Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve válkou proti Evropě zpustošeném post-apokalyptickém společenství budoucnosti zvaném Eurasie je planeta zdevastována účinkem nukleárních, biologických a chemických zbraní. Genetik Dr. Azuma (Akira Terao), který je sponzorován protřelou korporací, vyvine techniku zvanou "neo-buňka", schopnou regenerace těla lidské bytosti. Při snaze oživit svého syna, jenž padl při posledních bojích, nastane nečekaná nehoda v laboratoři, která ho nejen oživí ale navíc z něj udělá bájného bojovníka CASSHERN. Mezitím je na výrobní lince vytvářena nová rasa mutantů zvaných Neo-lidé, kteří se po krátké době rozhodnou vyhladit lidskou rasu a vybudovat svůj nový vlastní svět. Otázkou tak zůstává, ke které straně se CASSHERN rozhodne přidat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

yakoob 

všechny recenze uživatele

Kdo moc neholduje japonskému blue-screen anime, některé věci, stejně jako já, nepochopí...Ale uznávám, že konec byl hezký...Ještě, že jsem to dokoukal do konce, jinak bych přišel o tu důležitou myšlenku filmu, a tou není až tak nesmyslnost války (to přeci všichni dobře víme), ale hraní si na boha...Kdyby se všichni řídili radami opravdového Boha, tak takové snímky o válce by nemusely vůbec být... ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Vizuálně povedené dílo, které vyžaduje maximální koncentraci, aby se člověk v příběhu neztratil. Já jsem byl mimo už asi od poloviny, kdy jsem pořádně nevěděl proč postavičky říkají to co říkají a sledoval jsem pouze pěkné obrázky. Největší mínus je délka, kdy těch 141 minut je sakra cítit. Tuto vizuální orgii hodnotím 2,5 hvězdičky… ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak v tom jsem se totálně ztratila. Vizuálně je to velmi zajímavé, děj také není špatný, jen je dost nesrozumitelný. Jistě, základní protiválečnou a protirasistickou myšlenku chápu, ale dát dohromady souvislý děj je dost obtížné. Navíc mi to přijde jako dost drsný mix žánrů a je to zbytečně dlouhé. 3,5* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Krásna, pútavá a priam vizionársky audiovizuálna stránka filmu je síce zaujímavá a zúžitkovaná naplno, ale je len jemnou zástierkou prázdneho obsahu. Námet neponúka žiadny prevratný príbeh, niekedy je dej zmätený tak, aké sú rozdielne hodnotenia. Ja sa prikláňam k priemernému priemeru. 65%. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Film mě bohužel vůbec neuchvátil, vizuálně je to sice pěkné a snaží se to diváka zatáhnout do děje a působit na jeho pocity, ale děj je velmi rozvláčný a plný fleshbacků ve kterých jsem se po chvilce strácel. Navíc těch 140 minut bylo strašně moc, film by byl lepší kdyby měl o půlhodinku méně. Tato stopáž byla až moc dlouhá. Víc jak 2* nemůžu dát. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (6)

  • Poslední film veterána japonské kinematografie Tatsuya Mihashiho. Ten, ačkoliv všechny herecké scény jeho postavy Dr. Furoie v pořádku dokončil, zemřel v době, kdy se snímek nacházel ve stádiu post-produkce. (Conspi)
  • Stejně jako byl režisér, dle vlastních slov, při tvorbě vizuálního konceptu snímku ovlivněn Shakespearovým Hamletem, dle vlastních slov mu stejně dobře posloužila i ruská avantgarda. To je etapa ve vývoji moderního umění, které je poslední vývojovou fází novodobého umění. (Conspi)
  • Titulní skladba "Dareka no Negai ga Kanau Koro" byla napsána a odzpívána bývalou režisérovou manželkou Hikaru Utada. (Conspi)

Reklama

Reklama