Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dave Spritz (Nicolas Cage), oblíbený moderátor televizního počasí v rodném Chicagu, dostane svou životní šanci poté, co je pozván na konkurz do ranní show. Zatímco jeho profesní kariéra se ubírá tím nejlepším směrem, jeho osobní život je v troskách. Prožil bolestný rozvod, má problémy se svými dětmi a jeho otec, držitel Pulitzerovy ceny (Michael Caine), onemocněl. Balancuje mezi optimismem a depresí a hledá sám sebe. Zatímco se Dave snaží získat nad situací kontrolu, začne si pomalu uvědomovat, že život je, stejně jako počasí, naprosto nepředvídatelný. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

novoten 

všechny recenze uživatele

Film pro všechny, kteří alespoň jednou přišli domů, sedli si do křesla a z neznámého důvodu posmutněli. Sice jsem byl těsně po zhlédnutí mírně zklamaný, ale o několik dní později jsem si právě takhle sedl a najednou jsem viděl Cage a Caina, jak se baví v autě o pohřebním proslovu a pochopil jsem, že Verbinski prodal to, co chtěl sdělit, tím nejstylovějším způsobem. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

The Weather man neni rozhodně to, za co jsem ho považoval, protože to co jsem od tohohle filmu očekával nejvíc a to že to bude spíš vtipný, je ve filmu silně potlačeno, takovou nic nedařící se atmosférou a většina vtipných situací vyplývá z nepovedenýho života meteorologa, občas je to sice docela zábavný, ale ne tak že bych se smál, spíš mě to jen zlehka pobavilo a zase se to hned ponoří do jeho nepovedenýho života, ale zase na druhou stranu, jako drama to je vynikající a bez toho aby to byla komedie, si to vystačí celkem pohodlně a Nicolas Cage tady prostě září, takže moc pěkný 4* ()

Reklama

Janek 

všechny recenze uživatele

Výborný film, až mě to samotného překvapilo, jakoby si chtěl Verbinski odpočinout a prostě za pár dní natočit komediální drama o chlápkovi, kterému se vůbec nic nedaří (viz vtip - chlápek se plazí pouští, je otrhaný a naprosto vyčerpaný. "Proč mi to děláš...proč??!" najednou se roztáhnou mračna, tam vykoukne bůh a řekne "No...nějak mě sereš...") Ve filmu se nedočkáte klišé ani srdce rvoucích, nebo vše vysvětlujících scén - což je dobře, film jde po povrchu, nesnaží se nic řešit. Škoda, že se k nám film nedostal - pravda je, že by film asi masy neoslovil...ale přesto...škoda. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Steve Conrad .. Komorně laděný příběh ze života televizního meteorologa. Ten si sní o svém životě, má pro něj vlastní snovou předpověď, ale podobně jako u počasí se téměř nic neděje tak, jak by jemu samotnému vyhovovalo. Děj je protkán několika životními moudry a ochucen decentně inteligentním humorem, který je místy mrazivý jako záliv v úvodu. Režisér měl naštěstí velkou oporu ve skvělém představiteli hlavní role, jakým Nicolas Cage po celou dobu přesvědčivě dokazuje, že je. 70%. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem kdovíproč komedii a dočkala se hořkého dramatu o muži, kterému se najednou život hroutí na všech stranách. Moc se mi líbilo, že to nebylo podané hloupě, že se opravdu poctivě snažil ze všeho dostat a zároveň myslím, že takový kopanec od života potřeboval, aby se stal poněkud lepším a vyrovnanějším člověkem. Věčně tragický výraz Nicolase Cage tu nijak nevadí a do role sedí jako ulitý a Michael Caine tu má nádhernou postavu otce, který je určitě snem každého člověka. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Studio Paramount Pictures i přes protesty navrhlo, aby se místo Chicaga natáčelo v Kanadě. Gore Verbinski a Nicolas Cage však trvali na tom, aby se točilo v Chicagu. (becki_tu)
  • Pro co nejvěrohodnější vykreslení postavy Davea Spritze (Nicolas Gage) producenti požádali velmi populárního a nejlépe placeného amerického meteorologa chicagského WGN-TV Channel 9 a Chicago Tribune Toma Skillinga, aby se stal konzultantem snímku. Tom Skilling si pak ve filmu zahrál také malou roli. (Aelita)
  • V Zimmerově soundtracku si zahrál na kytaru i režisér Gore Verbinski. (becki_tu)

Související novinky

Cage jde z role do role

Cage jde z role do role

05.03.2005

Příští film Nicolase Cage bude režírovat Neil LaBute. Režisérův dlouho očekávaný projekt THE WICKER MAN, je remakem thrilleru z roku 1973. LaBute hodlá postupovat podle vlastního adaptovaného scénáře… (více)

Reklama

Reklama