Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

yakoob 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem navštívil videopůjčovnu s tím, že vyberu hned první lepší film. Novinky zcela vypůjčené, tak jsem se musel odebrat ke starším titulům. Do oka mi padl zrovna tento snímek. Jelikož jsem u sebe neměl internet abych si mohl přečíst komentáře na csfd.cz, musel jsem spoléhat na eso Samuela L. Jacksona v hlavní roli. A vyplatilo se. Líbí se mi postavy právě typu Kena Cartera a jeho přístup k mladým lidem. Skvělý příběh, podepřený hudbou, sportem a hlavně přístupem k morálce a disciplíně. Doporučuji všem vedoucím, kteří vedou mladé lidi právě k těmto hodnotám...Nezapomeňte kouknout na DVDbonusy") ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Keď som na začiatku videl logo spoločnosti MTV Films až ma zamrazilo:) Čakal som stupidnú plytkú americkú limonádu a videl som inteligentne napísanú životopisnú drámu, ktorá ani pri svojej dĺžke nenudí a to predovšetkým z jedného podstatného dôvodu a tým je Samuel L. Jackson. Práve on je tou najväčšou devízou tohto filmu a len za jeho brilantný a presvedčivý výkon dávam * navyše... Veľmi príjemné prekvapenie! ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Přesně typ filmu, které nemusím. Banda drzejch pásků se fláká a sere na všechno, pak přijde drsoň a zvedne jim mandle a za mohutného plácání se dlaněma a pokřikování stupidit, jako Jasně, woe, Super, Cool, Že váháš, kémo, a jiných negersko-cigošských pokřiků, slavně vyhrajou turnaj ve vybíjené, turnaj v basketu, turnaj v kuličkách... Pořád stejné a pořád stejně blbé. Protože se v těchto filmech nevyskytuje sex, nedá se kvalita zvýšit častějším výskytem nahách krásek. Jediné, co tak může idiotštiny tohoto druhu dostat alespoň do průměru je nadprůměrné obsazení. A podle této logiky nemá tento kousek příliš šancí, protože za a) žádné nahé kozatice, za b) hvězda je jen Jackson, a po pravdě, nijak zářící, za c) děj je snad ještě hloupější, než u Rockyho, a to už je dost síla. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Akonáhle sa oslobodíme od vlastného strachu, naša prítomnosť automaticky oslobodí ostatných.“ MTV sa vytiahlo - predovšetkým obsadením vodcovského Samuela L. Jacksona do titulnej úlohy príbehu, nakrúteného podľa skutočných udalostí. Obal DVD (film u nás do kín neišiel) vzácne neklame: skutočne je to jedna z najlepších rolí tohto afroamerického frajera. V tej postave je všetko - coolovosť Julesa z PULP FICTION, spoľahlivosť technika Arnolda z JURSKÉHO PARKU, jediovská vznešenosť, aj na školskom dvore sa už pohyboval (187), s filmovou manželkou ho spája vzájomný rešpekt (VYJEDNÁVAČ), môže si dovoliť nebrať ohľad na pravidlá (pretože nie je učiteľ, ale tréner a to je rozdiel) ako výstredný DRSNÝ SHAFT... Je tvrdý, nekompromisný, nakričí na vás, ale len aby z vás vyžmýkal to najlepšie. Bude s vami jednať s úctou, ale iba ak to nezneužijete. Neviem veru, čo by si tento film počal, keby mal tréner Carter inú tvár, ale Jackson je boh. Nebyť neho, bolo by to maximálne za 60% (pridlhá stopáž, neobjavný scenár, slabé „akčné“ scény). Lepšie, ako SPOMIENKY NA TITANOV s Denzelom Washingtonom (60%). ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Jak už se přede mnou zmínil basketbalový fanatik Had6, jde o klasickou zápletku, kterou jsme viděli . no, mockrát. Nový trenér dokáže z rozhádaných, rádoby drsných a neukázněných frajírků, vytvořit tým a navíc tým, který začne vyhrávat. „budete hrát jako vítězové, chovat se jako vítězové, a nejdůležitější, budete vítězové. Když budete poslouchat a učit se.“ Jenže začít vítězit je mnohem snazší než změnit přístup ke vzdělání, k budoucnosti. Basketbalu sice nerozumím, ale dobře se na ten sport ve filmu kouká. Stejně jako na Samuela L. Jacksona v roli trenéra „Vzal jsem tuhle práci, protože chci změnit zvláštní skupinu mladých lidí“. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Otevírácí víkend přinesl tomuto snímku tržbu 24 182 961 amerických dolarů, což mu vyneslo titul do té doby nejvýdělečnějšího filmu z produkce MTV. (KucC)
  • Thomas Carter získal v roce 2005 ceny Black Movie a Black Reel za nejlepší režii. (Terva)

Reklama

Reklama