Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Connor McLeod se po smrti svého učitele Ramireze vydává do Japonska, aby se zde naučil umění kouzelníků od dalšího nesmrtelného, čaroděje Nakana. Ten je ve své jeskyni přepaden dávným nepřítelem Kanem, kterému se sice podaří Nakana zabít, ale zůstane uvězněný v jeskyni. Nyní, o několik set let později, je při vykopávkách Nakanova jeskyně odkryta. Connor vytuší, že Kane je zpět. Blíží se chvíle rozhodujícího střetnutí... (Intersonic)

(více)

Recenze (103)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

I třetí snímek poukazuje na fakt, že Connor MacLeod stále není jediný a tak na scénu přichází nový nepřítel. Filmová série se ale dostala do stereotypu jako televizní seriál. Co díl, to dějový vývoj zakončený soubojem z předvídatelným koncem. Tvůrci alespoň změnili dobu odehrávajícího se dějství. Atmosférou je to i více fantasy, ale očekávaná přemíra akce se však nekoná. A právě v tom je pro fanoušky ten největší zádrhel. Scénář je tentokrát daleko více zaměřen na příběh, než na neustálé souboje, což mnozí nepřijali. Tvůrčí úmysl však nemůže být překvapením, když minulý počin z budoucnosti, kde akce bylo více než dost, byl přijat velice vlažně. A tak pro mnohé nuda se slabým scénářem a nízkým rozpočtem, pro některé odpočinkový film. Při zcela prvním snímku byla laťka postavena hodně vysoko a překonat tuto pecku není pro tvůrce žádná legrace. Highlander se stal velmi složitým a nevděčným filmovým tématem, ale jak víme, tvůrci to stále nevzdávají. ()

GILLWANDER odpad!

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa neoplatí pozrieť. Ja osobne som to nedokázal dopozerať až do konca. Je to strašný film, ktorý vám ukrojí riadny kus zo života. Banálny dej, otrasný herci a....všetko je tu hrozne. Nuda, ktorá ma už po prvých 15 minútach opantávala bola strašne neznesiteľná. Ako som už spomínal, nedopozeral som tento film, po trištvrte hodiny som to trápenie ukončil. Neodporúčam tento film nikomu, možno tým, ktorým fekálie nevadia... 5% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nebýt Deborah Kary Unger a Mario Van Peeblese v roli Kanea, který předešlé dva záporáky Kurgana a Katanu strká levou zadní do kapsy, snad by ani nestálo za to se na to dívat, příběh suchý jak písek (stejně rychle jako on mezi prsty vám unikne pamětí) s mnoha nezajímavými vypomáhacími scénami - hlavně ty retrospektivní flashbacky jsou trochu mimo a zbytečné (alespoň můžete přemýšlet, jestli Deboře sluší více blond nebo zrzavá). Lambert naprosto sterilně svůj, ale i proto ho mám třeba rád. Asi stejně nudné jako první Highlander, jen ne tolik okázalé a je to znát. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Opět není co by mohl divák pochválit. Mario Van Peebles měl být asi maniakální a tvrdej záporák, místo toho žvejká kondomy, tváří se jak maniakální úchyl a je směsný. Je tu pár hezkých záběrů na krajinu, pár pěkných písniček a pak je konec. Highlander se měl dočkat maximálně jednoho pokračování (a to ještě jinýho). Všechno ostatní je hnusná nastavovaná kaše. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tohle první Highlander, který mi dával smysl a jakžtakž mě bavil. I když to není nic extra, tak Lambert versus ten potetovanej černoch, to docela šlo. Ale já se stejně na to dodíval jen kvůli té rajcovní milfce Deborah Kara Unger. A když se svlékla a ošukala Lamberta, tak to bylo tělíčko... :D [2470. hodnocení, 91. komentář, 39%] ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Christopher Lambert považuje za skutečné pokračování původního příběhu právě tento snímek. První pokračování bylo podle jeho slov od základní dějové linie příliš odkloněné. (Terva)
  • Většina záporných hrdinů, se kterými Connor MacLeod (Christopher Lambert) bojoval v tomto i dalších dílech série, má jméno začínající písmenem K. V prvním filmu to byl Kurgan (Clancy Brown), v pokračování Katana (Michael Ironside), ve třetím díle Kane (Mario Van Peebles) a ve čtvrtém Kell (Bruce Payne). (tyzmrde)
  • Jedná se o jediný film série, ve kterém má Connor MacLeod (Christopher Lambert) syna. (tyzmrde)

Reklama

Reklama