Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

Bat55 

všechny recenze uživatele

Jackson v roli Coacha ma už začiatkom filmu nadchol svojím výkonom.Film hovorí o chlapcoch chodiacich do školy,ktorí sa zaujímajú o basketbal a aj ich baví.Carter ich začne učiť disciplíny,zodpovednosti,cieľavedomosti a taktiky na súpera.Vždy keď ho niekto nasral,tak mu dal robiť kliky.Skvelý prístup!!Film ukazuje aj na ťažký život študentov patriacich do pouličných gangov.Samuel L. Jackson ma týmto filmom príjemne prekvapil a navždy ma presvedčil,že je skvelý herec.Jedna z najlepších športovných drám.95% ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Jak už se přede mnou zmínil basketbalový fanatik Had6, jde o klasickou zápletku, kterou jsme viděli . no, mockrát. Nový trenér dokáže z rozhádaných, rádoby drsných a neukázněných frajírků, vytvořit tým a navíc tým, který začne vyhrávat. „budete hrát jako vítězové, chovat se jako vítězové, a nejdůležitější, budete vítězové. Když budete poslouchat a učit se.“ Jenže začít vítězit je mnohem snazší než změnit přístup ke vzdělání, k budoucnosti. Basketbalu sice nerozumím, ale dobře se na ten sport ve filmu kouká. Stejně jako na Samuela L. Jacksona v roli trenéra „Vzal jsem tuhle práci, protože chci změnit zvláštní skupinu mladých lidí“. ()

Reklama

Malkel 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy nejsou zrovna můj šálek kávy, jelikož některé mají občas takovou tendenci - býti úsměvné až patetické. Naštěstí, že ještě není nic, co by nevyřešilo tisíc kliků a Samuel L. Jackson. Jeho správňácká nátura totiž baví a baví dost. Zbytek castu spíše přicmrndává, nikdo však neuráží a i rutinní šablony archetypů jsou zde provedeny s jistou péčí. No, co více říci, vypněte v sobě cynismus a nechte si dát životní lekci, kterou jste již pravděpodobně slyšeli. Na tom ale přece vůbec nezáleží, když se na to tak příjemně kouká. Slabší **** ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších sportovních filmů, které jsou! Je to můj nejoblíbenější sportovní film ze všech. A pánové? Takhle mají vypadat tréninky. Je to parádní podívaná jak nezkrotný team najednou pod vedením nového coache začne makat. A co víc, hlavně studovat aby se někteří mohli ucházet o stipendium na vysokých školách. Ale není to film jen o basketbalu, je to film i o osobních problémech (životech) ostatních lidí. jak v teamu, tak třeba coache. Jsem velice spokojen. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasika. Mužstvo prohrávajících loserů převezme nový kouč, podrobí je drilu, vštípí jim týmového ducha a náhle začne zázračná šňůra bez porážek. Potud nic nového pod sluncem. Změna oproti podobným filmům přichází ve chvíli, kdy se kouč rozhodne zavřít tělocvičnu potéi, kdy zjistí, že má jeho vítězně naladěné mužstvo špatný prospěch. Je podroben ostré kritice jak ze strany pedagogů, tak ze strany rodičů a dojde i na nějáký ten šutřík v okně. Ale jak už to tak bývá....... Mě tenhle film hodně připomínal vynikající záležitost Hráči z Indiany s Genem Hackmanem. Jenže zatímco s Hackmanem to táhl Dennis Hopper a zaskvěli se i další, vesměs neznámí, herci, tak tady tu tíhu nese Samuel L. Jackson sám a je to sakra znát. Zbylý herecký ansábl je tam jenom do počtu a představitelé týmu jsou do jednoho příšerní, nehledě na to, že jejich postavy mi připadají poněkud nedokreslené. A to už ani nemluvím o to černošském slangu, který mi leze nebetyčně na nervy. Na druhou stranu oceňuji tréninky a perfektně vyvedené zápasy s naučenými signály - je vidět, že pan režisér basketbalu rozumí. Každopádně to mohlo být mnohem lepší. 60% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Jde o první sportovní film, ve kterém byla využita technologie digitálního 3D mapování. Filmovému štábu to pomohlo například s rozmístěním kamer a choreografům s přizpůsobením herního plánu. (ArsenalEagle)
  • Když opravdový Ken Carter viděl film, tak řekl, že basketbalové scény vypadají neuvěřitelně reálně. (ArsenalEagle)
  • Timo Cruz (Rick Gonzalez) nosí bundu od značky Rocawear. Táto značka bola založená v tom istom roku, v ktorom sa film odohráva, a teda 1999. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno