Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

petero 

všechny recenze uživatele

Po The Longest Yard je tu ďalší film z produkcie Mtv. Americký futbal vo väznici so Sandlerom vystriedal basketbal na strednej škole so Samuel L. Jacksonom. A je to tu – Jackson je o dosť kvalitnejší herec ako Sandler, film má prepracovanejší scenár obohatený o život hráčov aj samotného trénera, tréningy sú drsné, možno tý čierny nie sú namakaní len tak pre nič za nič, cool zábery sú reálnejšie – zápasy majú svoje grády, tempo stúpa spolu so záverečnými sekundamy zápasu, bohužiaľ celkové tempo filmu nie. Ešte by som mu vytkol možno trošku jeho dĺžku, preto za 4*. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré sportovní drama sice nepřináší nic originálního a de facto by se podle něj dala psát šablona pro vytváření podobných žánrovek, moc pěkně se na něj ale dívá. Thomas Carter od začátku nasazuje svižné tempo a odhaluje, o čem to celé bude a divák jen sleduje cestu, jakou se k tomu dojde. Atmosféra amerického maloměsta je výborná, poměrně dobře je napsaná i většina postav, díky čemuž snímek působí autenticky. Samotné zápasy jsou nasnímány a zrealizovány vesměs výborně a dynamicky, není jich tu ovšem tolik, což je dáno i tím, že samotný snímek není úplně o basketbalu, ale spíše o tom, že i když sport milujeme sebevíc, v životě jsou důležitější věci. Potřebně úderný je i typicky hiphopový soundtrack, který k podobným filmům tak nějak patří. V hlavní roli exceluje Samuel L. Jackson, který nechává naplno působit své charisma a bez problémů utáhne snímek sám, ostatní včetně začínajícího Channinga Tatuma jsou obsazeni taktéž dobře, jen zkrátka nikdo další tak nevyniká. Výsledek tak krom přemíry klišé kazí především přepálená stopáž, protože celá linie s těhotenstvím partnerky jednoho z hráčů mohla skončit na podlaze střižny a i samotný konec mohl být o celou zápletku s mistrovstvím státu kratší. Coach Carter je velmi dobrý počin ze světa basketbalu, o němž zase tolik filmů není, je ale třeba se smířit s tím, že nepřináší nic nového a občas je opravdu hodně zdlouhavý. 75 % ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jackson, jediný dôvod. Ta rola určite musela byť napísané iba preňho. Ale inak je to taký celkom obyčajný film, kde partička chalanov hraje basket a príde veľký kouč, začne im vysvetľovať niečo o živote a podobne. Je to také obyčajné, ale ten záver filmu sa mi páčil (bolo mi jasné, že sa to buď skončí tak, že vyhrajú alebo prehrajú). Oba konce sú klišé, ale tento záver je rozhodne lepší. A preto musím dať trochu vyššie hodnotenie. 85% - 4* ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Pre nádejných basketbalových hrdinov vynikajúca inšpirácia ako sa dá uspieť. V prvom rade je to všetko o hlave, disciplíne + ďalšie faktory. Sfilmovanie príjemne - aj dojímavé, aj vášnivé, aj vtipné, aj vážne. Samuel L. Jackson prezentuje naviac svoju charizmu neodbytného trénera dbajúceho o zásady a princíp. Ako naoko športovému (ale aj všednému) divákovi. ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Skvěle skloubený mix sportovního filmu a morální agitky, snažící se upozornit na problémy společnosti, a to především na "rozporuplný" vztah černého muže a jeho věčného boje se vzděláním či na problém US školského systému pozitivně diskriminující sportovce či atlety, a to i na vysokoškolské úrovni. Podle mě každá z těchto dvou složek funguje na jedničku a vzájemně se po celou dobu vhodně doplňují, takže vás i při dlouhé stopáži nezačne nudit ani jedna část tohoto nevšedního příběhu o dosažení jednoho velkého vítězství. Kamera při sportovních utkáních a samotné jejich provedení je dostatečně uvěřitelné a realistické, nejinak skvěle je i zpracován boj coache s nevlídným středoškolským systémem. A jako obvykle se můžete těšit na skvělý výkon Samuela L. Jacksona, který se (ne)překvapivě hodí snad do jakékoliv role. Navíc mu zdatně sekunduje i jeho skvěle sehraný tým a každý z hráčů je jedinečná osobnost a osudy každého z nich je zajímavé sledovat. "I came to coach basketball players, and you became students. I came to teach boys, and you became men." ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Timo Cruz (Rick Gonzalez) nosí bundu od značky Rocawear. Táto značka bola založená v tom istom roku, v ktorom sa film odohráva, a teda 1999. (Real Tom Hardy)
  • Jde o první sportovní film, ve kterém byla využita technologie digitálního 3D mapování. Filmovému štábu to pomohlo například s rozmístěním kamer a choreografům s přizpůsobením herního plánu. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama