Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Connor McLeod se po smrti svého učitele Ramireze vydává do Japonska, aby se zde naučil umění kouzelníků od dalšího nesmrtelného, čaroděje Nakana. Ten je ve své jeskyni přepaden dávným nepřítelem Kanem, kterému se sice podaří Nakana zabít, ale zůstane uvězněný v jeskyni. Nyní, o několik set let později, je při vykopávkách Nakanova jeskyně odkryta. Connor vytuší, že Kane je zpět. Blíží se chvíle rozhodujícího střetnutí... (Intersonic)

(více)

Recenze (103)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prakticky to iste co jednotka len v lacnejsom prevedeni. Nie je to ziadna tragedia ale ani slava. Filmova seria o Highlanderovi ma nikdy prilis nebavila, (na rozdiel od solidneho serialu) ale tento diel som mal najradsej vdaka vtipnemu zaporakovi ktoreho si zahral Mario Van Peebles. Dnes ma film nebavil uz ani kvôli nemu a radsej si s nim a Lambertom znova pozriem pecku Gunmen. 4/10. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Opět pokračování, které se nevyrovná jedničce ani o chlup, zato o kousek lepší než superšílená dvojka. Tento díl je prequelem druhého dílu, nebo-li pokračováním jedničky. Toto provedení filmu mi nijak nevadilo, spíš mi vadila suchost a obyčejnost filmu, kde nebyla vůbec cítit vůbec žádná atmosféra a ani napětí. Akce je tu celkem dost a i více než ve dvojce. Dokonce jsou dobré i efekty. Herecké obsazení krom hlavního hrdiny moc nezaujme. Finále slušné. Potěší i menší návrat do Skotska. Škoda té atmosféry, která chyběla a něco více k tomu. Film hodnotím na 45% = ** ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Táto séria, je zjavne najmenej konzistentnou v histórii kinematografie. Prvý diel má kultový status ( a dokonca nebol ani komerčne úspešný ) a zvyšok je už len varenie z vody. Dvojka bola ale celkom zábavnou guilty pleasure, akousi úchylkou tvorcov urobiť z nesmrteľných, obyvateľov z hviezd. Trojka sa nezdar snažila napraviť, ale ani tadiaľ cesta neviedla. Vidím to však viac v nepodarenej réžii, pôsobiacej naozaj zmätočne a infantilne. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Slabé, ale pořád lepší než tragický druhý díl z alternativní reality. Režie mdlá, u soubojů hraje podivná techno hudba (holt devadedátky se nezapřou), příběh je jednička přes kopírák, jen víc naivní a k neherci Lambertovi se přidal ještě neherec Van Peebles jako záporák. Mako v roli kouzelníka naopak přesvědčivý, má však pouze pár minut v úvodu. Scénář si z jedničky půjčil všechno, kromě logiky, kdy si Connor myslí, že je poslední, ale stálé nestárne, což by dle dvojky měl a je mu hrozně divné, že se objeví další nesmrtelný - Kane. Výsledkem je koukatelné béčko, které jedničce nesahá ani po kotníky, ale dvojku strká do kapsy. Viděno na AMC. 2* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trojka už hoří jako papír. Nefunguje téměř nic. Další záporák už je prostě jen ten třetí v pořadí a na Browna nebo Ironsidea se vůbec nechytá. Deborah Unger je tuze krásná a absolvuje i v sérii povinnou postelovou scénu. Trikové filmy z 90. let jsou prostě problém. Koukat na ně často ani moc nejde, protože to prostě působí často děsně. 20% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Většina záporných hrdinů, se kterými Connor MacLeod (Christopher Lambert) bojoval v tomto i dalších dílech série, má jméno začínající písmenem K. V prvním filmu to byl Kurgan (Clancy Brown), v pokračování Katana (Michael Ironside), ve třetím díle Kane (Mario Van Peebles) a ve čtvrtém Kell (Bruce Payne). (tyzmrde)
  • Christopher Lambert považuje za skutečné pokračování původního příběhu právě tento snímek. První pokračování bylo podle jeho slov od základní dějové linie příliš odkloněné. (Terva)
  • Jedná se o jediný film série, ve kterém má Connor MacLeod (Christopher Lambert) syna. (tyzmrde)

Reklama

Reklama