Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Oproti ostatním filmům o sportu, tady není hra týmu jednou nahoře a jednou dole. Ta je totiž od příchodu Cartera pořád nahoře. Ti, kdo jsou jako na houpačce, jsou sami lidé a hráči především. Samuel L. Jackson opět v roli drsného mravokárce, který zachraňuje nevinné hříšníky z Dálnice do pekel. A válí, setsakra válí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný sportovní film o neslušných klucích z ulice, kteří se musí naučit slušnému chování a zaměřit se nejen na sportovní výsledky ale i na prospěch ve škole a jediný kdo jim věří je jejich nový trenér. Tentokrát se nejdená o film z produkce Walta Disneye, jak jsem si u sportovního žánru za poslední dobu zvykl a je to na výsledném dojmu znát. Film je trochu odvážnější a postavy řeší dospělejší problémy než tomu bylo v jiných žánrově podobných filmech. Výsledný dojem není špatný ale přepálená stopáž a řada nezáživných nebo nechutně klišoidních scén mi nedovoluje dát lepší hodnocení. P.S. basket mě moc nebere. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Původně jsem to chtěla odpískat, když jsem viděla, že jde o basketbalový tým-naštěstí jsem nedala na první dojem a z filmu vyšel opravdu zajímavý snímek o kontroverzním trenérovi "ballu", který je na své hráče dost drsný. Za jeho tvrdou slupkou se však skrývá jisté poselství a dobré záměry,při kterých chce svůj tým ušetřit zpackaného života. Rozhodně bych si nemyslela, že mi u takového filmu kápne slza, ale stalo se. Podruhé by mě to už ale nebavilo, jedno shlédnutí naprosto stačí. Každopádně Samuel Jackson výborný jako vždy:-) ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy ve mě většinou NEvyvolají chuť sledovat daný sport.... basketbal mě nijak nebaví, ale tento film mě příjemně nabudil, kdo ví, třeba se mi i košíková zalíbí... A že to nebylo jen o ní... Každopádně tento madafaka film s vynikajícím Samuelem L. Jacksonem v roli nekompromisního kouče Cartera má tempo, má švih...má taky spoustu klišé a trochu toho patosu, ale what the hell, ja jsem jim to docela žral. Carter je očividně borec :) Příjemné překvapení.__Na podruhé musím ještě dodat, že Samuel L. Jackson je prostě ZVÍŘE! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

81% jaksi nechápu. Samuel L. Jackson umí být patřičně charismatický a nedej bože když hraje mládežnického trenéra. Basketbalu je tady nakonec méně než bych čekal. Spíše se zde řeší zavření jedné tělocvičny, kvůli tomu že se chlapci zase tolik nechtějí učit. Znám určitě mnohem lepší sportovní filmy, kde si černoši nemusejí masírovat ego. Hokejový zázrak tomuhle dá na zadek, každým svým záběrem. 60% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Ken Carter, podle kterého je film natočen, byl každý den přítomný při natáčení jako konzultant. Řekl, že ho Samuel L. Jackson ztvárnil s 98,5% přesností. (ArsenalEagle)
  • Během natáčení trávili herci v posilovně i více než 5 hodin denně. (ArsenalEagle)
  • Herní plán byl přizpůsoben hercům podle jejich silnějších a slabších stránek. Proto například Robert Ri'chard (Damien) hraje rychlého útočníka a Channing Tatum (Lyle) operuje hlavně v obraně. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama