Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Connor McLeod se po smrti svého učitele Ramireze vydává do Japonska, aby se zde naučil umění kouzelníků od dalšího nesmrtelného, čaroděje Nakana. Ten je ve své jeskyni přepaden dávným nepřítelem Kanem, kterému se sice podaří Nakana zabít, ale zůstane uvězněný v jeskyni. Nyní, o několik set let později, je při vykopávkách Nakanova jeskyně odkryta. Connor vytuší, že Kane je zpět. Blíží se chvíle rozhodujícího střetnutí... (Intersonic)

(více)

Recenze (103)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ignorace katastrofální dvojky a návrat ke kořenům včetně dějové linky se jeví jako rozumný krok, ale nečekejte žádný Miracle. Krátkozraký Lambert nezáživně putuje v čase i prostoru, zoufale mu při tom schází Královna, jednou na jeho katanu nalehne badatelka Unger a všudypřítomné modré blesky doprovodí zoufalé trikové nápady (what the fuck scéna s utíkající dolní polovinou těla Kanea připomněla holografické problémy Rimmera v epizodě Queeg). Apropo, Van Peeblesův kondomy žvýkající sorcerer docela slaboučký. Clancy „Kurgan“ Brown by ho shodil ze střechy továrny na značky jen dloubnutím ukazováčku.. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Tento film mě nejvíc poznamenal svou podivnou spojitosti s filmem Johna Miliuse Barbar Conan. Úvodní titulková sekvence, při které jsme svědky vzniku meče, jako by Conanovi z oka vypadla. Podivuhodnou podobnost jsem objevil i ve scéně druhé, ve které tři nájezdníci, vyplení vesnici užívají stejné techniky plenění, jsou navlečeni v mohutné černé zbroji a ten hlavní záporák je černoch – přesně jako v Barbaru Conanovi. Čímž třetího Highlandera nechci srovnávat se skvělým barbarským dílkem.alespoň co se kvality týče, protože alespoň ze začátku je stylizace scény, ač mnohem laciněji vyhlížející, velice podobná. Ještě jedna podobnost by tu byla – Mako v roli Highlanderova japonského mentora!!! Mako ztvárnil Conanova šamana v obou conaniádách! Asi nejsem první, kdo si těchto „náhod“ všiml, ale psát o nich musím. Ono totiž jinak není moc o čem psát. Otřepaný příběh o skotském hrdinovy (i v tomto filmu zmírající, leč sympatická hvězda Christophera Lamberta), který musí useknout hlavu dalšímu zlounovi (kterého naprosto otřesně hraje Mario van Peebles – čemuž přispívá i hrozivý účes)...nemine nás megatrapná erotická scéna, která jako by vypadla z oka všem podobným scénám v podobně laciných filmech Nakonec film alespoň pobaví to když po celkem vlažném šermířském finále následuje opravdu dramatická scéna nabíjení hlavního hrdiny silou padlého soupeře ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trojka už hoří jako papír. Nefunguje téměř nic. Další záporák už je prostě jen ten třetí v pořadí a na Browna nebo Ironsidea se vůbec nechytá. Deborah Unger je tuze krásná a absolvuje i v sérii povinnou postelovou scénu. Trikové filmy z 90. let jsou prostě problém. Koukat na ně často ani moc nejde, protože to prostě působí často děsně. 20% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Legendárna jednotka ma mierne nudila a nechala chladným, hardcore sci-fi dvojka mi skrátka sadla a to aj ako previnilá zábava a trojka je vlastne už len vuot-d-fak. V podstate sa celý čas nič nedeje, len čakáme, kedy dôjde k onomu súboju protagonistu a antagonistu. Ten príde už v prvej polovici, ale zrazu sa záporák rozhodne, že odíde, respektíve odletí a ešte sa vráti jak terminátor alebo čo... no a čo k nemu? Mario Van Peebles patrí medzi najhorších vilejns histórie a nakoniec ani on sám za to až tak nemôže. Môžu za to najmä maskéry a scenárista. Každopádne ak ste videli oba predchádzajúce diely, dá sa predpokladať, že si nenecháte ujsť ani tretí a zrejme sa skvelo zabavíte, len na úkor tvorcov. Prinajhoršom sa iba budete hodinu a pol nudiť. No a celé to vyzerá ako z roku 1982, ale to už je fakt len maličkosť. A ešte doplním, že Highlandera si nikdy nedám ako filmový maratón... ()

Gediman 

všechny recenze uživatele

Trojka druhý díl úplně ignoruje (což je pochopitelné) - je řečeno, že manželka Connora umřela při autonehodě a ne díky záření Slunce. Film ale i tak dělá retcon - ukázalo se, že Connor na konci prvního filmu nebyl posledním nesmrtelným. Ještě existovali tři, kteří byli celou dobu zasypáni v jeskyni. Hlavní padouch má nějaké nadpřirozené síly navíc, což je rozdíl oproti předchozím. Kvalitou teda průměr. Není tu nic vyloženě hloupého, ale ani nic, co by se mi nějak extra líbilo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o jediný film série, ve kterém má Connor MacLeod (Christopher Lambert) syna. (tyzmrde)
  • Christopher Lambert považuje za skutečné pokračování původního příběhu právě tento snímek. První pokračování bylo podle jeho slov od základní dějové linie příliš odkloněné. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Skotsku, Maroku, Quebecu a nedaleko Montrealu. (Terva)

Reklama

Reklama