Reklama

Reklama

Anglie 14. století je světem rytířů ve třpytivé zbroji. Jamal jako cizinec v neznámém prostředí musí najít způsob, jak obstát na dvoře krále Lea, kde se vydává za sira Skywalkera. Po odhalení, že není šlechtic, je odsouzen k popravě, ale těsně před vykonáním rozsudku ho rebelové zachrání a utečou s ním. Nakonec se postaví do čela vzpoury proti tyranskému králi. Používá přitom fígle, jež se naučil v ulicích 20. století, získá nové přátele, srdce krásné dívky Victorie a po návratu do současnosti pochopí, že výlet do středověku byl něčím víc než jen lekcí z dějepisu. Potká milou dívku, až příliš podobnou jeho Victorii, jménem Nicole. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Odporný začátek, ve vodě byl asi 10 minut, ale vyplaval suchý. Hovězina bez efektů, jako velká většina snímků tohoto druhu. Proto je nemám rád. Někdo spadne do minula a pak se vrátí zpět… Brrrr. Zde však občas dobrý gag a zajímavý dialog. Ale jinak je to jen další z x variant na totéž téma. Herecké výkony jako v B filmu. Já jsem kupodivu tento film nepřejížděl, což je u mne s podivem, neb u těchto velefilmů tak většinou činím. Takže to asi dopomohlo k tomu, že snímek není hodnocen jako hluboce podprůměrný, ale jen lehce podprůměrný. 1* ČT1 31012009 8650/9138 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jamal (Martin Lawrence) pracuje v zábavním parku stylizovaném do hradu 14 století. Jednoho dne se mu stane nehoda, a on nešťastnou náhodou zahučí do hradního příkopu - a když se probere, své okolí nepoznává. Jak by taky mohl, když ho ta nehoda přenesla právě do minulosti. Jamal se ale domnívá, že se ocitl v konkurenčním zábavním parku, z čehož vyplývá řada rádoby komických situací, ale jedna malá poprava jej přesvědčí, o tom kam se to dostal. A právě Jamal se tak stane jazýčkem vah v boji povstalců za navrácení trůnu oblíbené královně proti despotickému tyranovi... Známe spoustu filmů, kdy se postavy z minulosti dostávají do současnosti (např. Návštěvníci: Cesta do Ameriky) a nebo naopak (např. Návrat do budoucnosti). Do kategorie druhé spadá i Černý rytíř, akorát obsazením Martina Lawrence do hlavní role se z filmu stává, s prominutím, pěkná sra.ka. Když jsem s ním viděl první film, docela jsem se bavil, ale když už vidíte postopadesáté, jak se pořád stejně pitvoří, je to k nevydržení. Konflikt současného "vědění" s minulostí je ale vždycky docela zábavný, a ani Martin Lawrence to nemůže zabít úplně, takže k podívání to bylo. Víckrát ale nemusím ... ()

Reklama

Desmi 

všechny recenze uživatele

Tomuhle "žánru" nasadili laťku Návštěvníci a Černý rytíř se k ní ani zdaleka nepřiblížil. S Martinem Lawrencem vlastně ani nemohl. ML pro mě jednoduše není herec. V každém filmu, co jsem s ním viděl, ze sebe dělá náramnýho vola, jenže vždycky z toho jde cítit ta přetvářka a totální nepřirozenost.. Komedii s inteligentním a řízným humorem od Lawrence asi čekat nelze.. ()

maestrotatum 

všechny recenze uživatele

Hlúpučké a naivné ale zábavné. Taktiež je to jedna z mojich srdcových záležitostí kedže ako malý som sa zabával ako zmyslov zbavený. Bolo príjemné pozerať sa na grimasy papulnatého Martina a sledovať jeho pobyt v dobe stredovekej. Čierny rytier je menej úspešnou až neúspešnou komédiou ale sto ludí, sto chutí. Mne sa to páči a Marsha Thomason bola takou mojou platonickou láskou takže aj preto [60%]. ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Trhněte si všichni nohou, aby jste se nepotentovali s tou kritikou. hnidopiši s maďarskýma vlajkama a co jako. byla to luxusní prča a Lawrenc si navždy zjískal mé srdce už v komedii s Timem Robinsnem Není co ztratit. Pokud vm nevyhovují banální komedie pro zábavu pusťte si doprdele Hamleta..... amen ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Členovia Spoločnosti pre kreatívny anachronizmus pomohli pri historickej rekonštrukcii tohto filmu poskytovaním poradenskej práce a hraním ako komparzisti. (Arsenal83)
  • 10 dní pred premiérou tohto filmu mal Daryl Mitchell (Steve) nehodu na motorke, pri ktorej ochrnul od pása nadol. (Arsenal83)
  • Film mal prevažne negatívne recenzie a stal sa prepadákom so stratou 10 miliónov dolárov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama