Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

Falcor 

všechny recenze uživatele

Abych neopakoval napsané, tak komentáře pod nicky FAYE a HAD6 vystihují podstatu filmu, přečti si je...ale moment, moment, ještě počkej. Kdybych Tě chtěl odkázat jen na ostatní, to bych snad ani nepsal. Takže bych měl něco doplnit. Ale co? Vždyť jde o standardně natočený snímek, k basketu mám daleko (i k obroučce koše, ať skáču jak skáču), pěknou černošku z chudinské čtvrti bych asi taky za manželku nechtěl a k US filmům o školním systému již nasadil vysokou laťku Poitier v "Panu učiteli s láskou" (i když L. Jackson zde hrál mooc dobře, jak už to je u něho dobrým zvykem). Kdybych tento týden neměl přikázaný klid na lůžku (a před lůžkem stroj na koukání), tento snímek bych odsunul na "neurčito" a ani by mi to nevadilo. Protože jediný dojem z něj přetrval ten, že je to podle skutečné události, což vždy (zatím) zabírá. Ale ruku na srdce: Kolik podobných a důležitějších událostí, hodných zapamatování, se odehrává v Tvém reálném okolí? Hvězdičkuješ svůj život?... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jackson, jediný dôvod. Ta rola určite musela byť napísané iba preňho. Ale inak je to taký celkom obyčajný film, kde partička chalanov hraje basket a príde veľký kouč, začne im vysvetľovať niečo o živote a podobne. Je to také obyčajné, ale ten záver filmu sa mi páčil (bolo mi jasné, že sa to buď skončí tak, že vyhrajú alebo prehrajú). Oba konce sú klišé, ale tento záver je rozhodne lepší. A preto musím dať trochu vyššie hodnotenie. 85% - 4* ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku sa to javilo ako tuctový športový film s predvídateľnou zápletkou a schematickým dejom. Taká vlastne bola celá prvá polovica, no potom sa to otočilo na veľmi atraktívny a zaujímavý film. Aj keď to spelo ku koncu plného klišé, no napokon sa tak našťastie nestalo. Aj keď tých obratov a víťazstiev v posledných sekundách zápasov tu bolo na môj vkus až príliš (a to je niečo čo mi vadí na väčšine športových filmov). Ale aj tak mi ten celý team prišiel dosť nesympaticky, teda najmä svojim správaním a postojom. Ako keby bol basketbal to jediné na čom v živote záleží. No pekne týmto poukázali na množstvo profi športovcov, ktorí naozaj okrem svojho športového talentu nedokážu v podstate nijako inak zaujať. Takže predovšetkým z tohto pohľadu to bol nadpriemer, teda aspoň čo sa týka športových filmov. A to basketbal vôbec nemusím... ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Oproti ostatním filmům o sportu, tady není hra týmu jednou nahoře a jednou dole. Ta je totiž od příchodu Cartera pořád nahoře. Ti, kdo jsou jako na houpačce, jsou sami lidé a hráči především. Samuel L. Jackson opět v roli drsného mravokárce, který zachraňuje nevinné hříšníky z Dálnice do pekel. A válí, setsakra válí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ono je těžké mít revoluční scénář, když ve finále kluci buď vyhrají nebo prohrají a jiná varianta není. A to mezi tím je více než solidní. Cepování hráčů, trocha životní filozofie, naťuknutá rasová segragace středních škol USA, problémy se systémem školství jako takovým apod. Je tam toho docela dost a Samuel L. Jackson je tak akorát tvrdý, nekompromisní a zároveň emocionální trenér, který to suprově drží pokupě. Na sportovní film skvělé, jinak lepší průměr. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Film je založen na skutečném příběhu trenéra Kena Cartera. (KucC)
  • Thomas Carter získal v roce 2005 ceny Black Movie a Black Reel za nejlepší režii. (Terva)

Reklama

Reklama