Reklama

Reklama

Moucha

  • USA The Fly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seth Brundle je mladý ambiciózní vědec, který se zabývá teleportováním lidí na dálku prostřednictvím takzvaných telepodů. Jako správný vědec zkouší své objevy sám na sobě. Vše jde dobře až do okamžiku, kdy jeho pozornosti unikne jen jediná maličkost: do telepodu se společně s ním dostane moucha a při procesu teleportování dojde ke smíchání DNA obou účastníků pokusu. A tak začíná pomalý proces Sethovy proměny v mouchu. Seth hledá usilovně protilék, bude mít však na to dostatek času? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Prvně jsem viděl původní film z roku 1958 a těžko říct, možná mě zaujal trošinku více. Tím, že se skoro oprostil od nastoleného žánru a velmi překvapivě (na tu dobu) rozjel seriózní detektivní podívanou. Cronenberg v novější Mouše vlastně jen využil příhodný námět k tomu, aby nám, jako již předtím poněkolikáté, naservíroval mlaskavé zvuky a obrazy podivně se kroutících tělesných tkání a bublajících tekutin. Musím ale uznat, že v Mouše jsou daleko nejzajímavější a nejkrásnější, co do té doby Cronenberg ve svých filmech předvedl a jsou na pozadí (respektivě popředí) mnohem lepšího (i když notoricky známého) příběhu. Ovšem i Moucha se může honosit obvyklými béčkově působícími herci s nesympatickou vizáží. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Hodnotím, přestože jsem z filmu kdysi v dětství viděla dohromady snad jen nějakých patnáct minut - zbytek času jsem měla křečovitě zavřené oči, protože jsem se bála, že mě pak bude Goldblumovo blití si na jídlo a jeho postupně stále nevábnější vzhled pronásledovat ve dne v noci, díky mé až nechutně živé fantazii. Takže myslím, že za tohle trauma si ode mě Moucha ty 4* určitě zaslouží (a každopádně bych ji po letech ráda konečně "i viděla"). ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Sci-fi horor o tak trochu roztržitom vedcovi v podaní vynikajúceho Jeffa Goldbluma, majúceho v “rukáve“ prelomový teleport vlastnej výroby na prenos hmoty a ľudského či zvieracieho mäsa. Vynález nepredstaviteľnej sily a možností má svojim charakterom zmeniť ľudstvo. Treba však vychytať ešte nejaké tie >muchy< k úplnej spokojnosti. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Zajímaví horor, s klidnou ale dobrou kamerou, zkrátka mi Cronenberg začíná čím dál tím více sedět a jeho (hlavně) hororová tvorba je takříkajíc můj šálek kávy. Moucha a její proměna si zaslouží určitě pochvalu, stejně jako Jeff Goldblum, jeho první změny v chování a proměny uhrál přesvědčivě a bezchybně, nevím jestli to šlo vůbec ještě lépe zahrát, sem tam přidal i humornou hlášku ;-) i když poslední třetinu nešel poznat, byl určitě největší plus snímku. Atmosféra je dobrá, dokáže se zahryznout a vyděsit, třeba jako sny reportérky a nechtěném těhotenství ;-) konec se taky povedl. 8/10* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch úplně prvních hororů společně s vetřelcema, který jsem viděl. Tehdy na mě působily fakt hodně, teď už to sice neni tak silný jako předtim, ale pořád mam podobný filmy rád a tyhle obzvlášť. Jeff Golblum je tady prostě perfektní a mylšenka s nepovedenou teleportací je úplně geniální a příběh pěkně vybudovanej a s blížícím se koncem ještě nabírá obrátky. Sice je pravda, že některý scény v záveu jsou pěknej humáč, ale to k tomu prostě patří a mě to nevadí. Snad jen bych Godblumovi dal v závěru míň plandající obleček, protože ta gumová ruka byla fakt děsná ()

Galerie (205)

Zajímavosti (38)

  • Tento film v podstatě definoval pojem "body horor" - čili hororovou fikci, jejíž hrůznost se odvíjí z destrukce, degenerace nebo transformace lidského těla. (ClintEastwood)

Související novinky

Naomi + Cassel + Cronenberg

Naomi + Cassel + Cronenberg

31.08.2006

Když mladá ruská emigrantka, jež dostala v USA jedinou pracovní příležitost ve formě nejstaršího řemesla, zemře při porodu, vydá se po stopách její nepříliš veselé minulosti zdravotní sestřička Naomi… (více)

Reklama

Reklama