Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný sportovní film o neslušných klucích z ulice, kteří se musí naučit slušnému chování a zaměřit se nejen na sportovní výsledky ale i na prospěch ve škole a jediný kdo jim věří je jejich nový trenér. Tentokrát se nejdená o film z produkce Walta Disneye, jak jsem si u sportovního žánru za poslední dobu zvykl a je to na výsledném dojmu znát. Film je trochu odvážnější a postavy řeší dospělejší problémy než tomu bylo v jiných žánrově podobných filmech. Výsledný dojem není špatný ale přepálená stopáž a řada nezáživných nebo nechutně klišoidních scén mi nedovoluje dát lepší hodnocení. P.S. basket mě moc nebere. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ani prsty na oboch rukách by mi nepostačovali na vymenovanie všetkých filmov, ktoré som na túto tému videl. Základná schéma je vždy rovnaká: medzi neskrotných grázlov prichádza On a mávnutím čarovného prútika z nich spraví úplne iných ľudí. Metódy transformácie sa menia, schéma ostáva. Pokojne si viem v hlavnej úlohe predstaviť osvedčeného Sidney Poitiera. Športové filmy spravidla nemusím a tomuto do mierneho nadpriemeru chýbalo vystrihnutie všetkých moralistických a mentorujúcich blábolov, na ktoré som najmä u amerických filmov alergický. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden zo športových filmov, ktoré majú veľký potenciál a najmä ho využijú, poviete si, čo už sa dá len na filme zo športovej tematiky vidieť nového?! A dá, a veľa! Najmä, keď hrá Samuel, môj obľúbenec. Skvelá atmosféra a najmä prekvapivá hudba (pochopíte prečo), príbeh obohraný, no pointa záveru a filmu skvelá! 80%. ()

Had6 

všechny recenze uživatele

Nejdříve průměrný film o podprůměrném družstvu, které začne s příchodem nového trenéra vyhrávat. To je klasická zápletka, kterou jsme videli už tisíckrát. Postupem času se ukáže, že tu jde i o jiné věci než basketbal. I tenhle prvek už známe z jiných filmů, kdy sport udělá z grázlíků studentíky. Ovšem i navzdory těmto faktům, mi nepřišel Coach Carter jako průměrný film. Naopak. Skvělá hudba, velice věrně zahrané role studentíku Richmond High a autentičnost prostředi. Vše podtrhuje skvělým výkonem Samuel L. Jackson, který v roli trenéra nepůsobí vůbec křečovitě. Je na něm vidět, že basketbalu rozumí i v soukromém životě (je to veliký basketbalový fanoušek, který chodí neustále na zápasy NBA)....Asi by to byl film na čtyři hvězdičky, ale já jako basketbalovej fanatik dávám pět, protože I LOVE THIS GAME!! ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Původně jsem to chtěla odpískat, když jsem viděla, že jde o basketbalový tým-naštěstí jsem nedala na první dojem a z filmu vyšel opravdu zajímavý snímek o kontroverzním trenérovi "ballu", který je na své hráče dost drsný. Za jeho tvrdou slupkou se však skrývá jisté poselství a dobré záměry,při kterých chce svůj tým ušetřit zpackaného života. Rozhodně bych si nemyslela, že mi u takového filmu kápne slza, ale stalo se. Podruhé by mě to už ale nebavilo, jedno shlédnutí naprosto stačí. Každopádně Samuel Jackson výborný jako vždy:-) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Samuel L. Jackson získal od Národní sdružení pro herce černé barvy pleti cenu Image 2005 v kategorii nejlepší herec. (Terva)
  • Timo Cruz (Rick Gonzalez) nosí bundu od značky Rocawear. Táto značka bola založená v tom istom roku, v ktorom sa film odohráva, a teda 1999. (Real Tom Hardy)
  • Film je založen na skutečném příběhu trenéra Kena Cartera. (KucC)

Reklama

Reklama