Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný sportovní film o neslušných klucích z ulice, kteří se musí naučit slušnému chování a zaměřit se nejen na sportovní výsledky ale i na prospěch ve škole a jediný kdo jim věří je jejich nový trenér. Tentokrát se nejdená o film z produkce Walta Disneye, jak jsem si u sportovního žánru za poslední dobu zvykl a je to na výsledném dojmu znát. Film je trochu odvážnější a postavy řeší dospělejší problémy než tomu bylo v jiných žánrově podobných filmech. Výsledný dojem není špatný ale přepálená stopáž a řada nezáživných nebo nechutně klišoidních scén mi nedovoluje dát lepší hodnocení. P.S. basket mě moc nebere. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $67,264,877Tržby Celosvetovo $76,669,806Milé nečakané prekvapenie! Konečne športový film čo má aj svoj hlbší zmysel a dokáže si po celý čas držať nastavenú latku, Samuel L.Jackson hrá svoju postavu doslova bravúrne a k nemu sa po hereckom prejave pridávajú aj ostatný herci hrajúci basketbalových ne-študentov. /90%/ ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Volky nevolky musím dát plnou sazbu, protože film splňoval všecky moje přísná kritéria.☺Mají to ti černouši ve světě těžké, podle statistiky je s 80% jisté, že jich pár z nich pravidelně skončí v lochu. Většina z nich ani neodmaturuje a na výšku se dostane minimum, což je automaticky vyhazuje na ulici. A jak jsou talentovaní, viz famózní black music. To byl jeden z atributů, který mě moc bavil. Pak skvělé tempo, fantastické výkony všech, hlavně SLJ, krasavec Channing Tatum a především silný příběh o člověčenství. Bylo to tak lidské, až mi přijde slovo humanismus přitroublé a hrubé. Pár emočních scén mi zaslzely spontánně oči a to je co říct. U nás mají mladí šanci vystudovat střední skoro všichni a na vysokou jich jde výše zmíněných 80%, co dodat? ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších sportovních filmů, které jsou! Je to můj nejoblíbenější sportovní film ze všech. A pánové? Takhle mají vypadat tréninky. Je to parádní podívaná jak nezkrotný team najednou pod vedením nového coache začne makat. A co víc, hlavně studovat aby se někteří mohli ucházet o stipendium na vysokých školách. Ale není to film jen o basketbalu, je to film i o osobních problémech (životech) ostatních lidí. jak v teamu, tak třeba coache. Jsem velice spokojen. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem navštívil videopůjčovnu s tím, že vyberu hned první lepší film. Novinky zcela vypůjčené, tak jsem se musel odebrat ke starším titulům. Do oka mi padl zrovna tento snímek. Jelikož jsem u sebe neměl internet abych si mohl přečíst komentáře na csfd.cz, musel jsem spoléhat na eso Samuela L. Jacksona v hlavní roli. A vyplatilo se. Líbí se mi postavy právě typu Kena Cartera a jeho přístup k mladým lidem. Skvělý příběh, podepřený hudbou, sportem a hlavně přístupem k morálce a disciplíně. Doporučuji všem vedoucím, kteří vedou mladé lidi právě k těmto hodnotám...Nezapomeňte kouknout na DVDbonusy") ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Když opravdový Ken Carter viděl film, tak řekl, že basketbalové scény vypadají neuvěřitelně reálně. (ArsenalEagle)
  • Ve scéně, kdy má trenér (Samuel L. Jackson) telefonát, zda jdou hráči do finále, si můžete všimnout, že v kanceláři na zdi visí portrét Martina Luthera Kinga Jr., který je především znám jako vůdce hnutí afroameričanů za lidská práva. (Aknah)
  • Při zápase proti San Franciscu v čase 1 hodina 57 minut rozehrává hráč Richmondu ze zámezí a nahrává spoluhráči na vlastní polovinu, což je porušení pravidel, ale ve filmu se hraje dál. (Záry)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno