Reklama

Reklama

Šípková Růženka

  • USA Sleeping Beauty (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nezapomenutelný příběh vytvořený v duchu tradičních disneyovek jako je Sněhurka a sedm trpaslíků nebo Popelka, je strhujícím spojením příběhu lásky, naděje a dobrodružství. Krásná princezna nadaná laskavostí a půvabem kdysi, ještě než usnula, vyvolala žárlivost zlé víly. Trojice dobrosrdečných dobrých vil se snaží ze všech sil ochránit milovanou princeznu, ale ani všechna jejich kouzla nestačí na strašnou Paní všeho zla. Když je Jitřenka očarována a upadne do spánku, musí statečný princ Filip překonat mnohá nebezpečí včetně závěrečného boje se zuřivým drakem chrlícím oheň, pokud chce princeznu probudit z věčného spánku! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (110)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tááák, naše dítko je již v takový životní fázi, že je schopná vydržet u celýho "filmu". Začalo to samozřejmě KLedovým Královstvím 1 a 2, ale to nestačí, tak sme se pustili do samotnýho krále všech pohádek, což teda jako musím uznat, že Walt Disney skutečně je. Co se týče příběhu, tak tohle vlastně vůbec neznám, páč amíci mají uplně jinou Šípkovou. Tady hodně figurujou tři sudičky a Zloba. Takže pro mě nepoznanej příběh. Všecko supr, na konci parádní drak. Ale co mi krapet leze na nervy, tak sou ty songy, který sou všecky zpívaný chorálama a nemaj vůbec žádný koule. Ještěže se tohle posunulo mnohem dál a mnohem poslouchatelnějc. Vizuál je jako dycky bomba! ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Další hodina animované klasiky za mnou a velmi příjemná. Disney si vzal verzi od Čajkovského i s hudebními motivy, přidal stylizaci tapyserií a dodal vlastní řemeslo a cit pro pohádkový feeling. Zjistil jsem, že díky neznalosti mi uteklo pár narážek ve Shrekovi. Pro děti je to zlato, pro nás únik do snů a nostalgie. Další důkaz, že 3D není hrozba klasické animace jen další cesta. Růžovka je kočka k pohledání, má ale tendenci usínat při poraněních o vřeteno kolovratu, naštěstí je tu statný junák modré krve, který porazí zlo, získá království a půl princezny - nebo naopak? :-)... 75% ()

Reklama

Morzael 

všechny recenze uživatele

Nevím, co bych vám k této klasice ještě nového mohl říct. Písničky mi teda lezly na nervy, Disney to umí i líp. Ale za povšimnutí stojí podivná stavba příběhu, oproti dnešním filmům. Začátek tvoří zhruba 70% filmu, zápletka dalších 25% a finále pouze nějakých 5%. Zatímco dnes se hraje především na řešení zápletky a velké finále, při čemž je začátek sfouknut během prvních pár minut, mě tato stavba dost udivila. Ne že by tu nefungovala, ale dnešní publikum by asi zklamala. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Šípková Růženka je příběhem o souboji mezi čistou láskou a čirým zlem, mezi dobrosrdečností a nenávistí. I když člověk tento klasický příběh zná, tak mě i přesto film dokázal mile překvapit - ať už se jednalo o vtipně nemotorné trio víl snažících se o šaty s dortem či o démonickou postavu Zloby/Paní všeho zla, jež oplývala mrazivě děsivým charismatem. Třešničkou na dortu (nikoli na tom od víl) jsou líbivá animace a překrásná píseň Once Upon a Dream, která hezky prostupovala celým filmem. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Za mňa jednoznačne za 100%! Hoci Sleeping Beauty do veľkej miery ponúka ten istý príbeh ako Snehulienka, skvelo ho obohacuje o mytológiu (sudičky!), no najmä má úplne dychberúci vizuál, ktorý kombinuje stredoveké umenie, art deco a kubizmus. Tie pozadia sú úplne nádherné (kockovité stromy!) a nejde z nich spustiť oči. A to isté platí aj o postavách, Maleficent je bezpochyby najlepšia Disneyho záporáčka. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (31)

  • Jako hudební podklad filmu byly použity melodie z Čajkovského baletu „Spící krasavice“. (Sherlock Holmes)
  • Mary Costa získala úlohu šťastnou náhodou. Na jednej párty začala spontánne spievať pieseň, ktorú hral niekto na klavíri. Bol to filmový skladateľ Walter Schumann a pozval ju do štúdia na hlasovú skúšku - Walt Disney už totiž tri roky hľadal správny hlas pre Šípkovú Ruženku, ale bezvýsledne. Vraj to už chcel zabaliť. Mary Costa prišla, zaspievala a Disney po prvých sekundách vedel, že je to hlas, ktorý hľadá. (krasomama)
  • Film byl nejdříve natočen se skutečnými herci, aby animátoři mohli podle nich následně vymodelovat animované hrdiny. Samotný proces animace byl v padesátých letech velice zdlouhavý. Vyrobit jediný rámeček filmu mohlo zabrat až celý týden. [Zdroj: časopis Cinema 03/2019] (ČSFD)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Reklama

Reklama