Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

Faye 

všechny recenze uživatele

Jak už se přede mnou zmínil basketbalový fanatik Had6, jde o klasickou zápletku, kterou jsme viděli . no, mockrát. Nový trenér dokáže z rozhádaných, rádoby drsných a neukázněných frajírků, vytvořit tým a navíc tým, který začne vyhrávat. „budete hrát jako vítězové, chovat se jako vítězové, a nejdůležitější, budete vítězové. Když budete poslouchat a učit se.“ Jenže začít vítězit je mnohem snazší než změnit přístup ke vzdělání, k budoucnosti. Basketbalu sice nerozumím, ale dobře se na ten sport ve filmu kouká. Stejně jako na Samuela L. Jacksona v roli trenéra „Vzal jsem tuhle práci, protože chci změnit zvláštní skupinu mladých lidí“. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// +Jackson v hlavní roli, soundtrack, náboj, příběh, děj -budu upřímný, moc záporů mě nenapadá, snad jen žánr, ale o tom se rozepíšu dál/// Tomuto filmu jsem se dlouhou dobu vyhýbal. Důvod je prostý. Sportovní filmy patří až na samotný konec mého potravinového řetězce a tudíž je vůbec nežeru. Ono se totiž hodí, aby jste alespoň trošku danému sportu rozuměli a aby vás zároveň bavil i příběh a osudy postav. V tomto filmu se právě toho podstatného dočkáte a to měrou vrchovatou. Probíhající zápasy mají jiskru a jsou zajímavé, samotné postavy potom mají co říct. Jsou přehledné, každý má svůj příběh a do toho hlavního je spojuje coach Carter v podaní skvělého Samuela L. Jacksona. S výsledkem jsem nesmírně spokojen a o to víc, že jsem takový filmový zážitek nečekal. Uvěřitelné a upřímné sportovní drama./// Celkem 82%/// ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

81% jaksi nechápu. Samuel L. Jackson umí být patřičně charismatický a nedej bože když hraje mládežnického trenéra. Basketbalu je tady nakonec méně než bych čekal. Spíše se zde řeší zavření jedné tělocvičny, kvůli tomu že se chlapci zase tolik nechtějí učit. Znám určitě mnohem lepší sportovní filmy, kde si černoši nemusejí masírovat ego. Hokejový zázrak tomuhle dá na zadek, každým svým záběrem. 60% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Sportovní pohádku o týmu outsiderů, které nový trenér s neobvyklými metodami vytáhne ze dna až k zápasu o titul, každý viděl mnohokrát, protože podle této šablony jsou natáčeny snad všechny sportovní filmy. Nejde tedy o to co, ale jak. A v případě trenéra Cartera jde o mimořádně povedené jak. Skvělý Samuel L. Jackson, bravurně zvládající svou roli i své filmové svěřence, drama sršící energií i emocemi, kterému nechybí výrazné a platné poselství. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré sportovní drama sice nepřináší nic originálního a de facto by se podle něj dala psát šablona pro vytváření podobných žánrovek, moc pěkně se na něj ale dívá. Thomas Carter od začátku nasazuje svižné tempo a odhaluje, o čem to celé bude a divák jen sleduje cestu, jakou se k tomu dojde. Atmosféra amerického maloměsta je výborná, poměrně dobře je napsaná i většina postav, díky čemuž snímek působí autenticky. Samotné zápasy jsou nasnímány a zrealizovány vesměs výborně a dynamicky, není jich tu ovšem tolik, což je dáno i tím, že samotný snímek není úplně o basketbalu, ale spíše o tom, že i když sport milujeme sebevíc, v životě jsou důležitější věci. Potřebně úderný je i typicky hiphopový soundtrack, který k podobným filmům tak nějak patří. V hlavní roli exceluje Samuel L. Jackson, který nechává naplno působit své charisma a bez problémů utáhne snímek sám, ostatní včetně začínajícího Channinga Tatuma jsou obsazeni taktéž dobře, jen zkrátka nikdo další tak nevyniká. Výsledek tak krom přemíry klišé kazí především přepálená stopáž, protože celá linie s těhotenstvím partnerky jednoho z hráčů mohla skončit na podlaze střižny a i samotný konec mohl být o celou zápletku s mistrovstvím státu kratší. Coach Carter je velmi dobrý počin ze světa basketbalu, o němž zase tolik filmů není, je ale třeba se smířit s tím, že nepřináší nic nového a občas je opravdu hodně zdlouhavý. 75 % ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Thomas Carter získal v roce 2005 ceny Black Movie a Black Reel za nejlepší režii. (Terva)
  • Když opravdový Ken Carter viděl film, tak řekl, že basketbalové scény vypadají neuvěřitelně reálně. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama