Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

nash. 

všechny recenze uživatele

Sportovní pohádku o týmu outsiderů, které nový trenér s neobvyklými metodami vytáhne ze dna až k zápasu o titul, každý viděl mnohokrát, protože podle této šablony jsou natáčeny snad všechny sportovní filmy. Nejde tedy o to co, ale jak. A v případě trenéra Cartera jde o mimořádně povedené jak. Skvělý Samuel L. Jackson, bravurně zvládající svou roli i své filmové svěřence, drama sršící energií i emocemi, kterému nechybí výrazné a platné poselství. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší a nejvíc inspirativní životopisný film ze sportovního prostředí, který jsem do teď viděla. Sympatické na něm je i to, že poměrně věrně vyobrazuje skutečnost – údajně se téměř všechny události ve filmu skutečně staly, když opravdový Ken Carter koučoval basketbalisty Richmondské střední na konci 90. let. Sám Ken Carter řekl, že celé vyobrazení příběhu a jeho postavy v tomto filmu je skoro přesné. Snad jediné, co se muselo pro film pozměnit, jsou postavy studentů, tak aby neodkazovaly na skutečné Carterovy studenty a na jejich jména, jelikož v době vzniku filmu byli stále ještě mladí a konkrétní poukazování na jejich kriminální činy a minulost by jim mohlo způsobit problémy… což je dost pochopitelné. V každém případě je radost sledovat dobře ztvárněný film podle skutečných událostí, který je zároveň natolik věrný realitě a přesto poutavý a inspirativní. Kouč Carter, jeho zásadovost a smysl pro správnou věc, si mě rozhodně získal a Samuel L. Jackson byl v této roli úžasný. Zároveň mě zaujalo i citování slavných slov Marianne Williamsonové o vnitřní síle člověka (tento citát je někdy chybně označován za výrok Nelsona Mandely – bohužel dokonce i v titulcích tohoto filmu). Možná že z úst problémového studenta/basketbalisty Cruze to znělo trošku nepatřičně, ale vložení tohoto citátu mě rozhodně potěšilo a k tématice filmu je to celkem příhodné. Navíc, i bez tohoto citátu má film obsahově mnoho hodnotného, co může nabídnout, a to přirozenou lidskou formou, aniž by něco deklamoval nebo poučoval. Zkrátka skvělý příběh jednoho uvědomělého kouče, který si zasloužil zfilmovat. ~(4,3)~ ()

Reklama

yakoob 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem navštívil videopůjčovnu s tím, že vyberu hned první lepší film. Novinky zcela vypůjčené, tak jsem se musel odebrat ke starším titulům. Do oka mi padl zrovna tento snímek. Jelikož jsem u sebe neměl internet abych si mohl přečíst komentáře na csfd.cz, musel jsem spoléhat na eso Samuela L. Jacksona v hlavní roli. A vyplatilo se. Líbí se mi postavy právě typu Kena Cartera a jeho přístup k mladým lidem. Skvělý příběh, podepřený hudbou, sportem a hlavně přístupem k morálce a disciplíně. Doporučuji všem vedoucím, kteří vedou mladé lidi právě k těmto hodnotám...Nezapomeňte kouknout na DVDbonusy") ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Na richmondskou střední školu nastupuje nový basketbalový trenér Ken Carter. Za mizerný plat má tohle bývalé hráčské eso vést tým plný mladíků, jimž zákon ulice velí chovat se stylem užvaněných idiotů. A právě to je důvod, proč Carter práci přijal. Není pro něj důležité vyhrát titul, protože on jim chce dát šanci vystudovat a žít normální život. Nic netušící hráči začínají pod jeho vedením makat tak, až jim jejich nezbytné řetězy začínají zběsile poletovat kolem krku. Nikdo však v tu chvíli netuší, co dokáže Carter udělat, když vítězné družstvo nedodržuje studijní podmínky podepsané smlouvy. Carter zamyká tělocvičnu, hráči si rozpohybovávají mozkové buňky v knihovně, rodiče i vedení školy zběsile protestuje, ale Carter radši sní k obědu klíče od tělocvičny s bramborovou kaší, než by pustil hráče k dalšímu zápasu dřív, než si uvědomí, že člověk bez doktorátu v basketu nic nedokáže. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy ve mě většinou NEvyvolají chuť sledovat daný sport.... basketbal mě nijak nebaví, ale tento film mě příjemně nabudil, kdo ví, třeba se mi i košíková zalíbí... A že to nebylo jen o ní... Každopádně tento madafaka film s vynikajícím Samuelem L. Jacksonem v roli nekompromisního kouče Cartera má tempo, má švih...má taky spoustu klišé a trochu toho patosu, ale what the hell, ja jsem jim to docela žral. Carter je očividně borec :) Příjemné překvapení.__Na podruhé musím ještě dodat, že Samuel L. Jackson je prostě ZVÍŘE! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Film je založen na skutečném příběhu trenéra Kena Cartera. (KucC)
  • Ve scéně, kdy má trenér (Samuel L. Jackson) telefonát, zda jdou hráči do finále, si můžete všimnout, že v kanceláři na zdi visí portrét Martina Luthera Kinga Jr., který je především znám jako vůdce hnutí afroameričanů za lidská práva. (Aknah)
  • Předtím, než film vůbec vznikl, si herci prošli přísným třítýdenním basketbalovým táborem, kde trénovali až 12 hodin denně. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama