Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak to byl super skvělý, hrůzostrašný příběh. Ripleyová nezklamala, jejímu kouzlu hororové královny jsem propadla i já. Mirek Táborský hrál jejího němého bratra a byl zároveň vyslán (místo starého známého myslivce), aby sladké Lili podřízl sněhobílý krček a její srdce pak přinesl své sestře. Do této role byl vybrán ženiálně, jelikož jeho kukuč je na takové role prostě stvořen. Já ho potkat potmě v parku a on na mě udělat takový obličej jako tady na Lili ... tak jsem v pérdeli pane hrábě a hledám, kde nechal pánbů díru. Děj se o základy slavné pohádky pouze opírá, jinak si vede svou vlastní příběhovou nit a já se u toho skvěle bavila. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Docela brutální začátek. CITÁT - Musíš zachránit dítě........... Ten zpěv se mi k Sigurney Weaver vůbec nehodil, ale co se dá dělat. Přijela, milá, krásná a provdala se. A pak to začalo. Láska (k čemukoliv) je mocná čarodějka. CITÁT - Prolil jsi špatnou a jedovatou krev nepřítele.......... Sedm trpaslíků je pojato hodně přerostle, což je velice zajímavé, zrcadlo je velmi ponuré, příběh je dost krvavý, hudba je hodně podmanivá a skvělá je i triková podstata filmu. Má to nějaké ty malé nedostatky, ale jinak pohoda. Z pohádky o Sněhurce je tu ukázána ta tvrdá a krutá podstata. CITÁT - Začalo sněžit........ ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Už začátek, kdy na kočár v lese zaútočí smečka vlků a útok přežije jen šlechtic s právě narozenou dcerou (viz komentář HoneyBunny), dává tušit, že příběh bude patřičně temný. Zapomeňte na klasickou Sněhurku. Tahle se jmenuje Lily a je to neuvěřitelně rozmazlený a žárlivý malý fracek. Jediná omluva jejího chování je ta, že její nová macecha je rovněž pěkně žárlivá a po potratu vlastního dítěte ji regulérně prdne v palici a začne praktikovat tu nejčernější magii, aby se zbavila všech v okolí. Zapomeňte taky na roztomilé trpaslíky. Tady je jenom jeden a moc roztomilý není a zbývajících šest, to jsou pěkně ostří hoši, z nichž někteří by se vůbec neštítili chudáka Lily ojet ještě před tím než ji vrátí tatínkovi, samozřejmě za tučné výkupné. Jen je škoda, že film nenatočil Juraj Herz. Dopadlo by to totiž ještě mnohem temněji. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

"Hrůza" to tedy opravdu byla, ale jen co se týče divácké trpelivosti. Přiznávám se, že jsem to dokoukal se skřípěním zubů (a chvílemi jsem u toho dokonce i pospával), přitom začátek vypadal tak slibně! Bohužel moje představa o Sněhurce je oproti téhle slátanině diametrálně odlišná, navíc samotná ústřední postava byla natolik nesympatická až otravná, že jsem vlastně držel palce spíš její maceše (ostatně právě výkon Sigourney Weaver byl to jediné, co zde stálo za pozornost)... ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, i když značně průměrné zpracování pohádkové klasiky, která si o pohádkově-hororovou verzi přímo říkala. Nejzajímavější postavou (a nejpropracovanější) je zde určitě sama královna, která na začátku vůbec nevypadá jako ta záporná čarodějnice, ale spíše nešťastná žena toužící po lásce nevlastní dcery. Sigourny Weaver zde exceluje a drží toto filmové dílo nad vodou. Škoda té druhé poloviny, která je o trochu horší. Nicméně i tak tuto temnou, atmosférickou pohádku pro dospělé doporučuji. 70% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie bolo realizované aj na zámku Kost v Českej republike, ktorý je vzdialený asi 18 km od mesta Jičí. (dyfur)
  • Herečka Sigourney Weaver, která si ve filmu zahrála roli zlé macechy, prohlásila, že by ho své dceři nepustila. Prý by se jí až do konce života bála. (fiLLthe3DD)
  • Keď macocha (Sigourney Weaver) vystupuje z koča má nechty upravené francúzskou manikúrou. O chvíľu neskôr v izbe už len priehľadným lakom. (ti88na)

Reklama

Reklama