo som sa do Dead Zone pustil. Nebolo to zlé, bavilo ma to, ale prišlo to dosť nevyrovnané. Raz tu boli scény, ktoré ma moc nebrali a raz fantastické záhady. Walkena moc nemusím, ale tu mi celkom sadol, hlavne ma pobavilo, keď povedal, že jeho obľúbená kniha je Ospalá diera, v ktorej si neskôr aj zahral. Zaujímavý a dobrý film, ale neupútal ma po celý čas, za to záver bol perfektný. 70% - 3* ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý thriller stavějíci především na vynikajících hereckých výkonech a skvělé režii. Cronenbergova strohost příběhu sedne, stejně jako překvapivě klidné a nekrvavé pojetí, které u tohoto režiséra rozhodně nebývá zvykem. Jenom se mi moc nelíbilo, že první zápletka je vyřešena kolem poloviny a pak se jede nanovo, čehož důsledkem působí snímek jakkoli, jen ne nerozbitně a celistvě. Horror movie of the year ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání, neboť jsem se bohužel namlsal moderními Cronenbergovými filmy, které jeho starší díla vůbec nepřipomínají (je to obrovský skok ve vývoji tohoto režiséra a za to chválím). To jsem samozřejmě věděl a i s tím počítal, jenže jsem netušil, že se budu po značnou část stopáže nudit. Bylo to napínavé, ale Mrtvá zóna není příklad filmu, kdy by se pořád něco dělo - a když už se neděje, je materiál zaplněn nápaditými dialogy. To zde prostě naneštěstí neplatilo. Christopher Walken je dobrý herec a filmu pomohl, ale nemohu se zbavit dojmu, že jeho charisma a téměř ďábelský vzhled se hodí spíše do záporných rolí. Vcelku jde o dobrý mysteriózní snímek vhodný na jedno nezávazné zkouknutí, a kdybych čekal méně, asi by se mi to moc líbilo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Opět další zfilmovaný román Stephena Kinga, co si o tom už člověk má myslet. Především by si měl připravit kapesníčky vedle křesla a za druhé hlavně pevné nervy, protože tohle je zase příběh nabytý emocemi na plno. Christopher Walken jako mlaďas byl velký frajer, ale tohoto filmu se zhostil příjemně, i když velkou část na tom má i samotný režisér. Příběh jako takový je zajímavý, co jiného také od autora románu čekat, jen už mi bylo uplně jasný, jak to všecko dopadne, protože když se chystám na Kingův příběh, většinou vím, co mě během toho bude čekat. Viz Zelená míle, Mlha, Vykoupení z věsnice Shawshank, a tak dále. Mrtvá zóna má ale v sobě takové určité pouto, které filmy současnosti nemohou nikde najít, možná je v něm ta mystičnost, která jím chybí, a to je docela škoda. Ještě že je stále co objevovat. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

V oblasti SF jde o jasnou perlu; tady není co řešit. Také z všeobecného hlediska jde jednoduše o snímek kvalitní - plně obstojí i v očích náročného diváka. V rámci filmografie Davida Cronenberga jde vyjímečně spíše o nekontroverzní, a asi nejméně "divné" dílo. Mezi plusy tohoto snímku (mínusy nemaje) by bylo neslušné nezmínit alespoň výkon charismatického Christophera Walkena v hlavní roli. A nakonec (pokud budeme srovnávat s jinými kingovskými adaptacemi) nezbývá než konstatovat, že i zde ční Dead Zone vysoko nad průměrem. Nevidím důvod, proč neudělit maximum. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Christopher Walken vo filme cituje z poviedky Washingtona Irvinga, „Ospalá diera“, ktorá sa stala predlohou rovnomenného filmu, v ktorom Walken taktiež hral. (tiradentes)
  • „Dead Zone“ byl jeden z prvních románů Stephena Kinga, který umístil do městečka Castle Rock, kde se posléze odehrával děj zfilmovaných románů „Stand by Me“, „Cujo“, „The Dark Half“ a „Needful Things“. (Othello)
  • Jedna z vynechaných scén je ta, kde John utrpí úraz hlavy při hokejovém zápase jako malý kluk. Jeho otce zde ztvárnil Sean Sullivan. (Othello)

Reklama

Reklama