Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasika. Mužstvo prohrávajících loserů převezme nový kouč, podrobí je drilu, vštípí jim týmového ducha a náhle začne zázračná šňůra bez porážek. Potud nic nového pod sluncem. Změna oproti podobným filmům přichází ve chvíli, kdy se kouč rozhodne zavřít tělocvičnu potéi, kdy zjistí, že má jeho vítězně naladěné mužstvo špatný prospěch. Je podroben ostré kritice jak ze strany pedagogů, tak ze strany rodičů a dojde i na nějáký ten šutřík v okně. Ale jak už to tak bývá....... Mě tenhle film hodně připomínal vynikající záležitost Hráči z Indiany s Genem Hackmanem. Jenže zatímco s Hackmanem to táhl Dennis Hopper a zaskvěli se i další, vesměs neznámí, herci, tak tady tu tíhu nese Samuel L. Jackson sám a je to sakra znát. Zbylý herecký ansábl je tam jenom do počtu a představitelé týmu jsou do jednoho příšerní, nehledě na to, že jejich postavy mi připadají poněkud nedokreslené. A to už ani nemluvím o to černošském slangu, který mi leze nebetyčně na nervy. Na druhou stranu oceňuji tréninky a perfektně vyvedené zápasy s naučenými signály - je vidět, že pan režisér basketbalu rozumí. Každopádně to mohlo být mnohem lepší. 60% ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Oproti ostatním filmům o sportu, tady není hra týmu jednou nahoře a jednou dole. Ta je totiž od příchodu Cartera pořád nahoře. Ti, kdo jsou jako na houpačce, jsou sami lidé a hráči především. Samuel L. Jackson opět v roli drsného mravokárce, který zachraňuje nevinné hříšníky z Dálnice do pekel. A válí, setsakra válí. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Po The Longest Yard je tu ďalší film z produkcie Mtv. Americký futbal vo väznici so Sandlerom vystriedal basketbal na strednej škole so Samuel L. Jacksonom. A je to tu – Jackson je o dosť kvalitnejší herec ako Sandler, film má prepracovanejší scenár obohatený o život hráčov aj samotného trénera, tréningy sú drsné, možno tý čierny nie sú namakaní len tak pre nič za nič, cool zábery sú reálnejšie – zápasy majú svoje grády, tempo stúpa spolu so záverečnými sekundamy zápasu, bohužiaľ celkové tempo filmu nie. Ešte by som mu vytkol možno trošku jeho dĺžku, preto za 4*. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ani prsty na oboch rukách by mi nepostačovali na vymenovanie všetkých filmov, ktoré som na túto tému videl. Základná schéma je vždy rovnaká: medzi neskrotných grázlov prichádza On a mávnutím čarovného prútika z nich spraví úplne iných ľudí. Metódy transformácie sa menia, schéma ostáva. Pokojne si viem v hlavnej úlohe predstaviť osvedčeného Sidney Poitiera. Športové filmy spravidla nemusím a tomuto do mierneho nadpriemeru chýbalo vystrihnutie všetkých moralistických a mentorujúcich blábolov, na ktoré som najmä u amerických filmov alergický. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jackson, jediný dôvod. Ta rola určite musela byť napísané iba preňho. Ale inak je to taký celkom obyčajný film, kde partička chalanov hraje basket a príde veľký kouč, začne im vysvetľovať niečo o živote a podobne. Je to také obyčajné, ale ten záver filmu sa mi páčil (bolo mi jasné, že sa to buď skončí tak, že vyhrajú alebo prehrajú). Oba konce sú klišé, ale tento záver je rozhodne lepší. A preto musím dať trochu vyššie hodnotenie. 85% - 4* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Film je založen na skutečném příběhu trenéra Kena Cartera. (KucC)
  • Thomas Carter získal v roce 2005 ceny Black Movie a Black Reel za nejlepší režii. (Terva)
  • Během bazénové párty hrají Black Eyed Peas píseň "Shut Up ". Tato skladba byla vydána v roce 2003, ale film se odehrává už v roce 1999. (Basketak8)

Reklama

Reklama