Reklama

Reklama

6. Batalion

Trailer

Obsahy(1)

Po útoku na Pearl Harbor obsadili japonské jednotky Filipíny, kde zřídili několik zajateckých táborů. Vojáci, kteří se nechali zajmout, byli pro ně podřadnými lidmi. Podle toho s nimi japonští věznitelé zacházeli. Než by zajatce vydali zpět, raději je hromadně zabíjeli. To se dělo zejména ke konci války, kdy Japonci ustupovali americké přesile. V zajateckém táboře Cabanatuan bylo vězněno přes pět set Američanů. V lednu 1945 naplánovali američtí velitelé mimořádnou osvobozovací akci. Přes sto příslušníků zvláštní jednotky muselo proniknout na nepřátelské území, projít džunglí až k přísně střeženému táboru a dostat na svobodu více než pět set krajanů, kteří byli na pokraji smrti hladem a vyčerpáním... Americký film režiséra Johna Dahla je rekonstrukcí skutečné záchranné akce, která nemá v dějinách druhé světové války obdoby. Příběh je doplněn důležitými vedlejšími motivy: autoři líčí též nelidské podmínky v táboře a příběh lékařky, která se kvůli milovanému muži stane vůdkyní protijaponské opozice a s nasazením života posílá do tábora léky. Tvůrci se inspirovali jak klasickým válečným filmem Most přes řeku Kwai, tak i nedávným velkolepým dramatem Stevena Spielberga Zachraňte vojína Ryana. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neskutečná prasárna, co tomuhle filmu udělali. Oni tvrdí, že je to válečný velkofilm. Zachraňte vojína Ryana je válečný velkofilm, 6. Batalion se může rovnat maximálně tak nějaký televizní zplácanině, která se od televize vloží na nedělní odpoledne, ale zase proč žejo. Celý film se neděje vůbec nic, furt se tam jenom kecá a kecá. Sice je tam hezky vybarvená ta džungle a to prostředí, ale když je to nuda, tak je to nuda a taková, že prostě nemůžu jinak. Já mám rád válečné filmy, ale k čemu koukám na opravdový válečný film, kde je jediná akce až na konci a ani tak nestojí za nic. Prostě válečný velkofilm jak má být, no... ()

robo7773 

všechny recenze uživatele

**** (83 bodov zo 100) Paradny vojnovy prbeh, o najvacsej zachrajnej akcii v druhej svetovej vojne. Ak sa niečo podobne ozaj udialo, tak klobuk dole pred tymi chlapikmi, co vsetko dokazali spravit a riskovat vlastne zivoty aby zachranili ostatnych spolubojovnikov. Perfektne prepracovany plan akcie, ktory vysiel do absolutnej spokojnosti a vyhre. Tato snimka patri jednoznacne do mojej filmovej vojnovej elity!!! ()

Reklama

sonoluca 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách absolutně rutinní záležitost, která místama dost nudí - snaha pojmout celou událost ze široka (dějová linie týkající se odboje) je jenom na škodu. Čekáte-li alespoň kvalitní závěrečnou akci, budete nejspíš zklamaní jako já. A Connie Nielsen nemá štěstí na role, nebo si je prostě neumí vybírat. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Vojnové filmy mám rád, ale tento si určite 2. raz nepozriem. Priznám sa, že o záchrane, o ktorú sa jedná som prakticky nič nevedel, takže ide istým spôsobom o pole neorané, ale napriek tomu, aké silné reči sa o nej vedú na začiatku a konci filmu, príliš silnú stopu vo mne nezanechala. Film sa neskutočne vlečie, je ťažké si zachovať prehľad, nočné scény sú maximálne ťažko identifikovateľné, všetci herci sa tvária hrozne hrdinsky (teda tí americkí, japonskí samozrejme robia maximum preto aby sa tvárili čo najzlodušskejšie a najpodlejšie) a celkovo je výsledkom nuda. Úspešne potopená zaujímavá téma :-( ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Preplácaný vojnový film, ktorý však má svoje kúzlo, no nevyužitý potenciál. 80 miliónov sa mi zdá priveľa, zato by každý schopnejší režisér natočil mega vojnový veľkofilm Ryanovho typu. Vo filme nie je veľa akcie, no vyslobodenie zajatcov stojí zato. Film je dosť ukecaný a na svoju dĺžku postráda viac dramatickosti. Miestami je až moc nudný, zopár scén je nepozerateľných, ale celkovo to nie je žiadna katastrofa. Ja som sa bavil na ako takej úrovni. Herecky sa mi nepozdáva, Josepha Fiennesa moc nemusím a Jamesa Franca takisto. Preobsadenie postáv by mi vôbec nevadilo. Vizuál je viac než dobrý, kamera a prostredie pekné. 60% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Joseph Fiennes kvůli roli majora Gibsona zhubl o 20 liber a po celých pět měsíců natáčení si udržoval váhu přísnou dietou a pravidelným cvičením. (Karlos80)
  • Kapitána Ebonga Josona si ve filmu zahrál jeho vnuk Richard Joson. (Karlos80)
  • Natáčení probíhalo v Austrálii a Číně. (Terva)

Reklama

Reklama