Reklama

Reklama

Moje léto lásky

  • Velká Británie My Summer of Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh Mony a Tamsin. Setkaly se náhodou a během jednoho parného léta se spřátelily. I přesto, že jedna je pravým opakem té druhé a přes prvotní obavy z jejich rozdílných povah a zázemí, přerostl jejich vztah do vzájemné fascinace a přitažlivosti. Opojná romance dvou žen, jejich vzájemná zničující posedlost, boj za lásku a víru v ní, ve společnosti, pro kterou je to nemožné. Bezprostřední, neobyčejný a tajemný příběh ozvláštňuje půvabné herecké obsazení obou hlavních postav. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Fabrinka 

všechny recenze uživatele

Dôvod sledovania tohoto filmu? Určite mladučká, príťažlivá Emily Blunt. Z tohoto filmu sa dal urobiť 3x lepší, pretože nápad bol perfektný, osviežujúci, letná láska so zaujímavým párom, a extrémne charizmatické herečky majú iskru. ŠKODA tej podivnej zápletky s fanatickým kresťanským bratom. Jednoznačne najelektrizujúcejšia scéna,keď si Emily zapáli cigaretu, začne rozprávať o Edith Piaf, a nakoniec obe tancujú na La foule. Prelomový film pre Emily,a jej fanúšikov. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Dvě holky (~20) se spřátelí o prázdninách na venkově, jedna z nich má staršího bráchu, co se vrátil z basy a dal se na Boha. Vše se točí kolem úvodního dua, resp. tria. Zápletka nijak dramatická, spíš se děj polamu vleče (není míněno nutně špatně). U podobných filmů, které se dotýkají náboženské tématiky se sám sebe ptám, jestli jeou ti pánbíčkáři takoví magoři, nebo je tak jen vykreslují ve filmech. Středí pasáž trochu nudnější, závěr ale zajímavý, nečekaný a realistický. # [viděno: monitor, sluchátka] # příběh 6 | hudba - | humor 1 | akce 1 | napětí 2 | pustil bych si znovu 5 ()

Reklama

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Musim rict, ze nebyt necekaneho zaveru, hodnotil bych film velmi negativne, takto aspon dostal trochu lepsi rozmer. Tema lesbicke lasky je vzdy pro muzske pohlavi tak trochu fascinujici. Pokud filmova teorie prirovnava divaka k voyerovi, u techto snmku to plati dvojnasob. Divaka vsak po chvilce omrzi toto sledovani ustredni dvojice, potrebuje jednak nejake udalosti kolem, prip. zajimave pozadi samotneho pribehu a jednak necekane zvraty. V prvnim pripade film neobsahuje ani jedno (obcasny vstup bratra Mony rozhodne nemuzeme pocitat), to druhe prijde az ve zminenem zaveru. Jinak je motivace postav znama od zacatku a az do konce se nemeni, vsechny udalosti jsou naprosto predvidatelne a je jen otazka casu, kdy prijdou. Jedina postava, ktera by se dala oznacit jako vedlejsi, je spise hodne nepovedenou karikaturou. Z mnohem kvalitnejsich filmu o lesbicke laske doporucuji Makkuv Jiny pohled (1982) anbeo Moodyssonovu Laska je laska (1998). ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Motorka bez motoru; dům plný sektařů velebících Pána; starý starší bráška a nový starší bráška; sex v kombíku na odlehlém parkovišti bez předehry a bez dohry (jedna dívenka); nekýčovité koňské entrée princezny z velkého domu a její rozkošné i inteligentní pózy trochu hudbou, trochu uměním, hodně jí samotnou, je-li v záběru (druhá dívenka) a vzájemné objevování a otevírání se jedné dívky druhé dívce. Toť vše různé podoby lásky. Jakoby však nad mazlivým letním příběhem pomalu vycházel i temný mrak čehosi dalšího, obzvláště naivním romantikům velmi nepříjemného. Nedospělé milostné hrátky a slepé poblouznění jsou zde, hlavně díky oběma dívenkám v hlavních rolích, uvěřitelné, reálné, natočeny prostě, bez prokládání zbytečnostmi. A jako bonusový materiál si zdarma můžete vybavit ten pocit, (po kolikáté již v životě?) že život je pes, který si do člověka kdykoliv rád hryzne. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Americké nezávislé filmy majú svoj štýl, európske nezávislé filmy majú svoj štýl a špeciálne britské nezávislé filmy majú tiež svoj štýl. Pokiaľ sa vám páči názov, choďte do toho, presne film vystihuje. Trochu melancholické, trochu kruté, trochu sexy a celkovo úprimné a civilné. Každý hľadá vo svete svoje miesto a svoju soulmate. O Natalie Press som už potom nepočul, zatiaľ čo z Emily Blunt sa stáva veľká hviezda. Po druhom pozretí ešte doplním, že s Emily Blunt by som rád strávil moje leto lásky, množstvo chlapov (nielen Mona) by určite kvôli nej vraždilo. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Film vyhrál v roce 2005 cenu BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) za nejlepší britský film. (PogoJoe)
  • Emily Blunt je skutečně výborná cellistka, což mohla ve filmu uplatnit. V titulcích je uvedena jako "performer", čili člověk, který pro film nahrál nějakou skladbu. Byla to "The Swan" od Camille Saint-Saëns. (PogoJoe)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. srpna 2004 na Mezinárodním filmovém festivalu v Edinburghu. (BMW12)

Reklama

Reklama