Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životní příběh amerického lupiče z Divokého Západu Jesseho Jamese (1847 – 1882) se stal inspirací pro řadu westernových snímků. Na plátnech kin se začal objevovat již v éře němého filmu a v roli Jesseho Jamese se objevili slavní herci jako Robert Duvall (Velká Northfieldská loupež) nebo Brad Pitt (Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem). V roce 2001 natočil režisér Les Mayfield moderní verzi příběhu o legendárním psanci, jehož jedni vnímali jako nebezpečného zločince a druzí oslavovali jako hrdinu. V akčním westernovém snímku Psanci Ameriky se v roli neohroženého pistolníka představil irský herec Colin Farrell, pro něhož to byla jedna z prvních větších hereckých příležitostí. Příběh pojednává o tvrdém gangu bratří Jamesů a Youngerů, kteří se po skončení americké občanské války vrací zpátky na své farmy v Missouri. V rodném městečku se však setkávají s nelítostným železničním magnátem, který s pomocí bandy pistolníků zastrašuje místní obyvatele a za směšné částky vykupuje jejich pozemky na stavbu železnice. Mladí farmáři se ale nemíní vzdát svých pozemků za žádnou cenu a brání, co jim právem náleží. Začíná jedna z největších štvanic v historii Divokého Západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Greg25 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobře natočený western s kvalitním scénářem a vynikajícím hereckým obsazením. Místy občas klišovitý a hodně americký, ale vcelku to je zábávný a někdy i vtipný snímek. Tomuhle filmu bych vytkla, snad jen úvodní akční scénu. Nic proti Farellovi a jeho "odlákání pozornosti" poamericku, ale přeci jenom špetka reálnosti té scéně chybí. Jinak poměrně solidních 80%. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie. Meno režiséra mi nehovorilo nič, aj herecké obsadenie pozostávalo skôr z mladších hviezdičiek. No, film nemal ničím výnimočný scenár, ale všetko ostatné bolo viac ako v poriadku. Režisér to podal svižnou a zábavnou formou, takže film nemal žiadnu šancu nudiť. Je to síce len taký oddychový western, no dá sa pozrieť aj viackrát a nakoniec aj to obsadenie nebolo vôbec zlé. Colin Farrell, ktorý o rok naplno zabodoval v Schumacherovej Telefónnej búdke, tu podal tiež výborný výkon a ostatní herci mu príjemne sekundovali. Mimoriadne svieža záležitosť. ()

Reklama

aluna 

všechny recenze uživatele

Jů, tenhle Jesse James se teda má! Vlastní hbitost Spidermana, nepřemožitelnost Supermana, chytrost Indyho, mrštnost a vynalézavost opice, neviditelnost ducha Caspera (v bojích), čistotu nitra Mirka Dušína i sebevražedný sklony Riggse. Štěstí stojí vždycky při něm, s bouchačkou to, ačkoli střílí jen do neživých předmětů, umí jako Billy Kid, zamilovávají se do něj jak ženy, tak i muži (minimálně Timothy Dalton se na něj dívá s planoucí láskou v očích) a ještě ke všemu vypadá jako Colin Farrell. Sen. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Colina Farrella zkrátka zbožňuji a vidět jeho tvář kdekoliv ve mě vzbuzuje jisté vibrace, které směrem ke mě jeho osobnost vysílá:) Ač Psanci Ameriky nejsou ničím výjimečným a ohromujícím na poli westernu, jeho samotní členové jsou tím, co posouvá laťku filmu výše. Fenomenální seskupení bandy v podání lídra Colina Farrella coby velkého Jesseho Jamese, Scotta Caana (podoba s tatínkem velmi zřejmá, stejně jako charisma:), Gabriela Machta, Willa McCormacka a Gregory Smitha. Ženské půvaby obstarává osobitá Ali Larter. Myslím, že v našich končinách by se "Gang Jesseho Jamese" měl nutně pozastavit a udělat tu velké pořádky:) "Nejde z něj hrůza." - "Jestli máte ten dojem, můžu mu sundat želízka." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zabití Jesseho Jamese „umělcem“ Lesem Mayfieldem. Western z kosmetického saloonu, v němž nechodí upocení kovbojové srát do kadibudky, nýbrž lehce perspirujíc kráčejí kakat na toaletu a kdyby snad někdo z těch fešáků byl jižanský teplouš, říkalo by se mu gay z Liberty.. Legenda Jamesovy bandy překroucena k obrazu umělé moderny, aneb Mladé pušky s vychýlenou muškou, jejichž snaha o komediálnost vyzněla komicky. Chyběly už jen dvě deci bílého vína, Perrier a Butch Účetní se Snaživcem Kidem.. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Počas prípravy na natáčanie sa herec Gregory Smith (Jim Younger) naučil zaobchádzať so zbraňou tak dobre, že si od svojich kolegov vyslúžil prezývku "Secret Weapon". (m.a.t.o.)
  • V rámci prípravy na film museli herci stráviť šesť týždňov na ranči s kovbojmi, kde sa učili jazdiť na koňoch. (m.a.t.o.)
  • Natáčanie trvalo 65 dní, z toho počas 45 dní sa teplota pohybovala okolo 40 stupňov Celzia. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama