Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál Kancl, natočený polodokumentárním způsobem, zachycuje pracovní den šéfa Davida Brenta (Ricky Gervais) a jeho zaměstnanců. Brent je ten nejhorší šéf na světě. Je netaktní, bez špetky talentu, egoistický, plný předsudků, zbabělý a vychytralý – přesto je však nějakým způsobem přesvědčen o tom, že ho všichni milují. Mezi jeho trpělivé zaměstnance patří snaživec Gareth, smolař v lásce Tim a recepční Dawn, objekt Timova zájmu. Tato třeskutě vtipná komedie z dílny Rickyho Gervaise a Steva Merchanta získala Zlatý glóbus za nejlepší komediální seriál. (HBO Europe)

(více)

Recenze (299)

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Áno, je to originálny seriál, svojsky točený, schválne trápny humor, stojí na charakteroch,...o tomto je The Office, alebo teda Kancl pre väčšinu ľudí. Za seba však musím povedať, že u mňa by to fungovalo aj keby nejde o komédiu. Pri prvej sérii som síce sem tam vybuchol smiechom a v druhej sa tiež slušne bavil na scénach s Garethom (Mackenzie Crook), či Keithom (Ewen MacIntosh), no ten pravý dôvod, kvôli ktorému som sledoval v napätí Office až do konca, bol vzťah Tima (Martin Freeman) s Dawn (Lucy Davis). Sčasti preto, že Martin Freeman je tu (ako inak) úžasný a hrá postavu, s ktorou sa dokážem stopercentne stotožniť (čo sa mi až v takejto miere nestáva). Naozaj si myslím, že o 10 rokov budem žiť jeho život (i keď až taká výhra to nie je :) ). A sčasti je to aj kvôli tomu, že "vzťah" týchto dvoch postáv dokonale zodpovedá súčasnosti a tým pádom naberá na reálnosti a získava si moje sympatie ako bonus.V skratke- neviem si vybaviť inú dvojicu, ktorej by som naposledy takto silno fandil (ani len House - Cuddy). Aby som ale len nechválil, priznám sa, že ma sklamal Ricky Gervais. Teda všetka úcta, že prišiel s takýmto nápadom a postavami, dokonca aj tá jeho bola zo začiatku geniálna, postupom času sa však jeho šéf tak opakoval, až mi bol vo finále úprimne ukradnutý. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem nenarazil na dílko, u kterého bych musel tolikrát odvracet zrak, žádný japanshock či taliánské gore, ale na první pohled neškodný sitcom z anglického kanclu. Jeden z nejvtipnějších seriálů, co jsem viděl (vůbec se nepodivuju, že opět britský) s takovou mírou trapnosti, že by se dala krájet. Špílce a situace až fyzicky bolí a byť jsou samozřejmě poněkud nadsazené, nemají alespoň v principech daleko od reality. Každý "zaměstnanec" musí ty situace ze světa, kde není kladných hrdinů, poznávat. David Brent rules!! ()

Reklama

rawen 

všechny recenze uživatele

OK měl jsem se učit na zkoušku, místo toho jsem dal 10 dílů v kuse a musím vyjádřit obdiv R.Gervaisovi, který si napsal něco tak neobvyklého a obsadil se přitom do role neuvěřitelně trapného, ubohého, egoistického, podivného, nesnesitelného bosse - vůbec celý casting je skvělý a vy jen postupem času zíráte jak moc se celý seriál mění z bláznivé roviny do vážnější a pak přímo do smutné. Celé je to navíc pojato jako dokument - a všechno se to povedlo, vypadá to reálně, je to uvěřitelné a já jen lituju toho (hehe za tohle se možná budu brzo proklínat), že ještě studuju a nemám zkušenosti se zaměstnáním v týmu - protože si myslím že pak bych si The Office "užil" ještě víc. Celé je to "Totally mental" v nejlepším slova smyslu, zlatá BBC - dávám 9/10 PS: anglická The Office má ještě jednu přednost, je dlouhá přesně tak akorát - 14 dílů není ani málo ani moc, navíc závěrečné "Christmas Specials" dotáhnou celou věc do skvělého konce - zařazuji mezi mé oblíbené seriály ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Je zapotřebí si uvědomit, že Kancl nepatří mezi typické britské sitcomy ani americké slátaniny s tím nejspodnějším humorem. Kancl je unikát, který si ze všeho bere trochu a navenek se snaží tvářit jako dokument o fiktivní firmě. David Brent je neskutečně cynické a arogantní hovado, které si přeje jediné – pohodu a humornou „atmošku“ ve svém kanclíku a jestliže se ho někdo v legraci snaží trumfnout nebo ho ponížit, je zle. The Office startuje jako komediální bomba a finišuje téměř tragickým koncem a je zajímavé sledovat, jak seriál postupně mění tvář, jak z nevinné legraci přerůstá k vážným chvilkám s myšlenkami o pracovní morálce, vztazích mezi lidmi v práci a v životě. Proto mám tento „kanclovský“ humor tak rád. Ricky Gervais do toho dal daleko víc, než jen, že naházel do dílů pár fórků a bavte se. Kancl má vnitřní poslání a i když se k němu dopracovává přes narážky na černochy, postižené, homosexuály, kanadské žertíky a shazování lidské suverenity, každý díl mě donutí svým způsobem zapřemýšlet a to se mi na Kanclu tak líbí a proto jsem si ho zamiloval. 1. série = 100% | 2. série = 100% | 3. série (vánoční speciál) = 100% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na první pohled neuvěřitelně působivý seriál. Komedie? Jak pro koho! Fakt je, že ačkoliv se nesmějete a příde Vám to trapné na konci každé epizody pochopíte podstatu světa a právě ta Vám vnukne závěrečnou pointu a vlastně důvod toho proč to je takové jaké je. Nebudu lhát, když řeknu, že jsem ze začátku byl v nerozhodné pozici. Ricky Gervais je výborný herec a zde zahrál šéfa, sviňi, naprosto skvěle. Jediné co mu vytknout, tak asi nevtipné vtipy, které přídou na to, že jsou vtipné. Prostě Vám to ale neuvízne v hlavě jako něco, co sledujete každý den. Kancl není seriál pro každého. Není to seriál u kterého se řechtáte chvíli co chvíli. Není to seriál podobný jakémukoliv jinému seriálu a už vůbec ne takovým jako jsou například Black Books nebo Partička IT. Je to seriál z reality, normálně použitelný materiál k tomu, jaká je atmosféra v jednom podniku a k čemu nakonec spěje. Kancl Vás totiž uhrane, ani nebudete vědět jak, ale dokáže to. Možná ze začátku nebudete souhlasit, ale časem stejně uvidíte. I když je to neuvěřitelně trapný. Možná ale to všecko je jenom obal, který může něco nabídnout, ale ne každému to dokáže sednout. Jako třeba mně. (6/10) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (48)

  • Námět na seriál se zrodil v hlavě Stephena Merchanta, který natočil s Ricky Gervaisem domácí video jako součást cvičení pro kurs BBC. Kancelářské prostory si našli na jedné londýnské univerzitě. BBC formát tak zaujal, že oba tvůrci dostali nabídku z něj vytvořit seriál. Hodně nápadů z domácího videa se pak v seriálu skutečně objevilo. (don corleone)
  • Seriál se natáčel v Teddington Studios, ale v jejich kancelářských prostorách. (don corleone)
  • 10. listopadu 2012 měla v Divadle Rokoko premiéru seriálová adaptace. Jednalo se o celosvětově první uvedení na jevišti. Režisér divadelního projektu se přitom k seriálu dostal zcela náhodou, když jednoho pozdního večera omylem pustil televizi. [Zdroj: Městská divadla pražská] (oje)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Reklama

Reklama