Reklama

Reklama

Moucha

  • USA The Fly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seth Brundle je mladý ambiciózní vědec, který se zabývá teleportováním lidí na dálku prostřednictvím takzvaných telepodů. Jako správný vědec zkouší své objevy sám na sobě. Vše jde dobře až do okamžiku, kdy jeho pozornosti unikne jen jediná maličkost: do telepodu se společně s ním dostane moucha a při procesu teleportování dojde ke smíchání DNA obou účastníků pokusu. A tak začíná pomalý proces Sethovy proměny v mouchu. Seth hledá usilovně protilék, bude mít však na to dostatek času? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

Madison 

všechny recenze uživatele

Keby to bol môj prvý horor detstva, z nostalgie by som musela dať plné hodnotenie, ale keďže som ho videla len nedávno, nezanechal vo mne až také veľké nadšenie (aké pociťujem trebárs pri každom vzhliadnutí Kruhu (2002). Určite je výborne spracovaný najmä čo sa týka neskutočných efektov na tú dobu - hlavne hrôzostrašne zdeformovaného Jeffa Goldbluma. Nie v každom horore predsa vidíme, ako hlavný hrdina počas celého filmu trpí a nie je schopný sa zachrániť, teen horory skôr disponujú "nesmrteľnosťou" hlavného hrdinu. A hlavne nezabudnem na tú strach naháňajúcu hudbu Howarda Shorea, skvelý herecký prejav Jeffa Goldbluma a napätie, ktoré ma sprevádzalo po celý čas... a ešte, samozrejme, na tú "krásne" roztečenú opicu, pri ktorej ma premklo oprávnené znechutenie. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Další dobrý pokus zfilmovat námět daný geniální stejnojmennou povídkou George Langelaana. Protože literární předlohu znám mnohem déle než tento snímek (mnou prvně viděný na konci 80. let), a velice ji obdivuji, neodpustím si srovnání: Cronenbergova Moucha je jedním z dobrých filmových horrorů 80. let, Langelaanova povídka je jedním z nejlepších horrorů všech dob. [Asi si podobná srovnání nebudu odpouštět ani v budoucnu, protože dnešní všeobecná neochota číst mě hluboce zarmucuje. Speciálně u horrorových fanoušků, kteří programově ignorují literaturu, jež dala jejich žánru takové klenoty, jakým je mimo jiné právě The Fly.] ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Bzzzz-bzzzzzzzz, kdyby se mnou do teleportační komory vlezl kůň, možná bych si toho i ožralej všimnul a nemuseli by mě nahánět s biolitem a plácačkou na mouchy, bzzzz! A kdybych byl tak navátej, že bych si nevšimnul ani koně, byl by ze mě kentaur - hlava koně a zbytek těla mužský... A kdybych si sebou do té komory vzal alespoň toho pokusného paviána, změna by byla nejmenší: stal by se ze mě průměrný chlap. Hodnocení tohohle horůrku o ambicích je dost možná ovlivněno nostalgií, přece jen je to jeden z prvních hororů, co jsem jako ještě nezletilá, necynická čůzička viděla: 77% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Štěstí, co je štěstí? Muška jenom zlatá! ... Sakra, to sem nepatří... Cronenbergova Moucha není ryzí, ani prvotřídní horor, ale přiměřeně strašidelná a hodně nechutná úchylárna (v tom kladném slova smyslu), která relativně obstojně funguje i jako sci-fi drama, třebaže některé béčkové aspekty skrýt prostě nemůže. Co mě příjemně překvapilo, tak od počátku poutavý a po celou dobu svižný děj, byť scénář je dost lineární. Bavit se, bát a možná i trochu si ublinknout u Mouchy jde určitě, avšak od hororové atmosféry jsem čekal trochu víc a jen tak mimochodem, nechápu, jak se mohla Veronica s Brundlemouchou objímat, tím jakoby divákovi řekla "jen klid, je to jen kostým". 7/10 ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Ak by sa clovek za cal menit na muchu verim ze by to vyzeralo presne takto.Aj ked film vinika hlavne koli skvelym gore efektom, neda sa napisat ze film je len o tom. Cela premena od pociatocneho nadsenia s novych schopnosti az po tragicky koniec ked sa hrdina snazi zufalo zachranit je spracovana naozaj hrozostrasne-skvelo! Zivotna rola Jeffa Goldbluma. 9/10 ()

Galerie (205)

Zajímavosti (38)

  • Slavný komediální režisér a herec Mel Brooks nechtěl, aby lidé věděli, že byl jedním z producentů, protože si myslel, že by pak film nebrali vážně. (HellFire)
  • Inspirací pro tvar telepodu byl pro Davida Cronenberga motorový cylindr jeho motocyklu Ducati 450 Desmo. Trávící šťávy Brundlemouchy (Jeff Goldblum) byly ve skutečnosti směsí medu, vajíček a mléka. (HellFire)
  • Spolutvůrce ústřední masky Chris Walas studoval kvůli vzhledu Brundlemouchy (Jeff Goldblum) odbornou literaturu. Konečná podoba je hodně zdeformovaná a asymetrická, což odráží pohled Davida Cronenberga, který chtěl, aby to nebyla jen velká moucha, ale doslovné sloučení člověka a hmyzu, kombinující prvky obou stvoření. (HellFire)

Související novinky

Naomi + Cassel + Cronenberg

Naomi + Cassel + Cronenberg

31.08.2006

Když mladá ruská emigrantka, jež dostala v USA jedinou pracovní příležitost ve formě nejstaršího řemesla, zemře při porodu, vydá se po stopách její nepříliš veselé minulosti zdravotní sestřička Naomi… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno