Reklama

Reklama

M. Butterfly

  • USA M. Butterfly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vášnivá aféra, řetězec podvodů a šokující zrada, to je působivé romantické drama M. Butterfly z dílny režiséra Davida Cronenberga, s Jeremy Ironsem a Johnem Lonem v hlavních rolích. Rene Gallimard (Irons) je francouzský diplomat v Pekingu v roce 1964. Jednoho dne se setká s nádhernou divou pekingské opery, jež září v Pucciniho díle Madam Butterfly. Kráska ho zasáhne přímo do srdce amorovým šípem, na což není Rene ani trochu připraven. Gallimard se svou tajemnou múzou jménem Song Liling (Lone), které říká Motýlek, stane doslova posedlý. Díky Song se René důvěrně seznamuje s čínskou hudbou a kulturou, která mu byla doposud skryta, a podléhá citu tak vášnivému, že kvůli němu ochotně riskuje vše. Gallimardovi se změní život, ale i jeho chování a charakter projdou překvapivou proměnou. Nečekaně dokonce začne stoupat na diplomatickém žebříčku. Jeho odborné znalosti čínských kulturních zvyklostí zlepší jeho profesionální statut, ovšem jemu nezáleží na ničem jiném, než na objektu své touhy. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Falko 

všechny recenze uživatele

Takyto film som od Davida Cronenberga skutocne necakal a to som si myslel, ze sa budem cely film iba nudit a zaver filmu bude len akasi obycajna bodka za tym, co by sa podla mojich predstav mohlo stat, avsak nastastie som sa hlboko mylil. Vyhodou bolo, ze som pred pozretim filmu vobec netusil okrem Jeremyho Ironsa, kto tam koho hra. Zaver filmu bol sokujuci, pretoze to, co sa stalo, som vobec necakal. Teda nemyslim len uplny zaver filmu, ale aj to, co sa odohravalo asi poslednych 20 minut. Zvazujem takych 70%, ale kazdy si musi o tomto filme urobit sam vlastny nazor, pretoze boli tam aj nudne chvilky. O hereckych kvalitach zucastnenych hercov je zbytocne sa rozpisovat, pretoze Jeremy Irons je dobry jednoducho v kazdej ulohe... 05.11.2010 ________ Jeremy Irons - (René Gallimard) +++ Barbara Sukowa - (Jeanne Gallimard) +++ Ian Richardson - (Ambasádor Toulon) +++ David Neal - (Sudca) +++ Hudba: Howard Shore +++ ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Existujú muži, ktorím sa páčia obyčajné ženy. Zakladajú si povrchne predovšetkým na fyzickej kráse, páči sa im mladosť, drzosť či do konca vulgárnosť. Potom sú tu tí druhí, takí ktorí sú schopní milovať dušu. Nezáleží im na fyzične, vek je pre nich len smiešny detail, dívajú sa ďalej, vidia hlbšie, sú náročnejší. Mne sa tí prví zdajú smiešni a tých druhých je ako šafránu a majú môj hlboký obdiv. Navzdory všetkému si však nemyslím, že je niektorý z nich schopný pochopiť ženu. Je veľké nešťastie, že muži nedokážu oceniť silu, ktorú v nich dokáže skutočná žena prebudiť a nezáleží na telesnej schránke ani na okolnostiach. Nenazvala by som to drámou, viac sa hodí označenie tragédia. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film. Zajímá mě, jestli byl doopravdy vytvořen podle skutečné události. Měl jsem bohoužel hendikep, protože jsem si přečetl diskusi a "tušil", ale manželka do posledního momentu netušila (přestože měla chvílemi takové úvahy ... no rozumíte mi). I přes krutost (psychickou), kterou film ukazuje, se mi líbilo. Minimálně odlišností od čehokoli, co jsem dosud viděl. Jediné, co mi stylově nesedlo, byla ona Velká čínská zeď, protože byla v kontrastu s "obyčejností" ostatních reálií. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na Jeremyho Ironse po roce opět přišla Posedlost a jak pak to asi může dopadnout, když je tak špatný analytik.. Cronenberg na své poměry nezvykle konvenčně a s nádechem vznešenosti, ale od návratu do Paříže se to začne ve svých zkratkách rozpadat. Škoda absence prostoru pro dopady románku na diplomatovo manželství i toho teatrálního konce, který zahrál Pucciniho noty na úkor skutečnosti. Pokud to bude možné, doporučuji se vyhnout českému dabingu, který to Langošovým tréninkem na budoucí role poměrně zprasil.. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho se mě držel dojeml, že se Cronenberg zbláznil a natočil romantické milostné drama se vším všudy. bez jakýchkoliv hrůz, zrůdiček, slizu, eklhaftu, krve a násilí. Po odhalení pointy během soudního procesu však ve mě pořádně hrklo a musel jsem konstatovat, že kanadský autor umí natočit výborný film i bez výše uvedeného. Charisma Jeremyho Ironse by se dalo jako vždy stáčet do flašek a prodávat. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Davidovi Cronenbergovi sa hra natoľko páčila, že keď počul, že sa natáča film, okamžite sa ponúkol, že ju bude režírovať. (Bilkiz)
  • Námět je inspirován skutečným životním příběhem francouzského diplomata Bernarda Boursicota a zpěváka pekingské opery Shi Pei Pu. (alonsanfan)

Reklama

Reklama