Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve válkou proti Evropě zpustošeném post-apokalyptickém společenství budoucnosti zvaném Eurasie je planeta zdevastována účinkem nukleárních, biologických a chemických zbraní. Genetik Dr. Azuma (Akira Terao), který je sponzorován protřelou korporací, vyvine techniku zvanou "neo-buňka", schopnou regenerace těla lidské bytosti. Při snaze oživit svého syna, jenž padl při posledních bojích, nastane nečekaná nehoda v laboratoři, která ho nejen oživí ale navíc z něj udělá bájného bojovníka CASSHERN. Mezitím je na výrobní lince vytvářena nová rasa mutantů zvaných Neo-lidé, kteří se po krátké době rozhodnou vyhladit lidskou rasu a vybudovat svůj nový vlastní svět. Otázkou tak zůstává, ke které straně se CASSHERN rozhodne přidat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

Marius 

všechny recenze uživatele

Casshern , aj keď sa to z komentárov naokolo môže zdať, nie je vo svojej podstate akčným filmom. Ide skôr o poriadne zamyslenú sci-fi drámu v hyperefektnom vizuále, snažiacu sa nájsť odpovede na základné existenčné otázky človeka - kto som, prečo zabíjam, prečo som zraňovaný a podobne. Casshern je však v niektorých scénach neprimerane natiahnutý a to sa podpísalo na mojom konečnom hodnotení. Byť o dvadsať minút kratší má rovných 10. Takisto mi trochu vadila nevyrovnanosť kvality akčných scén. Niektoré scény pôsobili chvíľami až komicky (hlavne snahou vyzerať ultracool) a niektoré boli natočené výborne. Čo treba pochváliť je hudba. Vidieť besnenie vojny na pozadí Beethovenovej Sonáty mesačného svitu je nápad za milión. Soundtrack je originálnym mixom klavírnych skladieb a kombinácie gitár a elektroniky, ktorú zbožňujem. V príbehu sa nejaponec musí IMHO zákonite strácať ale hlavná dejová línia je naštastie slušne sledovateľná a na konci polopatisticky vysvetlená. Podľa môjho názoru je veľká škoda, že sa Casshern nedostane do našich kín, pretože vidieť toto v multiplexe, asi sa spamätávam niekoľko hodín. Na výtvarnej stránke sa totiž japončíci poriadne vybláznili. Od retrofuturistickej tváre miest, cez kombináciu sôch antiky a renesancie v Eurozóne 7 až po architekturu romantických európskych zámočkov 18-19 storočia. Casshern ale nezaostáva za vizuálom ani v myšlienkovej rovine a máloktorý film sa môže pochváliť myšlienkovo takým silným záverom ako práve Casshern. Pokiaľ máte odvahu pátrať po zákutiach a násilnostiach ľudskej povahy a nepohrdnete geniálnymi obrázkami, je Casshern to pravé orechové. 9/10 ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Japonci asi nikdy nebudou schopni podat příběh tak, aby to zápaďákovi úplně sedlo. Kdyby to byl první asijský film, který sem viděl, tak by hvězdy byly o dost níže... Ale takhle 5* dát musim. Krásná audiovizuální stránka. Udrželo mě to, i přes svou délku, v křesle po celou dobu (to je co říct) a na konci se naštěstí z toho trošku zmatenějšího příběhu celkem obstojně vymotáme... jediné co mě zaráží, jsou místy neuvěřitelně citlivě a detailně pojaté vizuální efekty a famózní střih a jindy naopak úplně... mno. Je to divné :-) takové nepatřičně.. jakoby na tom v mezičasech dělal někdo jiný.. Když nad tím tak přemýšlím, tak sem měl přecejenom dát ty 4* :-) ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejrozpurnějších snímků posledních měsíců. Určitě musím vyzdvihnout fantastický výběr hudby, od rockových kytar po monumentální orchestr. Celkové pojetí budoucnosti spolu s vizuálními hrátky tvůrců je slast pro oči tzn. skvělý mix japonského anime, počítačové hry a Matrixu bratří Wachowských. Nad čím mi ale rozum stojí je příběhová linka a její dialogy. Finální poselství se dá pochopit lehce, ale první tři čtvrtiny filmu jsou díky šílenému střihu hodně matoucí. Buď je Casshern naprostá sračka nebo se jedná o geniální film. Prozatím se přikláním k druhé variantě. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Po formalnej stranke ide o projekt, ktory vznikal takmer identicky ako napr. francuzsky Immortel, alebo americky Sky Captain - t.j. cely pred blue-screen. Vdaka tomu "dorobene" exteriery vyzeraju uzasne a zabezpecuju tu pravu "vizualnu" zranicu. Ale pozor!!! Zatial co trailer Vas chce pripravit na zbesilu, takmer non-stop akciu, film samotny je skor "komornejsieho" razenia - je to vlastne velka drama so zopar akcnymi sekvenciami. To filmu nevycitam, iba upozornujem buducich divakov, ze trailer slubuje nieco ine, ako film samotny nakoniec je. Kosata narativna struktura v sebe ukryva viacere metafory o zmysle zivota tak pre cloveka ako samotneho jedinca ako aj jeho koexistencie v celom spolocenstve. Lenze tato "obsahova bohatost" si vyzaduje od divaka plnu sustredenost, lebo inak sa moze lahko v deji stratit aj vdaka jeho miernej roztahanosti (nehovoriac o divakoch, ktori nie su zvyknuti na odlisnu "azijsku" výstavbu príbehu...) ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Absolutní mazec, o úchvatné ost se postarala řada interpretů, které mám rád, Glay, Shiina Ringo a další. orchestrální skladby Shiro Sagisu a pořádně se s nimi vytáhl, ty motivy jsem nemohl dostat z hlavy hodně dlouho. Co se týče děje motivy jsou jasně napsány, problémy, které sice už pár sci.fi řešilo, ale tady se to děje formou, kdy to nevypadá klišovitě a podbízivě. Emocionále to vskutu působí, aniž by tobylo vyděračské. Vizuální stránka a akční scény jsou silnou devizou filmu, je to lahůdka. Kdo chce vidět zajímavé sci-fi s dobrým příběhem má možnost. ano jsou tu mouchy, jak zminil Marius, ale jsem je ochoten filmu odpustit, protože mi nevyšuměl z hlavy, viděl jsem ho vícekrát a myslím, že je přístupný široké obci diváků, nejenom uctívačům "Dálného východu" :) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (6)

  • Překlad německého textu nacházejícího se nad průchodem do domu doktora Kozuki (Fumiyo Kohinata), zní: "Na památku mé zesnulé ženy". (Conspi)
  • Titulní skladba "Dareka no Negai ga Kanau Koro" byla napsána a odzpívána bývalou režisérovou manželkou Hikaru Utada. (Conspi)
  • Poslední film veterána japonské kinematografie Tatsuya Mihashiho. Ten, ačkoliv všechny herecké scény jeho postavy Dr. Furoie v pořádku dokončil, zemřel v době, kdy se snímek nacházel ve stádiu post-produkce. (Conspi)

Reklama

Reklama