Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (480)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Hugha Granta a stejně tak moralizující psychologické filmy, které zobrazují narušené postavy (viz Marcusova matka), jimž má někdo tendenci pomáhat. Radši se nechám balamutit nereálným příběhem, než se nudit u tohohle, který mi silně připomíná Danielle Steel, ale hlavně z něj necítím ŽÁDNÝ optimizmus. Od filmu očekávám zábavu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Londýnský playboy prostřednictvím pobledlého Vulkánce poznává, že potřeby většiny (alespoň tří) jsou nadřazeny potřebám menšiny…nebo jednotlivce, co si myslí, že je Ibiza.. No vida, když dostanou pekaři amerických pájů vhodné ingredience z koloniálu Hornby´s, umí i docela chutné Fish & Chips, v němž se ryba nevyzpytatelně mrská a brambory nejsou nasládlé, nýbrž hořké, ostatně jako život sám.. P.S.: Nicholas Hoult tady vypadá jako seschlý fazolový lusk - zřejmě proto si jej začas vybral Singer k boji proti obrům.. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak dobrou komedii s Hughem Grantem sem snad ještě neviděl. Jeho ztvárnění povaleče je naprosto dokonalý, on v podstatě celej tenhle film táhne a nedělá mu to žádnou potíž. K tomu si ještě přičtěte nadprůměrnej a zajímavej příběh + výbroný výkony ostatních herců, obzvlášť Nicholas Hoult a Toni Collete mě překvapily a máme tu jednu z nej britských komedií ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

"Jak na věc" zní jako nějaká potrhlá americká komedie o puberťákovi, který se snaží si konečně "vrznout", ale opak je pravdou. About a boy je příjemná britská a především dospělá komedie s milým humorem v čele. Granta ráda nemám, mít nebudu a na jeho herecký um mám svůj názor, ale tady zase tolik na nervy nebrnkal. Nic převratného to ale není. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Snímek About a Boy bratří Weitzových je další z řady volných adaptací knih mého oblíbence Nicka Hornbyho, nutno podotknout, že v tomto případě rozhodně těch zdařilejších. Hugh Grant jako Will ( bezstarostný chlapík žijící z tantiém zděděných z jediné vánoční písně svého otce, užívající si mládeneckého života v Londýně plnými doušky a rozdělující si den na časové úseky ) je naprosto přesvědčivý. Téměř by se chtělo podotknout... není to tak těžké, když " hrajete " sami sebe :o) Takto nerušeně a spokojeně si žije až do okamžiku, kdy se jednoho dne role vymění a je to on, kdo " dostane kopačky " . Paradoxně právě toto je okamžik, který přináší do jeho monotóního života další prvek a to sice...kouzlo v podobě svobodných matek, skýtající netušené možnosti.... :o) Základem tohoto snímku je neotřelý scénář a i když člověk od úplného začátku tuší, jak příběh dopadne, není to tentokráte překážkou a Hughovi i " odpustíte ". Kdo by také sympatické, krásné, bezelstné Rachel Weisz odolal....že pánové :o) Přesto to na plný počet ( narozdíl od knihy ) v mém případě není. Ten tolik typický nadhled Nicka Hornbyho se do filmu podařilo přenést tak z poloviny. Nicméně se jedná o příjemnou netradiční žánrovou vlaštovku. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Byt Willa (Hugh Grant) se nachází v Londýně na 16-18 St James Walk. (sator)
  • Když mluví Will o trávení času na webu, tak ho vidíme, jak píše adresu "supermodelswithseethroughtops.com" - stránka skutečně funguje, vyzkoušejte :-) (don corleone)

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama