Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Příběhů o tom jak tvrďácký leč spravedlivý kouč zkrotí a vycepuje tým problematických borečků už tu bylo nepočítaně. I těch "podle skutečné události". Tenhle ale jde přece jenom trochu jinudy a nevybíravě ryje do sociální problematiky současných USA a přesvědčivě ukazuje krátkozrakost spousty těch, kdo "to myslí dobře". Má údajně přes dvě hodiny, ale mně to tak rozhodně nepřišlo, ať už zásluhou S. L. Jacksona nebo jeho mladistvých svěřenců (BTW je nějaký film, ve kterém Channing Tatum není za hvězdu v tom co dělá?:)). Co mi ale rozhodně přišlo, to byla myšlenka, že skladatel hudby naprosto bezostyšně a obsáhle vykrádá Remember The Titans. Naštěstí se ukázalo, že to není krádež, ale prosté kopírování sebe sama, protože jak soundtrack zmíněného rasově-demokraticky buditelského sportovního filmu, tak tohoto, daroval světu Trevor Rabin. Celkově vzato dobře natočeno, dobře odprezentováno, ale že by se z toho měla stát nějaká klasika... ode mě 70% a nic víc. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po The Longest Yard je tu ďalší film z produkcie Mtv. Americký futbal vo väznici so Sandlerom vystriedal basketbal na strednej škole so Samuel L. Jacksonom. A je to tu – Jackson je o dosť kvalitnejší herec ako Sandler, film má prepracovanejší scenár obohatený o život hráčov aj samotného trénera, tréningy sú drsné, možno tý čierny nie sú namakaní len tak pre nič za nič, cool zábery sú reálnejšie – zápasy majú svoje grády, tempo stúpa spolu so záverečnými sekundamy zápasu, bohužiaľ celkové tempo filmu nie. Ešte by som mu vytkol možno trošku jeho dĺžku, preto za 4*. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Volky nevolky musím dát plnou sazbu, protože film splňoval všecky moje přísná kritéria.☺Mají to ti černouši ve světě těžké, podle statistiky je s 80% jisté, že jich pár z nich pravidelně skončí v lochu. Většina z nich ani neodmaturuje a na výšku se dostane minimum, což je automaticky vyhazuje na ulici. A jak jsou talentovaní, viz famózní black music. To byl jeden z atributů, který mě moc bavil. Pak skvělé tempo, fantastické výkony všech, hlavně SLJ, krasavec Channing Tatum a především silný příběh o člověčenství. Bylo to tak lidské, až mi přijde slovo humanismus přitroublé a hrubé. Pár emočních scén mi zaslzely spontánně oči a to je co říct. U nás mají mladí šanci vystudovat střední skoro všichni a na vysokou jich jde výše zmíněných 80%, co dodat? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

film o basketu, na kterém se podílela MTV? je jasný, že tady bude (spousta) černý muziky a jelikož jde o basket, tak taky spousta černochů. ale půjde taky o disciplínu a hlavně o něco víc, než jen o sport. nevím, jestli něco S.L.J. sedlo víc než role basketbalového trenéra, který se snaží svými drsnými metodami vychovat z kluků z problémové čtvrti slušné lidi, ale jeho nominace na oscara hovoří za vše. dokázal si získat důvěru hráčů, rodičů a taky mojí. nejkrásnější na tom je, že se to opravdu stalo, takže nikdo nemůže nikoho obviňovat z vypočítavosti. ani mě. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Na richmondskou střední školu nastupuje nový basketbalový trenér Ken Carter. Za mizerný plat má tohle bývalé hráčské eso vést tým plný mladíků, jimž zákon ulice velí chovat se stylem užvaněných idiotů. A právě to je důvod, proč Carter práci přijal. Není pro něj důležité vyhrát titul, protože on jim chce dát šanci vystudovat a žít normální život. Nic netušící hráči začínají pod jeho vedením makat tak, až jim jejich nezbytné řetězy začínají zběsile poletovat kolem krku. Nikdo však v tu chvíli netuší, co dokáže Carter udělat, když vítězné družstvo nedodržuje studijní podmínky podepsané smlouvy. Carter zamyká tělocvičnu, hráči si rozpohybovávají mozkové buňky v knihovně, rodiče i vedení školy zběsile protestuje, ale Carter radši sní k obědu klíče od tělocvičny s bramborovou kaší, než by pustil hráče k dalšímu zápasu dřív, než si uvědomí, že člověk bez doktorátu v basketu nic nedokáže. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Herní plán byl přizpůsoben hercům podle jejich silnějších a slabších stránek. Proto například Robert Ri'chard (Damien) hraje rychlého útočníka a Channing Tatum (Lyle) operuje hlavně v obraně. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno