Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

I'm too smart and sensitive to live in a world like ours. Ještě v těch patnácti bych pravděpodobně dala plný počet, ale teď už si na Dariu připadám stará (je mi 20:)) ). Jednak je to šíleně nadabované, všichni dabéři mluví naprosto monotónně (jak v originálním tak českém znění) a především se mi nezamlouvá ta jednoduchá, lacině vyhlížející animace. To by se dalo odpustit, kdyby alespoň Daria nebyla tak prvoplánová pozérka povznesená nad všechny ostatní, pokaždé s nějakou ironickou poznámkou v rukávu. Takovéhle "outsidery" mám sice ráda, ale tady to působí až moc vynuceně, prostě rádoby "cool". Ani v těch amerických středních školách nejsou studenti takhle tupí, každopádně se jedná o úsměvnou přeháňku. Mezi všemi ostatními "pohádkami" to určitě vyčnívá a s Dariou se kdekdo ztotožní, ať už z mylného dojmu, že "jsem taky takhle chytrý" anebo jednoduše kvůli sympatiím s loosery - tak to má tedy úspěch zaručený. No,jako oddychovka fajn, jen toho nesmí být moc naráz :-) Každopádně hlášky Dariy nebo ještě lepší Jane jsou někdy opravdu pravdivé a trefné. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Kritika života strednej vrstvy Ameriky (tak, ako sa to pôvodne písalo o Simpsonovcoch, ktorí ale nikdy takto sarkastickí neboli), jej mládeže, sociálneho systému, školstva, lások a sklamaní, vzletov a pádov, skrátka komplexná seriálová ,,hříčka" nielen o jednej rodine, akurát kreslená a s kopou veľmi suchého a často konverzačného humoru, ktorý ak nemáte radi alebo ho nestíhate vnímať, mať radi nebudete.⚪Ale ja to milujem, až si trúfam povedať, že Daria je mojím najobľúbenejším animovaným seriálom. Nech mi Simpsonovci aj všetko ostatné, čo mám rada, odpustí. A český dabing, aj keď občas pôsobí trochu divne (jeden hlas dabuje viac ľudí za diel a pod.), tomu nasadil korunu.⚪Ps.: A ďakujem Bohu, že Daria nie je tak prefláknutá mainstreamom v našich končinách ako kadečo iné.⚪ ()

Reklama

ajusinka14 

všechny recenze uživatele

God bless MTV za tento seriál. Toľko sarkazmu, čo je v ňom som asi ešte v inom seriáli nevidela. Daria, Jane a Trent sú geniálne postavy. Myslím, že poznať na strednej takého človeka ako je Daria držím sa ho celý život. Je to seriál plný fantastických hlášok, spôsob akým sa vyrovnáva so životom a ľuďmi okolo a jej názory sú pre mňa proste top topov. A nechápem, prečo MTV nevysiela toto, pretože tento seriál si človek pozrie aj milión krát a namiesto toho púšťa Paris Hilton ako si hľadá najlepšiu kamarátku, kedy sa máte chuť zastreliť a vyhodiť telku von oknom. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem tenhle seriál chytla na "Supermaxu" ale to jsem na něj byla jestě hodně malá. Vím, že mě absolutně vůbec nebavil a hned jak jsem ho zahlédla, přepínala jsem program (stydím, stydím). Ale to se samozžejmě v dospělosti změnilo. Dariin dobrovolně outsiderovský život, ve kterém každý výpad vůči sobě či kámošce odrovná sarkastickou poznámkou či ironickou průpovídkou, mě nakonec chytl. Je to v podstatě mixtape trefných dialogů, které perfektně přibližují život introverta na střední škole. Charaktery jednotlivých postav ale příliš nepřekvapí. Najdeme zde roztleskávačky, školní fotbalový tým, nerudného učitele, workoholickou matku, sestru-členku klubu, a mnoho dalších. Je ale nutno podotknout, že postavy v celém seriálu jsou mnohdy až neuvěřitelně nevšímavé, ale také na druhou stranu neskutečně realistické. Animace je jednoduchá a stále stejná, ale to právě dělá tento seriál dobrým. Jinak rozhodně doporučuji sledovat seriál v originálním znění - oceníte hlasy postav, které opravdu výborně dokreslují pointu většiny vtipů. - "Oh, what a joy I didn't wake up dead." ()

anomaliana 

všechny recenze uživatele

Dariu si pamätám ešte z môjho detstva, stihla som ju zaregistrovať. Vtedy mi to ale moc nedalo. Pozerala som to znovu tak pred rokom, či pred dvoma a mala som z toho zážitok. Nemôžem z toho, ako Daria každého odkopla svojimi hláškami, skvelý typ flegmatického dievčaťa. Najviac ma pobavil detail, že stále tam všetci chodia oblečený rovnako, čo je v animovaných veciach docela bežné. Skvelý seriál! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Tvorba každého dílu trvala deset měsíců až jeden rok (od konceptu až k postprodukci). (Tom Riddle)
  • V originále (a vlastně i v české verzi) namlouvá několik lidí více postav. Například Wendy Hoopes namluvila Jane, Quinn i paní Morgendorferovou. A u nás zase hrubý hlas Darii i ječák Quinn namluvila Zuzana Petráňová. (Tom Riddle)
  • Postava Darii je volně založená na synovi Glenna Eichlera, tvůrce Darii. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama