Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Andy dostane k narozeninám figurku ve skafandru - Buzze Rakeťáka. Má už spoustu dalších hraček, nejraději má figurku kovboje Woodyho. Netuší ale, že vždycky v noci, když Andy spí, ožívají. Buzze si všechny hračky ihned oblíbí, až na Woodyho, který na něj žárlí. Dokonce Rakeťáka jednou shodí z okna na dvorek, což mu mají ostatní hračky za zlé. Andy odjíždí s matkou na pizzu; nemůže najít Buzze, a tak si vezme s sebou Woodyho. Rakeťákovi se podaří z dvorku utéct a naskočit do auta. S Woodym se ale nepohodnou, oba vypadnou z auta. Cestou je sebere zlý kluk Sid, který bydlí vedle Andyho a je o něm známo, že své hračky mučí. Buzz a Woody se pokoušejí utéct, hlídá je ale Sidův zlý pes. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (691)

lamps 

všechny recenze uživatele

Nechápu to. Nedokážu to racionálně odůvodnit. Štve mě to. Ale první Příběh hraček jsem jako malej capart viděl všehovšudy jednou, a to ještě v nijak brzkém věku. A nelíbil se mi tak moc jako jiné vrcholné pixarovky. Teď po druhém zhlédnutí ve věku papírově dospělém neváhám s prohlášením, že jsem býval trochu blbej. Ten film nezestárnul ani o vrásku - nejenže animace vypadá nádherně, ale vytvořený svět hraček a jejich starostí nabízí takřka nevyčerpatelný zdroj originálních vypravěčských možností. V jejich využití jsou možná ještě kreativnější díly následující, ovšem jednička je přesto náramně provedený seznamovák - nápaditě konfrontující ústřední postavičky se známým lidským prostředím, výborně rozvíjející vztah dvou ikonických hrdinů a navrch zásobující skvělým dospěláckým humorem. Legenda s legendárním českým dabingem. 90% ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Buzz Rakeťák: Nastavil jsem laser na smrtící účinek. Woody: No... Tak to je ono! Kdyby na nás zaútočili ublikáme je k smrti...... Toy Story bolo prvé a to sa počíta. Síce to už dnes možno vypadá graficky oproti tým novým animákom ako nepodarok, ja na to však jednoducho nedám dopustiť. Toy Story má srdce, hravosť, veľa vtipu a nespočet skvelých nápadov. Vždy ma to veľmi baví. ()

Reklama

Pepy 

všechny recenze uživatele

Na takovýhle animáč jsem čekal, konečně nějaké hračky, které mluví. John Lasseter mi splnil sen a navíc mě při tom pobavil velkou dávkou charisma. Snímek jsem viděl v anglickým podání, kde na mě udělal dojem Tom Hanks, ale také česky na dabované, to není vůbec špatný. Příběh je sepsán natolik dobře, abyste se každou minutu filmu nenudili a byli stále ve střehu, aby vám něco neuteklo. Opravdu hezky provedené. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

"Toy Story" by si zasloužilo dvě hodnocení. Jedno za technický přínos a druhé za samotný film. Technický přínos je nezanedbatelný a ve své době se jednalo o přelomový snímek ale naštěstí nezklame ani příběhová linka o dvou hračkách, ze kterých nepřízeň osudu a jeden psychopatický chlapec od sousedů udělá nejlepší přátelé. Vynikající film pro všechny. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Počáteční velmi chytrý nápad (živé hračky a jejich každodenní problémy - konkurence, přelétavost dětí, spratek od vedle, milostné vztahy, traumata, utkvělé představy) bohužel utopen v plytkém příběhu. Jinými slovy: další nenalezení rovnováhy mezi podívanou pro děti a pro dospělé. Za zmínku stojí i opravdu děsivé hračky hajzlíka Sida - mutantní prorůstání jako z dílny Davida Cronenberga či Shinyi Tsukamota. Hodnocení: 3 hvězdičky; hvězda navíc za průkopnictví v celovečerní 3d animaci. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (102)

  • V scéne, kde sa Buzz (Tim Allen) lúči s Woodym (Tom Hanks), zdvihne Buzz ruku so spojenými prstami na oboch stranách dlane, čo je pozdrav zo seriálu Star Trek (od r. 1966), tzv. Vulcan salute. (YoZo8)
  • Film Toy Story - Boj hračiek mal celosvetové tržby vyše 360 miliónov dolárov a len v USA sa s ním predalo 22 miliónov videokaziet. V súčasnosti je film tretím komerčne najúspešnejším animovaným filmom všetkých čias (po Levom kráľovi a Aladinovi.) (smolicek04)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama