Reklama

Reklama

Vynález

  • USA Primer
Trailer

Obsahy(1)

Čtyři přátelé/vynálezci amatéři sestavili po nocích a o víkendech v garáži jednoho z nich cosi, čemu ani jeden z nich nerozumí. Tenhle stroj už není jen obyčejný vyhledávač a kontrolor chyb, je v něm něco navíc. Něco, co žije samo, a dokáže cokoliv… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co bych kecal - můj dřevorubecký mozek tenhle film prostě nevstřebal. Věřím tomu, že po několika dalších projekcích bych z něho byl moudřejší, ale kdybych si ho měl pustit byť jen jednou znovu, musel bych být masochista - takhle divácky nevstřícný kousek aby člověk pohledal. Asi to nejtechnokratičtější scífko, jaké jsem kdy viděl. Sci-fi miluju, ale školní matiku i fyziku nesnáším a navíc po celodenní šichtě s křoviňákem fakt nemám náladu lámat si hlavu nad neustálým plkáním dvou bělokošilatých kravaťáků o nějakých časových paradoxech a propletencích, takže můj výsledný dojem z filmu je hodně vlažný. Ale moc se mi líbily závěrečné titulky, krásná práce. ()

s.e.p.p 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit tento amatérský, o to ale vydařenější snímeček. Co si budem povídat, kdybych měl ve všem jasno, všechny dějové zákruty v hlavě uspořádané, neváhal bych s hodnocením vyšším. Atmosféru to mělo skvělou, herecké výkony slušné... Takto jsem ale na pochybách, jestli vůbec sami tvůrci maji jasněji než já. Pevně věřím, že ano a po dalším zhlédnutí a opakovaném vstřebání půjde hodnocení nahoru...zatím 65% ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Miestami som mala pocit, že zámerom režiséra je totálne a bezmyselne zatemniť mysel diváka, aby absolutne nevedel o čo vo filme vlastne ide... prelínanie časových línii a prekombinovanosť dejových sekvencií... podobných filmov tu už bolo a v porovnaní s "Carruthovým Primer" sa im podarilo aj niečím zaujať. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Základní osa příběhu je jasná. Vypráví o vědcích, kterým se podaří sestrojit stroj na cestování časem. Není to ztvárněno tak fantasticky jako v jiných sci-fi, ale více komorní formou. Tohle myslím většina lidí pobere, ale je to opravdu komplikovaný film na vstřebání, přestože operuje s minimem. Stejně jako u druhého Carruthova celovečeráku Upstream Color jsem i zde totálně ztratil hlavu. A ztrácel jsem se prakticky permanentně pod tou neustálou záplavou slov, technických pojmů a dějových interpretací. Na druhou stranu nemůžu říct, že by se mi Vynález vyloženě nelíbil, ale ani líbil. Oceňuji především ten fakt, že NIKDO na světe takhle zvláštní filmy nedělá. Opravdu nemám žádné přirovnání a ten samý pocit jsem měl u zmíněného Upstream Color. Shane Carruth je svým způsobem geniální, protože má vlastně u všech tvůrčích složek svůj podpis a nic nepůsobí odflákle. Tím, že jsem hodně na vážkách a nevím, co si mám o filmu myslet, natož abych ho absolvoval podruhé, se mi nechce dávat míň jak čtyři hvězdy. Jsem opravdu hodně zvědavý, co Shane Carruth předvede dál a doufám, že další počiny budou ve více srozumitelnějším hávu. Nebo aspoň s takovými mantinely, kterých se můžete lépe chytit a lépe si je přebrat. ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Souhlasim s Isherwoodem, jit trochu naproti divakovi by neskodilo. Stejne tak jsem na to nemusel koukat jen jednim okem, to se tady rozhodne nevyplaci a i kdyz jsem to asi relativne pobral, samotna forma a scenar si opravdu vyzaduji hodne pozornosti. Coz nevim, jestli je uplne zabava. Dokazal bych si predstavit hollywoodsky remake, lepe napsany, zpracovany i zahrany a hlavne vstricnejsi, protoze by si to ten namet zaslouzil. P.S.: https://www.youtube.com/watch?v=tUzy-xPf0MI treba tohle pomuze na vysvetleni ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Shane Carruth uviedol, že zo získaných záberov môže byť vyrobený najviac 80-minútový film, konečná dĺžka snímky je 78 minút. Uviedol tiež, že pomer záberu bol 2:1. (Madsbender)
  • Film byl z velké části natáčen přímo v domě režiséra Snanea Carrutha. (Pitrsss)
  • Zariadenie vo filme je hučiaca kovová krabica veľkosti človeka. Jeden záber ukazuje, ako Abe (David Sullivan) a Aaron (Shane Carruth) stoja za stromami a sledujú samých seba vchádzať do skladovacích priestorov U-Haul. Táto scéna bola natočená v Carroltone na predmestí Dallasu. V roku 2005 boli stromy odstránené kvôli stavbe predajne Hummer. (Madsbender)

Reklama

Reklama