Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

ljukyljuk 

všechny recenze uživatele

‎"Pojďme si tady a teď slíbit, že Dariin sen uskutečníme." - "...myslíte ten, ve kterem lidi na ulici najednou vzplanou?" :D kedysi som to pozerával na supermaxe ešte, teraz som doplnil všetky ostatné série a vychádza mi z toho jediné - Dariu žeriem so všetkým, čo k nej patrí - irónia, satira, inteligentný humor, trápne ticho, stereotypy a významné pohľady tu nadobúdajú úplne nové rozmery ()

Gismo.kv 

všechny recenze uživatele

Mezi seriály SuperMaxu byly občas i ty velmi kvalitní, Daria patřila právě mezi ně. Daria je sice na první pohled nudné děvče, ale její schopnost říct nějakou sarkastickou poznámku za každé situace mě nedokázalo od seriálu odtrhnout ani nyní, kdy jsem se k němu díky internetu vrátil. Nesmím samozřejmě zapomenout ani na velmi kvalitní český dabing... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Už teď se cítím k smrti vyčerpaná univerzitou a to jsem teprve na střední." I já jsem býval takový - ošuntělý sarkastik mezi samými jedinečnými, umělými a cool spolužáky. Dneska již jsem krásný, báječný a dokonalý, takže pro mne je Daria už jen krásnou vzpomínkou na to, že být přirozený taky nebylo špatné. Jednou se k tomu určitě vrátím a budu se s ní bavit na účet všech, kteří smysl svého života nacházejí ve zprávách bulváru, účesech fotbalistů a tetování zpěváků. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Kritika života strednej vrstvy Ameriky (tak, ako sa to pôvodne písalo o Simpsonovcoch, ktorí ale nikdy takto sarkastickí neboli), jej mládeže, sociálneho systému, školstva, lások a sklamaní, vzletov a pádov, skrátka komplexná seriálová ,,hříčka" nielen o jednej rodine, akurát kreslená a s kopou veľmi suchého a často konverzačného humoru, ktorý ak nemáte radi alebo ho nestíhate vnímať, mať radi nebudete.⚪Ale ja to milujem, až si trúfam povedať, že Daria je mojím najobľúbenejším animovaným seriálom. Nech mi Simpsonovci aj všetko ostatné, čo mám rada, odpustí. A český dabing, aj keď občas pôsobí trochu divne (jeden hlas dabuje viac ľudí za diel a pod.), tomu nasadil korunu.⚪Ps.: A ďakujem Bohu, že Daria nie je tak prefláknutá mainstreamom v našich končinách ako kadečo iné.⚪ ()

Teapac 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si na ni vzpomněl. A tak jsem si řekl, že se na ní opět podívám. A mohu konstatovat, že mě baví stále stejně jako kdysi. Flegmatická, krutopřísná a nějak tak i děsivě zábavná. Není díl, kdy by nehodila na nějakou postavu takzvaný STĚĚĚR. Ale právě ten stěr používá tak osobitě a empaticky až se mi to líbí. Příběhy mají děj,který je koukatelný a tento typ seriálu mi moc chybí na našich obrazovkách. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • V originále (a vlastně i v české verzi) namlouvá několik lidí více postav. Například Wendy Hoopes namluvila Jane, Quinn i paní Morgendorferovou. A u nás zase hrubý hlas Darii i ječák Quinn namluvila Zuzana Petráňová. (Tom Riddle)
  • Poslední díl seriálu, "Boxing Daria", byl napsán, aby zakončil seriál. MTV ale tvůrcům nabídla ještě jednu šesti až sedmidílnou řadu, a po usilovném naléhání fanoušků Glenn Eichler souhlasil s kompromisem, místo nové série zakončil celý seriál 90-minutovým filmem s názvem Is It College Yet?. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama