Reklama

Reklama

Anglie 14. století je světem rytířů ve třpytivé zbroji. Jamal jako cizinec v neznámém prostředí musí najít způsob, jak obstát na dvoře krále Lea, kde se vydává za sira Skywalkera. Po odhalení, že není šlechtic, je odsouzen k popravě, ale těsně před vykonáním rozsudku ho rebelové zachrání a utečou s ním. Nakonec se postaví do čela vzpoury proti tyranskému králi. Používá přitom fígle, jež se naučil v ulicích 20. století, získá nové přátele, srdce krásné dívky Victorie a po návratu do současnosti pochopí, že výlet do středověku byl něčím víc než jen lekcí z dějepisu. Potká milou dívku, až příliš podobnou jeho Victorii, jménem Nicole. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Treble 

všechny recenze uživatele

Lawrence je tak šíleně trapnej, až se z toho vyklubou geniální štěky. Máme sice slabší místa, ale vždycky se najde nějaká hláška, která je pomůže dobře překlenout. No film každopádně stojí a padá na překladu. Viděl jsem jeden hodně mizerný, kde nezabrala ani jedna hláška, ale viděl jsem i jeden super... ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Blbost až to sere. Co se týče příběhu, tak bída. Ale Martin Lawrence je prostě pako na entou a tahle role je pro něj ušitá na míru. Vyskytuje se zde pár dobrých hlášek a taky gagů a různých scén, u kterých se člověk pekelně nasměje, za což dávám tři hvězdy. Když chcete vypnout mozek, je pro Vás Černý rytíř jako stvořený. 55% ()

Reklama

Thalin 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie, či parodie nebo jak se to vlastně má brát je tak či onak jedna veliká historická a logická díra a ukázka obřích mezer v americkém vzdělávacím systému a jejich tuposti. A Lawrence a jeho postava je ztělesněním téhle pubertální tuposti. Navíc těžce přehrává. Pár vtipných momentů to má, ale jinak je to celkem nuda a blbost. ()

Charlizee 

všechny recenze uživatele

Dokážu přistoupit na hru tvůrců a celé to vnímat jako zábavu založenou na principech komedie - to by se ale nesmělo místo zábavy dostavit rozčarování nad mírou trapnosti... Bohužel se v tomto případě nejedná o trapnost zamýšlenou (která funguje například u Borata). V podobných momentech chápu, proč např. Ejzenštejn požadoval, aby byl film výlučně uměním a nebyl zneužíván k zábavním účelům... ()

InaS 

všechny recenze uživatele

Prostě úplně obyčejná, ničím výjimečná nebo zajímavá komedie. Prostě nuuuudaaaa až u toho budete mít puštěný rádio a mýt nádobí. Beru to jako nutnou výplň filmového výběru, protože kdyby všechny filmy byly dobré, tak by taky byly nudné a hlavně by se o nich nedalo říct, že jsou dobré. Tohle je prostě pouhá výplň díky, které můžete říct o jiných filmech, že v porovnání s tímhle je to trhák! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Na rozdiel od filmu sa na anglickom kráľovskom dvore v tom čase hovorilo francúzsky, pretože angličtina bola považovaná za jazyk sedliakov. Táto angličtina bola zároveň celkom iná než je súčasná a ťažko by jej moderný človek rozumel. Prvý kráľ, ktorý po roku 1066 a nástupe normanskej dynastie začal používať angličtinu ako primárny jazyk, bol v roku 1399 Henrich IV. Dej filmu sa ale odohráva o 71 rokov skôr. (Arsenal83)
  • 10 dní pred premiérou tohto filmu mal Daryl Mitchell (Steve) nehodu na motorke, pri ktorej ochrnul od pása nadol. (Arsenal83)

Reklama

Reklama