Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (714)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Bridget aneb alter ego moderní průměrné ženy. Cíl: oslovit drtivou většinu žen. Prostředek: pandořina skříňka alias deníček ukrývající tajemství zkázy světa. K tomu věčný boj s faldíky v břišní oblasti aneb sisyfovská práce našich žen. Mise splněna, film oslovil. Teda abych upřesnil, mise splněna na 99%, to jedno procento, ta nepatrná vada na kráse, představuje např. uživatele salahadin, canakja či flanker.27, kupříkladu u nás tří se mise minula tím pravým ořechovým účinkem. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Až budu bezdětná pětatřicetiletá ženská bez chlapa, tak to možná docením víc (oh, wait...). Takto vidím jen průměrnou romantickou vatu s rovnoměrným poměrem vtipu, trapnosti a nudy. Plus, Renée Zellweger je nesmírně ošklivá a účinkování ve filmech by jí měli zakázat, vedle ní to zachraňuje jen sympatické fuckování, a sympatický Hugh Grant. Šeď... ještě štěstí že nemá celých 50 odstínů. 5/10 ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

American Pie na britský způsob, tentokrát s dospělými protagonisty, nicméně se stejně stupidním humorem a navíc i legračním drámem. Jakási reklama na tabákové produkty plus směšně předpověditelný a tisíckrát omílaný děj o hledání životní lásky v nestoudně rozmařilém, uhoněném světě, kde lidé nad třicet již mluví o posledních šancích na všechno možné, přičemž by jejich intelekt a morální i duševní vývoj měl teprve začít pořádně rozkvétat. Klasika novodobé, i když dnes sedmnáct let staré, západoevropské kinematografie, jež musí vydělávat a ve které důstojnost zůstává zamčená v herecké šatně...Renée celkem pohledná i zábavná. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Zfilmování Bridget Jonesové se náramně povedlo. Film je stejně okouzlující, jako jeho knižní předloha. Bridget Jonesová je v podání Renée Zellwegerové, hlavně díky hereckému výkonu hlavní představitelky, stejně zábavná jako v knize. Colin Firth a Hugh Grant podávají velmi dobré výkony a opravdu se do svých rolí hodí. Dokonce i hudba zde hrála svou významnou roli. Díky ní jste se vcítili do role Bridget. Tuto komedii mám rád, velmi. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Mierne nadpriemerná komédia, ktorá stavia na one-man , teda one-woman show Renée Zellweger. Niektoré jej úškrny a iné mimické pohyby boli geniálne a zistil som, že som sa naviac smial na jej "priblblých" výrazoch tváre. Hugh Grant opäť nevystúpil zo svojho tieňa (inak ja ho neznášam) a rozdiel oproti iným mileneckým rolám, bol v tomto filme grobian s pričastým výskytom slovného "fuck". ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Renée Zellweger (Bridget Jones) se nechala zaměstnat v britském vydavatelství, aby získala přehled, co práce obnáší. Vzhledem k tomu, že se naučila mluvit s britským přízvukem, ji údajně nikdo nepoznal. (don corleone)
  • Německý distribuční název zní Bridget Jones - Schokolade zu Frühstück, což lze přeložit jako "Bridget Jonesová - Čokoláda ke snídani". (Nancy...)
  • Helen Fielding nabídla Salmanovi Rushdiemu cameo se slovy: "Jak by se ti líbilo udělat se sebe blbce?" V samotném filmu ovšem nakonec jako blbec nepůsobí. Dle Rushdieho byla například nepoužita scéna, v níž se políbil s Hughem Grantem (Daniel Cleaver). (ČSFD)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama