Reklama

Reklama

Zdrcující drama, jehož kořeny jsou ve skutečném životě. Překvapující pohled přímo do noční můry každého z nás. The Day After - Den po nukleární katastrofě... Jen střípky naděje uprostřed radioaktivního pekla. Drama lidí, kteří přežili atomový výbuch, napínavý pohled na sebezničení, které není možno ignorovat. Den poté - poslední dějství života na planetě Zemi. (ATTACK FILM VIDEO)

(více)

Recenze (252)

kosta73 

všechny recenze uživatele

V tomto typu filmů snad ani nejde o herecké výkony, řemeslné zpracování apod. Spíše se snaží až skoro dokumentárním způsobem varovat před možnými důsledky nukleární války, která byla v osmdesátých letech skutečnou hrozbou. Ať už ve Dni poté, popř. v ještě lepších ( rozuměj otřesnějších ) Vláknech se to autorům povedlo. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Vynikající záležitost. K dokonalosti mu chybí snad jen trošku kratší úvod a lepší triky. Tenhle film ale ani tak nestaví na tricích, jako na velmi dobré a kvalifikované znalosti dopadů jaderného útoku. Pro pochybovače níže - záleží samozřejmě na síle explioze, ale obecně se dá říct, že 80 km od epicentra by lidé skutečně přežili. Jinak pevná překážka opravdu omezí radiaci. ukrytí se ve sklepě je dobrá obrana proti spadu, který jde dolů postupně, radiace také postupně klesá. Btw: v Hirošimě nejvíc lidí v prvním momentu zabila horká tlaková vlna vyvolaná explozí (tedy nikoli teplota nebo okamžitá smrt z ozáření). ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně depresivní a sugestivní film. Pokud trpíte utkvělou představou konce světa nebo se obáváte jaderný války, tak na to radši vůbec nekoukejte. Pokud máte blbou náladu, tenhle film vám jí nezvedne. Musíme jenom doufat, že v reálu se to nestane a pokud ano, tak věřím, že by to bylo nějak takhle.85% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aj tomuto údajne katastrofickému filmu som musel ubrať jednu hviezdičku. Nie preto, že by filmové spracovanie témy bolo až také nekvalitná, ale za posolstvo, ktoré film divákom vysiela. O globálnej termonukleárnej vojne je možné nakrútiť iba film ukazujúci rozdielny čas a spôsob umierania. Všetkých, nie iba v mieste, ktoré si ako vzorku vybral scenárista s režisérom. Všetky filmy, ktoré som na tému globálnej termonukleárnej vojny videl majú spoločný nedostatok v tom, že na takúto vojnu pozerajú očami I. a II. svetovej vojny. Ale vojna, o ktorej je tento film, sa nedá nielen vyhrať, ale ani prežiť. A všetci, ktorí tvrdia niečo iné iba prispievajú k akceptácii názoru, že by sa to mohlo skúsiť, že to možno nebude také zlé, ako sa o tom, píše. Tragédiou je, že každá civilizácia má v sebe zakódovanú schopnosť sebazničenia, pretože disponuje silami, ktoré nedokáže nielen ovládnuť, ale ani pochopiť. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Noční můra mého dětství, viděno dnes dosti trapné, ale stále aktuální. Jde vlastně o tv film a nízký rozpočet je hodně znát. Skutečnost by byla mnohem horší a to se asi nafilmovat nedá, protože by nebylo co.Nikdo si nedovede představit jak by vypadal den poté přeživších, natož týden,měsíc,rok, 10 let... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (27)

  • Televizní stanice ABC zřídila speciální telefonní linky, aby uklidnila občany během a po skončení filmu. (HellFire)
  • V noci ze středy 31. srpna 1983 sestřelil sovětský stíhač jihokorejský Boeing 747, linka KAL 007, na cestě z New Yorku do Soulu. Deset dnů po katastrofě jihokorejského jumba si nechal americký prezident promítnout nový film Den poté, který ho šokoval. (Jezis_z_nebe)
  • Film sa odohráva najmä v meste Lawrence v Kansase, ktoré si scenáristi vybrali, aby ukázali ničivý dopad jadrovej vojny na všetkých a na všetko. Je zaujímavé, že počas studenej vojny sa verilo, že Lawrence bude jedným z mála miest, ktorých sa vojna úplne nedotkne, a to vďaka svojej polohe blízko samotného geografického stredu Spojených štátov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama