Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nově zvolená starostka rozhodla, že každý, bez ohledu na velikost, váhu, pohlaví, vzhled či fyzickou sílu, může vstoupit do místní Policejní akademie a po jejím absolvování se stát ochráncem pořádku. Když velitel akademie, major Lassard, spatří nové adepty na místa policistů, směsici roztodivných postaviček, podivínů, nemotorů a nekňubů, přikáže svým podřízeným, aby jim dali pořádně zabrat a vyhnali jim z hlavy přání být policisty. Každý totiž může kdykoli školu opustit. Z davu dychtivých čekatelů na policejní odznak postupně vystupuje do popředí několik svérázných figurek: mohutný a poněkud těžkopádný černoch Moses Hightower, háklivý na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlý imitátor zvuků Larvell Jones, drobná a nesmělá černoška Laverne Hooks s vysokým dětským hlasem, bojácný tlouštík Leslie Barbara, fanatický pistolník Tackleberry a samozřejmě zlodějíček a povaleč Corey Mahoney. Ten jediný nemůže ze školy odejít dobrovolně, skončil by totiž ve vězení. Může však být vyhozen. A tak je zcela jisté, že začíná válka nervů, kde na jedné straně stojí Mahoney, na druhé důstojníci akademie v čele s poručíkem Harrisem. Po náročném výcviku, se nezkušení nováčci ocitají v ulicích města... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (535)

Jordan 

všechny recenze uživatele

z čírej nostalgie (pretože spolu s Home Alone bola Police Academy filmom môjho detstva) nemôžem dať menej ako 4* a podľa mňa si ich aj zaslúži. 80.te roky boli úžasná dekáda - nápad spojiť "policajný film" (ktorý v dekádach predošlých fungoval skoro ako samostatný žáner spájajúci thriller, krimi a detektívku) a grotesky - špeciálne tie keystonovské, sennetovské s policajnými naháňačkami je podľa mňa vskutku originálny rovnako ako aj základná premisa/zápletka, ktorá dovoľuje spojiť a vytvoriť naozaj pestrú paletu charakterov - a tie sú na Akadémii to najlepšie: každého milujete a nemôžete sa dočkať, čo vyvedú najbližšie. nezabudnuteľné gagy a legendárne hlášky - a návaly smiechu či aspoň úsmevu - to má dobrá komédia mať a to Policajná Akadémia (jednotka) má a preto jej radi prepáčime niektoré chyby, že? ()

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Perfektná komédia, ktorú som žral už ako malé dieťa gumenou pištoľou strieľajúce ľudí na ulici - dnes už síce viem, že povolanie policajta nie je práve pre mňa, no na mojom vrelom vzťahu k tomuto filmu to vôbec nič nemení. Neviem, čím to je, ale Policajná akadémia ma úprimne fascinuje - tá atmosféra, tie blbé vtípky, strašné herecké výkony a navyše ten otrasný dabing (postavy rozprávajú so zavretými ústami a vice versa) - to všetko dáva vzniknúť dokonale nedokonalému snímku, ktorý je rovnako naivný, ako zábavný. Klasika medzi klasikami! ()

Reklama

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Musel bych souhlasit s každým, kdo by tvrdil, že je tohle opravdu jen přiblblá americká komedie, ale... ale povídejte to klukovi, který strávil půl dětství u videokazet, a vyrůstal společně s Mahoneym, Hightowerem, slizounem Harrisem a dalšími, a spoustou jejich takřka legendárních hlášek v nepřekonatelném českém dabingu (v tom prvním myslím, samozřejmě :P). Tohle už mám prostě v sobě, a kdykoli vidím třeba jen fotku z toho filmu, musím se smát :D Pro mě jedna z osudových a asi nepřekonatelných komedií, což platí společně i pro druhý a třetí díl, prostě pořád je to ta samá parta .) Co bylo pak, to už jde mimo mě. 5* jako pocta postavám, které budou žít věčně :) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Čerstvé absolventy Akademie čeká první nasazení. Nováčci jsou přeloženi na předměstí Los Angeles do šestnáctého okrsku, kde neustále stoupá zločinnost. Noví policisté dostanou za úkol obnovit v ulicích pořádek a s vervou sobě vlastní se ihned pustí do práce. Ulice se tak promění v oázu totálního chaosu.Tedy, že bych se u toho válel smíchy, to tedy ne. Prostě typická komedie zpočátku 80. let, která je tak naivní, až to policejně bolí. A má adekvátní herecké představitele. 60% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 10/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10///+ výborné a nezapomenutelné scény, film nestárne -avšak dal základ celé serii slabších slátanin/// Dnes již kultovní komedie, která kromě mnoha slabších pokračování přinesla spoustu zábavy a především různorodé postavy. Tento film mě oslovil i dnes, 22 let po jeho vzniku a výborně jsem se bavil a proto hodnotím tak vysoko/// Celkem 91%/// ()

Galerie (82)

Zajímavosti (64)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama