Reklama

Reklama

Červi

(neoficiální název)
  • Česko Třesavka (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bytový komplex SKILINER je moderní výdobytek infrastruktury s veškerým vybavením pro obyvatele.. Jsou to obchody s potravinami, butiky, prádelny,bary a bazény, a též zubařské ordinace a moderní klinika. Ale je tu i něco víc. Vynález šíleného parazitologa, který je toho názoru, že lidský druh ztrácí přirozené instinkty vlivem používání mozku. A tak geneticky vyrobí parazita, který má vliv na posílení základního lidského instinktu - lidské sexualty. Jako pokusného králíka si vybere svoji studentku. Infekce se šíří v obytném domě raketovou rychlostí. Může vedoucí lékař kliniky infekci zastavit? Lze vůbec něco dělat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

"Roger, v noci som mala veľmi zvláštny sen. Snívalo sa mi, že som sa milovala s podivným mužom. Vieš, najhoršie na tom bolo, že ten muž bol starý a umieral. Strašne zapáchal a hnusil sa mi. Ale hovoril mi, že všetko je erotické a že všetko je sexuálne. Vieš čo tým myslím? Hovoril, že aj staré telo je erotické. Že je zlé nedopriať lásku dvom bytostiam, ktoré sa navzájom milujú. Že dokonca aj smrť je erotický akt. A rozprávanie je sexuálne. A dýchanie je sexuálne. A celá existencia je sexuálna. Uverila som mu a potom sme sa nádherne milovali..." ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Vzhledově něco mezi lejnem a červem napadá lidi v jednom bytovém komplexu a za pomocí přenesení infekce z nich dělá hostitele pro své potomky. Nakažení lidé se pak stávají agresivními šiřiteli infekce a napadají ostatní obyvatele domu. Pár opravdu nechutných scének, zdařilé gradovaný příběh, hustá hororová atmosféra. Ve výsledku film, který už nese známky typické cronenbergovské bezvýchodnosti a úchylnosti, znaky, díky nímž si tento film nezaměníte s jiným žánrově podobným snímkem. Na ty čtyři* to v pohodě stačí. ()

Reklama

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Shivers nejsou důležití až tak sami o sobě, ale především v kontextu Croňasovy tvorby. Tam mají své nezastupitelné místo – tím, že odkrývají témata provázející mistra celou jeho filmografií… LÉKAŘSKÉ TÉMA – Croneberg je jako bývalý student biochemie odjakživa fascinován živými organismy a jejich maligní biologickou destrukcí. Odumírání, prorůstání, metamorfóza – to vše se objevuje v jeho pozdějších filmech, ve Shivers pak zaujímá výsadní postavení parazitismus. MUTACE – ne status quo, ale změna organismu v jiný organismus, tkáně v jinou tkáň. Ve Shivers postavy infikované parazitem zmutují do podoby neodbytných zombie, přičemž příznaky infikace silně připomínají Scottova Vetřelce, který vznikl o pět let později a tím pádem musí čelit jistému obvinění… VZTAH K ŽÁNRU A FILMOVÉ HISTORII – i přes množství zvráceností a kontroverze v sobě Cronenberg nezapře inteligentího člověka a obeznámeného tvůrce. Shivers tak lze chápat jako specifickou reakci na vlnu zombie-filmů (Romerova Night of the living death) a splatterů. Cronenbegovy zombie ze Shivers netouží zabít či sežrat svojí oběť, ale infikovat ji skrz sexuální styk (tento odklon od klasického mustru žánru lze vnímat jako reakci na počínající hrozbu HIV a AIDS, tedy opět v intencích medicíny). ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Shivers sú úchylným hororom, ale na druhej strane originálnym a svojským, Cronenberg mal/má svoj ksicht a trademark- ten sa nezaprie..Úplne inak sa na tento film pozerá po obsiahlom a zaujímavom dokumente making of, kde sa dozvieme za akých amatérskych podmienok film vznikal, že bez Shivers by možno kultový Alien nebol Alienom a pod. Cronenber pôsobí úplne seriózne, distingvovane a rozumne (až človek neverí, že ten dobráčisko dokáže tak fetišisticky natáčať tie svoje slizy, úchylky, nechutnosti a pod.:) Zaujímavý experiment (na tú dobu) zaujímavého človeka, hoci skôr pre silné žalúdky... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Příjemně ironické a sympaticky bezskrupulózní, ale já staré éře Cronenberga nikdy moc nerozuměl. Když je něco oduševnělý humus, stejně budu víc vidět ten humus a oduševnělost se mi v něm s každou další odpudivou scénou ztratí. Když si navíc postavy díky totálně polopatickému herectví říkají sebejednodušší věty s upřímným pohledem do očí, jenom jsem se musel znovu divit, kolik si nabral tenhle tvůrce příznivců. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • První celovečerní Cronenbergův film. (PußyMagnet)
  • Lynn Lowry byla do filmu obsazena kvůli jejím strašidelným očím a kvůli celkovému výrazu před kamerou. (PußyMagnet)
  • Kanadský novinář Robert Fulford napadl film kritikou v národním magazínu "Saturday Night". Jelikož byl film částečně financován daňovým poplatníkem, Národní filmovou radou Kanady, prohlásil Fulford, že by měli vědět, jak špatný tento film je, když za něj zaplatili. Nejenže tento útok znesnadnil Cronenbergovi shánění prostředků na další průlomové filmy, ale také byl údajně kvůli poničené pověsti vystěhován ze svého bytu. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama